Jaki telefon nadaje się do biegania???

Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

jesli chodzi o aparat, to rzeczywiscie zauwazylem, ze robi ladne zdjecia, wyslalem juz kilka na komputer i jakosc jest naprawde niezla, jest tez sporo funkcji niczym w zwyklym aparacie, ale uzywam rowniez C905 i tam jest 8,1mpx i naprawde rewelecyjny aparat (to byl wtedy, koncowka 2008) moj glowny powod zakupu :-), w zwiazku z czym mimo porownywalnej chyba jakosci zdjec, nie jest to dla mnie zbytnia wartosc dodana :-)

chcialem jeszcze wrocic do fr60, bo i tak uzywam zegarka na reku, ale tego od starego pulsometru (pulsometr i tak ma zepsuty pasek, a nie da sie dokupic samego paska), a nie mam tam zadnych funkcji interwalow, czy sa tam mozliwosci interwalowe i jakie

no i sprawdzalem juz ceny na allegro, sa do kupienia zestawy chyba podstawowe za niewiele ponad 300zł, czy w tym zestawie jest zawsze to cos na USB (ANT+?) do przesylania danych?
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
Kiprun
stepow
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

chcialem jeszcze wrocic do fr60, bo i tak uzywam zegarka na reku, ale tego od starego pulsometru (pulsometr i tak ma zepsuty pasek, a nie da sie dokupic samego paska), a nie mam tam zadnych funkcji interwalow, czy sa tam mozliwosci interwalowe i jakie
10 s szukania w google:
http://www.navio.rix.pl/p,pl,agr47,czuj ... +rate.html

jak poszukasz lepiej to może taniej znajdziesz ;-)

Pozdrawiam,
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
Awatar użytkownika
Marczello
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39m07s

Nieprzeczytany post

ja biegam z nokią 3310:P w ręku:P ale tylko dlatego ze nie mam zegarka:D
Awatar użytkownika
1->99%
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ponoc puma wypu$ciła jaki$ rewelacyjny telefon dla biegaczy. puma phone :)
Uważaj, uważaj.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

1->99% pisze:ponoc puma wypu$ciła jaki$ rewelacyjny telefon dla biegaczy. puma phone :)
Tak nazywa sie Pumafon telefon zrobiła firma SAGEMi poza dotykowym ekranem podobnież całkiem dobrym posiada palen słoneczny dzięki któremu rzadziej ładujemy telefon :)
posiada wbudowaną aplikacje dla biegaczy (takie nokia sport track ale pumy/sagema). telefon waży stosunkowo niewiele bo 115g. Z tego co wiem za ładowanie tym panelem słonecznym dostawać sie będzie punkty które potem można wymieniać na rabaty w sklepach puma.
Do polski przybył w kwietniu czyli juz można go kupić (jeszcze sie nie spotkałem a czekam na niego).
Punafon posiada:
2.8cala wyświetlacz QVGA TFT o rozdzielczości 240x320 (trochu mało) i wyświetlacz jest w technologi POJEMNOŚCIOWEJ (Bardzo dobre rozwiązanie)
3.2 aparat z lampą LED (Flash)
posiada opcje wideorozmów
http://www.pumaphone.com/
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Heh spid3r... ja Koma zostawiam z domu bo nie lubie jak ktoś mi przeszkadza w czasie biegania. ale jeśli ktoś używa telefonu jako urządzenia pomiarowego albo zwykłego mp3 co co w tym złego?
poza tym niektórzy muszą biegać w telefonami bo musza być dostępni cały czas...
a co do aparatów w telefonie.. zawsze nosisz lustrzankę ze sobą?? bo ja nie! a czasem jest sytuacja w której potrzebujesz zrobić zdjęcie i wtedy im lepszy aparat tym lepszy efekt co prawda możę nie jest to jakiś cud miód ale przykładowo: w TV dużo jest o tym że przestępstwo zostało nakręcone telefonem (gdyby miał cyfrówkę to by kręcił cyfrówką a gdyby kamerkę HD to kamerką) ale nie miał i kręcił komem i dzięki temu ma dowody. przykład? ok nie ma sprawy... Gość wdupił sie koledze w samochód i spierniczył nie dojechali by go gdyby nie dzieciaki które sie bawiły na podwórku telefonami i nakręciły zdarzenie... WIĘC APARAT SIE PRZYDAJE a im lepszy tym lepiej widać! proste...

Biegowy przykład? podczas treningu nie będziesz biegał w lustrzanką bo to wielkie ale telefon możesz wziąć i czasem sie przydaje bo cykniesz foto czemuś ciekawemu....
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spid3r
nie mówie że nie masz racji... ale różnica między 0,30 czyli VGA a miedzy np 3,2 które mam w noki 6303 jest prze olbrzymia... są fony z 2mega które robią lepsze zdjęcia niż takie z 5mega ale to pojedyncze wyjątki... a czy opłaca sie wsadzać na telefonu kamere z możliwością nagrywania HD? pewnie teraz nie bo jest to niedopracowane ale zauważ że to samo było z ekranami dotykowymi na początku były kiepskie teraz niektóre są genialne... ale mniejsza z tym :)
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

stepow pisze:
10 s szukania w google:
http://www.navio.rix.pl/p,pl,agr47,czuj ... +rate.html

nie chodziło mi o sam czujnik na klate, bo takie zwykłe czujniki nie garmina są nawet znacznie tańsze (widziałem jeden w decathlonie za jakies 60zł, ale nie pasował, tzn. nie komunikował się z zegarkiem, który mam)

zależy mi właśnie na dobrym zegarku z funkcjami interwałów i najlepiej żeby miał od razu pulsometr (zegarka "zwykłego" biegowego, np iron man nie chcę) - może mi ktoś doradzić w tej kwestii, czy mam pytać na jakimś wątku bardziej do tego odpowiednim, niż dot. telefonów?

aha, interwałów potrzebuję właściwie najwyżej 4: np. 3min+2min i 2min i 1min + cyklicznie to np razy dwa lub trzy
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze co do Telefonu PUMA :)
już zgłosili żę na początku 2011 wyjdzie PUMA2.. różnić sie będzie przede wszystkim systemem bo bedzie oparta na ANDROIDZE :) takie mnie słuchy doszyły :) coś mis ie zdaje że tą pume na spróbowanie kupie
Awatar użytkownika
radon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie to najlepszym wyjściem jest zaopatrzyć się w lekki, tani telefon (Np Nokia 1600 - jest strasznie lekka i mała w porównaniu z moim iPhonem który ze względu na gabaryty przeszkadza i uwiera.). W przypadku upadku i jego uszkodzeniu nie będzie płaczu a podstawowe funkcje ma - telefon, sms. Jakoś szkoda było by mi roztrzaskać, zgubić N97 czy jakiś inny gadżet.
Bieganie to naprawdę świetna sprawa!
Obrazek
Cel: 10km
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:
Eddie pisze:Ja również biegam z telefonem ale używam do tego standardowej opaski naramiennej (czy jak to zwał) i wymiary i waga telefonu przestaje przeszkadzać (a mam dość spory ten telefon) :)
Też używam opaski, ściąganej z Niemie
polecam Diamond, albo Touch pro II

a tak nawiasem mówić, to nie wiem po co komu telefon do biegania, skoro go nie używa przez cały czas, jeden koleś biegał ze mną z telefonem i powiedziałem mu że telefon mu się spoci i spytałem po co mu telefon, a on powiedział, że sam nie wie :bum:

ja swojego cały czas używam na trasie...

Telefon służy do dzwonienia i pisania sms'ów, nic po za tym, a opcja robienia zdjęć to tylko malutki dodatek, co jest dalekim ideałem od nowoczesnych lustrzanek i kompaktów...więc nie widzę kłótni, zamieszek, bitwy i wojny, które telefon robi lepsze zdjęcia, który warto kupić jeśli chodzi o aparat fotograficzny

tak samo głupie słuchanie muzyki, skoro jest o wiele lepszy i wygodniejsze mp4

spid3r :, nie rozumiem, po co sie oburzasz na temat aparatow fotograficznych, o których nikt tutaj nie dyskutuje, są one w tej chwili niemal w kazdym telefonie i juz.
co do samego "uzywania' telefonu podczas biegania lub "bycia pod telefonem", to moze niektórzy biegający z telefonami tak wlasnie mysla, ale na moim przykladzie powiem Ci, ze po prostu telefon podczas biegania jest dla mnie bardziej wielofunkcyjny: mierzy mi dystans, predkosc, czas treningu+ czasy okrążen, wszystko z możliwością przesyłania na komputer, mam radio lub mp3 (słucham tylko radia i tak), a do dzwonienia nie uzywam go wlasnie wcale, bo mam na nim tylko kartę za parę złotych z numerem, którego nikt z moich znajomych poza moją żoną nie zna, więc mnie nikt podczas biegania nie niepokoi, a jak mi się cos stanie, to zawsze mogę zadzwonić po pomoc, pomyśl nad tym
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

no i wracając do zegraka z interwałami, Raul7: czy Twój fr60 ma interwały?
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Klimo pisze:no i wracając do zegraka z interwałami, Raul7: czy Twój fr60 ma interwały?
Tak ma...
Można ustawiać na czas lub dystans
sycha
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A co sądzicie o SE Yari? Jak się sprawdza ?
sycha
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jak się ma w konfrontacji z 5230? :)

W przyszłości planuję kupić Garmina 305 lub coś tej klasy. Potrzebuję telefony z navi ?
ODPOWIEDZ