Buty z Lidla
-
- Zaprawiony W Bojach
trochę się już pogubiłem w wątkach lidlowych, potwierdzam jednak, że są dość duże różnice między kolekcjami - pewnie dostawcy się zmieniają, stąd czasem ciuchy są dobre czasem beznadziejne, podobnie z butami. ja trafiłem na dobre buty i kiepską koszulkę. nie ma reguły.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jestem ciekawy, czy da się bez większych szkód dla obuwia usunąć bardzo sztywny zapiętek w tych butach.
Mam model z zeszłego roku i bardzo mi drażni ścięgno w prawej nodze.
Ktoś kroił te butki?
Mam model z zeszłego roku i bardzo mi drażni ścięgno w prawej nodze.
Ktoś kroił te butki?

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
-
- Wyga
Dzięki Yacool; moje buty są niestety trochę inne - taki biało-niebiesko-czarny model, który ma prawie cały zagumowany tył i w środku zapiętka pewnie też coś siedzi. Chyba na razie poprzestanę na rozcięciu najbardziej zagiętej, górnej części zapiętka.
Pod względem wygody, to jednak najtańsze Kalenji przeważają.
Przy okazji, w tym roku widziałem w Biedronce całkiem fajne adidaski za 25zł. - z mięciutkim zapiętkiem i wyginającą się minimalistyczną podeszwą - bardzo mi się podobały. Niestety but był ciasny z przodu, a ja mam tam girę dobrze rozbudowaną, tak więc z żalem musiałem odpuścić.
Pod względem wygody, to jednak najtańsze Kalenji przeważają.
Przy okazji, w tym roku widziałem w Biedronce całkiem fajne adidaski za 25zł. - z mięciutkim zapiętkiem i wyginającą się minimalistyczną podeszwą - bardzo mi się podobały. Niestety but był ciasny z przodu, a ja mam tam girę dobrze rozbudowaną, tak więc z żalem musiałem odpuścić.
-
- Zaprawiony W Bojach
Buty z Lidla w ostatnich latach zostały obudowane w niepotrzebne "systemy" i przybrały na masie.
Dzisiaj w Kauflandzie zobaczyłem "buty sportowe" za 40 PLN. Wygląd cholewki nie nadąża za najnowszymi trendami, ale za to w podeszwie sama pianka + guma bieżnika
Dzisiaj w Kauflandzie zobaczyłem "buty sportowe" za 40 PLN. Wygląd cholewki nie nadąża za najnowszymi trendami, ale za to w podeszwie sama pianka + guma bieżnika

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- pasikonik
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:45:22
- Życiówka w maratonie: 03:25:40
Zważyłem but z ostatniej dostawy w Lidlu. Rozmiar 42 (długość wkładki odpowiada rozmiarowi 43) waży 275g.Kangoor5 pisze:Buty z Lidla w ostatnich latach zostały obudowane w niepotrzebne "systemy" i przybrały na masie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Obiektywnie może nie są aż tak ciężkie, jak mi się wydawały te z zeszłorocznej serii. Ale dla kogoś, kto biega w odchudzonych Kalenji, wszystko co weźmie do ręki wydaje się ciężkie 

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok