Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

monterpw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maki pisze:Błedow wiekszych niż u suunto nie widzę.
Tak temperatura wyswietla się z opoznieniem.
No to niby nie powinien brać więcej energii. Może zrób test od 100% do 0% z czujnikiem i bez w tych samych warunkach to będziemy wiedzieć co i jak.
Ja jutro pobawię się tym footpodem o którym pisałem wcześniej i zobaczę jak to jest z nim i czujnikami w zegarku oraz pasku
PKO
bielki81
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:46:32
Życiówka w maratonie: 04:46:25

Nieprzeczytany post

Witam,

od kilku dni F2 przestał mi liczyć kadencję podczas biegania, czujnik tętna działa, ale ta jego zaawansowana funkcja od długości kroku itp. to przez cały czas treningu pokazuje zero.

Jeszcze nie robiłem przywrócenia do ustawień fabrycznych, ale chyba mnie to czeka.
Soft 3.10
monterpw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bielki81 pisze:Witam,

od kilku dni F2 przestał mi liczyć kadencję podczas biegania, czujnik tętna działa, ale ta jego zaawansowana funkcja od długości kroku itp. to przez cały czas treningu pokazuje zero.

Jeszcze nie robiłem przywrócenia do ustawień fabrycznych, ale chyba mnie to czeka.
Soft 3.10
Hej. Spróbuj wyjąć baterię z paska hrm na 3-4min (nie krócej bo może sie nie zresetować), sprawdź baterię i ewentualnie wymień, może kontroler w pasku zgupiał i to pomoże. Jak nie to zrób hard reset zegarka i zobaczysz.
No chyba że cos w ustawieniach przestawiłeś aczkolwiek nie kojarze nic co by mogło wyłączyc tę funkcję.
NTom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
pierwszy raz kupiłem zegarek z możliwością obsługi map ( format w img). Nie mam zielonego pojęcia jak mogę ją załadować w programie BaseCamp. Istnieje jakaś szczegółowa instrukcja tego programu?
bielki81
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:46:32
Życiówka w maratonie: 04:46:25

Nieprzeczytany post

monterpw pisze:
bielki81 pisze:Witam,

Soft 3.10
Hej. Spróbuj wyjąć baterię z paska hrm na 3-4min (nie krócej bo może sie nie zresetować), sprawdź baterię i ewentualnie wymień, może kontroler w pasku zgupiał i to pomoże. Jak nie to zrób hard reset zegarka i zobaczysz.
No chyba że cos w ustawieniach przestawiłeś aczkolwiek nie kojarze nic co by mogło wyłączyc tę funkcję.
Obecnie działa dobrze, a nic nie robiłem w tym kierunku, wiec albo coś nie styka i czasami działa, albo wpiąłem czujnik w pasek do góry nogami, ale chyba powinien coś pokazywać, głupoty ale jednak coś, a było zero.
Obecnie mam kilka treningów z poprawnymi danymi, wiec powraca zadowolenie z zakupu.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest nowy soft 3.20
Ze znaczących zmian dodano kalendarz (chyba?)
Reszta to poprawki lub mało znaczące ficzery
Change History
Changes made from version 3.10 to 3.20:

Added Training Plan feature support (visit www.garminconnect.com to setup and transfer)
Added support for Run/Walk alerts
Added support for Calorie alerts
Fixed potential issues with workout alerts
Fixed potential issues with custom activity names
Mogliby jeszcze łaskawie wprowadzić poprawki dla samego układu GPS i obsługę ANT+ w trybie Ultratrac
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Jest nowy soft 3.20
..............Ze znaczących zmian dodano kalendarz (chyba?)
.................

tak tak :) kalendarz jest - długo o niego trułem dupę garminowi :)
ścieżka : start/stop->workout->calendar :)
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
Piechu pisze:Jest nowy soft 3.20
..............Ze znaczących zmian dodano kalendarz (chyba?)
.................

tak tak :) kalendarz jest - długo o niego trułem dupę garminowi :)
ścieżka : start/stop->workout->calendar :)
Czyli można będzie tworzyć kalendarz treningów na Garmin Connect a potem wrzucić na F2?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

si :) zmyślna rzecz
ciekawe czy i w jaki sposób zegarek będzie informował o treningu przypadającym na dany dzień
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:si :) zmyślna rzecz
ciekawe czy i w jaki sposób zegarek będzie informował o treningu przypadającym na dany dzień
hmm aż to przetestuję ;) Mam ułożony plan do maratonu i zestaw treningów ;) Ciekawe czy będzie mnie motywował - bo sam jakoś nie mogę się do tego zmusić.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i zegarek ni jak nie informuje o konieczności wykonania dzisiejszego treningu, szkoda.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:No i zegarek ni jak nie informuje o konieczności wykonania dzisiejszego treningu, szkoda.
w 620 też nie informuje, ale jak się wchodzi w kalendarz wtedy jest pokazany nadchodzący lub aktualny dzień (620). W F2 jeszcze tego nie sprawdzałem jak działa. Może trzeba napomknąć supportowi o tej opcji.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w fenixie też pokazuje tak jak wspominasz w kontekście FR620 ale moim zdaniem to takie se. Powinno to działać tak jak bodajże w Polarach lub np. w FR610 - odpalasz zegarek i wyskakuje komunikat o dzisiejszym treningu lub gdy używasz FR610 w trybie zegarka codziennego, gdy odblokowujesz ekran zegarka za każdym razem wyskakuje komunikat o dzisiejszym treningu.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2014, 15:25 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie się wyspał garminexpres. Sam rozpoczoł aktualizacje którą przerwa w trakcie z powodu jakiegoś błędu. Odinstalowywalem go już w dodaj usuń programy i próbowałem instalować ręcznie. Instalowalem też stara wersje ale ta po uruchomieniu sama rozpoczyna aktualizacje i się wysypuje w trakcie.
Niestety używam jeszcze XP.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

maki pisze:Mnie się wyspał garminexpres. Sam rozpoczoł aktualizacje którą przerwa w trakcie z powodu jakiegoś błędu. Odinstalowywalem go już w dodaj usuń programy i próbowałem instalować ręcznie. Instalowalem też stara wersje ale ta po uruchomieniu sama rozpoczyna aktualizacje i się wysypuje w trakcie.
Niestety używam jeszcze XP.
Mi również. Vista. Odinstalowałem i nie da się ponownie zainstalować. Aktulizacji można dokonać przy pomocy garmin web updater, ale informacji do pre-chasingu już nie.
Krzysiek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ