Garmin f305

Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja wczoraj przeleciałem ponad 1000km a gremlin i tak szybko znalazł satelity i pobiegałem wczoraj wieczorem. Miałem tylko jeden bardzo ciekawy objaw: miałem wczoraj przebiec coś takiego:
20' rozgrzewka
1km 3:57/km
400m odpoczynku
2km po 4:08/km
400m odpoczynku
400m odpoczynku
10' schłodzenia
Nie miałem czasu wpisywać tego w komputer (zresztą miałem tylko laptopa z Linuxem więc i tak by się nie dało, chyba żebym się zaczął bawić w instalację pod wirtualnym windowsem ale nie miałem na to czasu). Wpisałem więc trening ręcznie w zegarku. No i objaw był taki że w liście kroków treningu wszystkie dystanse były pomnożone przez 4! Czyli na liście wyglądało to tak:
20' rozgrzewka
4km 3:57/km
1,6km odpoczynku
8km po 4:08/km
1,6km odpoczynku
1,6km odpoczynku
10' schłodzenia
Nie pomagało nic - kasowanie kroków, wpisywanie ostrożnie ponownie, zatwierdzanie przez wybranie "Koniec" w liście wyboru zamiast wychodzenia przez "Tryb" (mode). No nic nie pomagało. Co ciekawe przy wchodzeniu w edycję kroku takiego pomnożonego przez 4 dystans do edycji był OK - nie był pomnożony przez 4. Spróbowałem uruchomić więc ten trening i zmieniłem ekran na ten co pokazuje jaki będzie kolejny krok treningu - tam też dystans był OK. Pobiegłem więc na trening i wszystko było dobrze - dystanse wyszły prawidłowe: http://runkeeper.com/user/LDeska/activity/86620198
Jedyny problem był na ekranie podsumowania wprowadzanego treningu. Mieliście coś takiego?
Acha, przed chwilą uruchomiłem gremlina i już w podsumowaniu wyświetlają się te dane prawidłowo :szok:
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
New Balance but biegowy
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ciekawą wiadomość otrzymałem z serwisu Garmina. Otóż nie jest prawdą, że Garmin nie produkuje już FR305. Produkuje je nadal, tylko nie do dystrybucji rynkowej, ale z przeznaczeniem do wymian serwisowych. Także kto w ostatnim czasie zakupił Forerunnera, nie musi się martwić, że jak mu bateria "padnie" za kilka lat, to zostanie na lodzie. Będzie mógł go wymienić, co prawda za pewną opłatą (obecnie to jest 372 złote, czyli mniej niż połowa ceny rynkowej) nawet za 5 lat, sprzętu nie zabraknie.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
sebagw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kurde dalej ten zegarek jest najlepszy w swojej klasie ??? nie wiem co kupić :( za duży wybór jak dla mnie
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Najlepszy :D
Awatar użytkownika
sebagw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no właśnie tego nie rozumem :) te z nico wyższym numerem wcale cenowo nie odjechały więc o czymś to świadczy !
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z podobnej półki jest 310xt, cena ok 400 większa, a wg mnie niewiele się zyskuje. Lepsza bateria, alarm wibracyjny i wygodniejszy czujnik tętna. Funkcje treningowe podobne.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
sebagw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a łącznie się z komputerem w celu odczytania danych jak wygląda ? czy to prosta sprawa ? moje zaawansowanie komputerowe -1 :( mogę gdzieś przed zakupem o tym poczytać ? jakieś screany podejrzeć ?

e/ i jeszcze jedno. Na rowerze działa tak samo i te same funkcje obsługuje ?
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Do komputera łączysz za pomocą USB. Instalujesz tylko wtyczkę dzięki której komputer odnajdzie urządzenie i gotowe :) Treningi możesz zgrać do GTC albo na stronę Garmin Connect.

Ogólnie rzecz biorąc, prosta sprawa.
Awatar użytkownika
sebagw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki !
nie podoba mi się to wcale a wcale :) chcę kupić jakiś pulsometr z gps ale jest dla mnie zdecydowanie za duży wybór ... już byłem nastawiony na 305 poszedłem do sklepu, pooglądałem i znowu mam mętlik w głowie ...
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam.Szukałem odpowiedzi na mój problem ale nie znalazłem więc postanowiłem tutaj coś napisać,otóż mój fr 305 działa normalnie ale po podłączeniu do komputera po prostu komputer go nie widzi,nie mogę zgrać treningów,jak możecie coś podpowiedzieć to będę wdzięczny.
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:Witam.Szukałem odpowiedzi na mój problem ale nie znalazłem więc postanowiłem tutaj coś napisać,otóż mój fr 305 działa normalnie ale po podłączeniu do komputera po prostu komputer go nie widzi,nie mogę zgrać treningów,jak możecie coś podpowiedzieć to będę wdzięczny.
Problem rozwiązany-wystarczyło że docisnąłem garmina do jak to nazywa producent "portu dokującego" przy przesyłaniu danych do komputera i wszystko działa jak dawniej.Wyglądało to tak jakby nie stykał choć baterię ładował,dziwne.
Obrazek
pusia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

python pisze:Witam kolegów i cieszę się, że mogłem dołączyć do grona szczęśliwych użytkowników 305ki :)

Kieruje do Was zapytanie, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania bądź też słaby ze mnie poszukiwacz.
Mianowicie nie wiem jak zmienić nazwę swojego Garmina, która jest wyświetlana po podłączeniu go do komputera i wykonywania importu. Wiem od kolegi, że domyślnia nazwa to Forerunner 305, natomiast u mnie jest to imię poprzedniego użytkownika.
W głównych ustawieniach w urządzeniu tego nie ma więc podejrzewam, że ustawia się to z poziomu jakiegoś programu.

Jeżeli wiecie o co mi chodzi oraz wiecie jak to zfixować to czekam na odpowiedź :)
Mam ten sam problem , ktoś zna może rozwiązanie ?
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebagw pisze:dzięki !
nie podoba mi się to wcale a wcale :) chcę kupić jakiś pulsometr z gps ale jest dla mnie zdecydowanie za duży wybór ... już byłem nastawiony na 305 poszedłem do sklepu, pooglądałem i znowu mam mętlik w głowie ...
kupuj 305 - lepszego w tej cenie nie znajdziesz - ma wszystko co potrzebujesz, nie zastanawiaj się nad innymi - chyba że tańszymi ;)
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pusia pisze:
python pisze:Witam kolegów i cieszę się, że mogłem dołączyć do grona szczęśliwych użytkowników 305ki :)

Kieruje do Was zapytanie, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania bądź też słaby ze mnie poszukiwacz.
Mianowicie nie wiem jak zmienić nazwę swojego Garmina, która jest wyświetlana po podłączeniu go do komputera i wykonywania importu. Wiem od kolegi, że domyślnia nazwa to Forerunner 305, natomiast u mnie jest to imię poprzedniego użytkownika.
W głównych ustawieniach w urządzeniu tego nie ma więc podejrzewam, że ustawia się to z poziomu jakiegoś programu.

Jeżeli wiecie o co mi chodzi oraz wiecie jak to zfixować to czekam na odpowiedź :)
Mam ten sam problem , ktoś zna może rozwiązanie ?
Nie mam pod ręką komputera z TC więc dokładnych namiarów nie dam ale robi się o ile pamiętam w aplikacji Training Center. Ja sobie ustawiłem nazwę "gremlin" od razu na samym początku :)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Mirao
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy w 305 można w czasie biegu sprawdzić aktualną pozycję GPS?, czy można wyświetlić ślad dopiero po zrzuceniu trasy na komputer?
ODPOWIEDZ