Garmin f305

Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja za mojego w polsce z wysylka dalem dokaldnie 609 zl, 3 lata gwarancji. Oplaca sie ze stanow?

btw zawsze rozladowuje baterie do zera, czasami sie lekko doladuje podczas zgrywania danych. Po prawie 2 latach trzyma okolo 10 godz.
Obrazek
New Balance but biegowy
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wskaż mi nówkę za 800zł to jestem w stanie i tyle wydać. Nie ma w Polsce 305 nowych, a używki z allegro to lekka kpina. W cenie tych z USA i w dodatku dość "zmęczone".
Laskis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42'07"

Nieprzeczytany post

Witam,

Forerunner 305 nie jest już obecnie produkowany. Czy ktoś z Was ma już może doświadczenia, co w przypadku zaistnienia konieczności wymiany gwarancyjnej? Zapewne producent posiada jakąś pulę zegarków na wymianę, ale zakładając popularność tego modelu, ciężko mi sobie wyobrazić taki zapas. Wprawdzie moja 305 ma dopiero pół roku, ale przy trzyletniej gwarancji takie pytanie zaczęło mnie intrygować.

Serdecznie,

Michał
oskee
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co mi wiadomo to F305 jest produkowany tylko do celów serwisowych, więc raczej szybko nie zabraknie :)
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też taką wiadomość otrzymałem z serwisu.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Czy pływaliście może z garminem na basenie? Jak się sprawuje sam zegarek i opaska?
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

305 jest raczej "deszczoszczelny", na basenie bym nie ryzykował. Pulsu w wodzie nie zmierzy.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ok dzięki :)
Awatar użytkownika
amroz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czyli w deszczu można z nim biegać?
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak. Podczas deszczu biegałem z nim wielokrotnie i prawie nic się nie dzieje(popsuł się głośniczek, ale to równie dobrze mogło być od potu).
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lapka88 pisze:Tak. Podczas deszczu biegałem z nim wielokrotnie i prawie nic się nie dzieje(popsuł się głośniczek, ale to równie dobrze mogło być od potu).
Potwierdzam, biegałem z nim podczas niejednego deszczu, a nawet ulewy i, odpukać, wciąż działa w 100% :)
Awatar użytkownika
amroz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czytałem wcześniej ze nie można w nim pływać bo nie jest wodociąg szczeliny ale nie wiedziałem jak bedzie w czasie deszczu. Teraz już nie bedzie wymówki ze pada i ze zaszkodzi gremlinowi :)
Awatar użytkownika
Polman Jersey
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:15
Życiówka w maratonie: 2:56:21

Nieprzeczytany post

comar pisze: btw zawsze rozladowuje baterie do zera, czasami sie lekko doladuje podczas zgrywania danych. Po prawie 2 latach trzyma okolo 10 godz.
Jak to przeczytałem, to doszedłem do wniosku, że sposób ładowania nie ma znaczenia :)
Swojego garmina mam już dwa lub trzy lata. Z grubsza, około 500 ładowań. Do zera nie rozładowałem nigdy, do ostrzeżenia o niskim poziomie baterii może kilka razy. Zawsze po zgraniu treningów zostawiam wpięty w usb, najczęściej kończy się to komunikatem Battery Charching Completed. 1 grudnia tego roku byłem w górach i dla sprawdzenia wytrzymałości baterii garmin cały czas był włączony. Warunki zimowe, temperatura -6stC. Wycieczka trwała niecałe 9h, na wyświetlaczu baterii została jeszcze jedna kreska, a ostrzeżenia o niskim stanie nie było. Ile ponad te 9h by wytrzymał, tego nie wiem. Spodziewałem się, że w tym wieku 8h to będzie dobrze, a tu miła niespodzianka.

W mżawce, deszczu i ulewie można biegać. I biegałem. Na basen i do sauny się nie odważę... Za dużo otworków w spodzie obudowy :)

Słabym elementem mojego egzemplarza (kupiony nowy w Polsce) jest gumowy pasek w okolicach otworów zapinania. Swojego garmina zapinam na czwartą "dziurkę" i z czasem guma nie wytrzymała i pękła tak, że metalowy bolec "przeskakuje" do piątego otworu. Cóż...
P.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Polman Jersey pisze: Słabym elementem mojego egzemplarza (kupiony nowy w Polsce) jest gumowy pasek w okolicach otworów zapinania. Swojego garmina zapinam na czwartą "dziurkę" i z czasem guma nie wytrzymała i pękła tak, że metalowy bolec "przeskakuje" do piątego otworu. Cóż...
Wymieniłem 2 maila z przedstawicielem firmy Garmin i po ok. 7 dniach dostałem nowy pasek :)
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Mam pytanko. Brat będzie w Niemczech i chce tam kupić garmina 305. Jeśli oczywiście będzie szansa. Myślicie, że nie będzie kłopotu z gwarancją, polskim menu itd.? W ogóle warto?
ODPOWIEDZ