Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mi tez pokazał błąd instalacji ale na koniec zapytał o ponowna próbę, i poszło ok. Gorzej bo basecamp przy aktualizacji się wysypał....
PKO
maki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Sciagnolem jakaś aktualizacje do xp. wskazana przez garmina, na forum w wątku o problemie aktualuzacji garmin expres. wszystko poszło dalej.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

muszę miło przyznać że wgrane treningi dużo lepiej działają niż wcześniej, sygnalizacja, informacja o nadchodzącym kolejnym segmencie, itd.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Mam do was pytanie: gdzie mogę ustawić "data pages" dla aktwyności "workout"? Najlepeij jakbym mógł korzystać z tych już zdefiniowanych dla "RUN".
Krzysiek
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Najprościej to będzie uruchomić ta aktywność. Przytrzymać menu / ustawienia/aktywność/str. danych.
Mnie ciekawi jak usunąć wykonany trening z kalendarz?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wydaje mi się że po kilku dniach stare dni z kalendarza będą same znikały.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak wyglada czytelnosc wyswietlacza F2 w porownaniu do fr210?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Jak wyglada czytelnosc wyswietlacza F2 w porownaniu do fr210?
Fr 210 miała moja żona wcześniej, i odczucia czytelności to kwestia gustu, osobiście wolę F2 jeśli mowa na temat samego wyświetlacza.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

IMHO wszystko zależy od tego co umieścisz na ekranie. W przypadku 4 pól na F2 robi się dość ciasno - ale tak jak dla mnie jest dość wyraźnie. Choć kilka osób, które miało w rękach F2 ze skonfigurwoanymi 4 polami narzekało na mało czytelne etykiety informacyjne danego pola - fakt są dość małe. W przypadku skonfigurowania 2 czy jednego pola na ekran cyfry są olbrzymie i nawet osoba z dużą wadą wzroku, bez okularów powinna sobie poradzić z odczytaniem.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fascik pisze:
IMHO wszystko zależy od tego co umieścisz na ekranie. W przypadku 4 pól na F2 robi się dość ciasno - ale tak jak dla mnie jest dość wyraźnie. Choć kilka osób, które miało w rękach F2 ze skonfigurwoanymi 4 polami narzekało na mało czytelne etykiety informacyjne danego pola - fakt są dość małe. W przypadku skonfigurowania 2 czy jednego pola na ekran cyfry są olbrzymie i nawet osoba z dużą wadą wzroku, bez okularów powinna sobie poradzić z odczytaniem.

jedno pole, np. tempo faktycznie wielkie i czytelne, generalnie po to jest mozliwość ustawienia 1/2/3/4 pól żeby sobie tez podpasować pod czytelność. Mi akurat 4 pola nie przeszkadzają, ale jedno pole wymiata :)

W piątek rzeźnik, raczej pod limit lecimy, będzie próba zegarka bez odbiorników ant+, z minimalnym kontrastem, bez dźwięków, bez podświetlenia. Ciekawe czy da radę 16 h.....
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powiedzcie mi dziatki jak u Was wygląda dokładność GPS w lesie? u mnie jest jakaś masakra, rozjeżdża się niemożebnie i prawdopodobnie będę reklamował zegarek w przyszłym tygodniu
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:powiedzcie mi dziatki jak u Was wygląda dokładność GPS w lesie? u mnie jest jakaś masakra, rozjeżdża się niemożebnie i prawdopodobnie będę reklamował zegarek w przyszłym tygodniu
Witam. Ja też zauważyłem duży spadek dokładności w lesie lub między budynkami, w porównaniu do 910xt to jest masakra, 910 miał dokładnośc w lesie 3-4m a fenix2 25m, a dzisiaj to juz przeszedł samego siebie, k...a biegalem przez środek stawu, przesunął ścieżke o ponad 50m i tak przez dwa okrążenia. Moze to ma związek z jakąś burzą sloneczną, coś tam miało się dziac na czasie :)
Uważam że reklamowanie raczej nic ci nie da, wymienia na inną sztukę która bedzie miala taki sam kontroler gps a co za tym idzie taka sama dokładność i nie daj boże jeszcze jakąś inną usterkę :). Chociaż po zastanowieniu to może reklamuj i daj znać czy to coś dało toi ja swojego oddam do serwisu hehe :)
Z tego co wyszukałem w sieci nie jesteśmy jedyni ktorzy narzekają na dokładność nowych kontolerów w garminach.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli nic nie da wymiana to będę żądał zwrotu pienIędzy. W lesie jest po prostu tragedia. Nawet jeśli w ramach jednego treningu dwa razy biegnę, jadę ta samą ścieżką to ślad rozjezdza się niemiłosiernie. Czekałem cierpliwie na każdą aktualizację ale chyba nerw mi puścił. I teraz pytanie czy to wina oprogramowania czy samego układu. Jeśli się nie mylę FR10 i FR620 mają ten sam chipset. Miałem fr10 i mimo, że to najtańszy zegarek garmina to jednak był sporo dokładniejszy.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Jeśli nic nie da wymiana to będę żądał zwrotu pienIędzy. W lesie jest po prostu tragedia. Nawet jeśli w ramach jednego treningu dwa razy biegnę, jadę ta samą ścieżką to ślad rozjezdza się niemiłosiernie. Czekałem cierpliwie na każdą aktualizację ale chyba nerw mi puścił. I teraz pytanie czy to wina oprogramowania czy samego układu. Jeśli się nie mylę FR10 i FR620 mają ten sam chipset. Miałem fr10 i mimo, że to najtańszy zegarek garmina to jednak był sporo dokładniejszy.
No mnie też to irytuje. A miałeś w rękach 620, nie wiesz jak on sobie radzi z dokładnością ?
Jeśli fr10 ma taki sam układ no to albo faktycznie soft jest walniety (ale skoro układ jest taki sam to i soft powinien być taki sam)albo skopali cos przy projektowaniu anteny albo samych bebechów fenixa2.
Daj później znac czy reklamowałes i co z tego wyszło, ja tez grubo sie zastanawiam co robic.

Wypuścili nowy soft 3.30 ale poprawia tylko jakies pierdy
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kurcze, martwi mnie to co piszecie... Mam ochote sprawic sobie ten zegarek bo jest bardzo multifunkcyjny, ale jak gps ma mi sprawiac klopoty to ja podziekuje. Moja 210 rysuje slad idealnie, zaznacza nawet takie cos jak zejscie z trasy w krzaki na sikanie, albo bieg po 2 stronach tej samej drogi i nie wyobrazam sobie aby w nowym zegarku mialoby byc inaczej...

W 620 jest inny uklad gps niz w f2?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ