Suunto Ambit 3

datasky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam pytanie: jestem świeżym użytkownikiem SUUNTO A3, czy jest jakaś możliwość ustawienia zakresu minimalnego i maxymalnego w trakcie biegu — w momencie przekroczenia górnej albo dolnej wartości zegarek informował mnie alertem?

pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
PKO
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

datasky pisze:Mam pytanie: jestem świeżym użytkownikiem SUUNTO A3, czy jest jakaś możliwość ustawienia zakresu minimalnego i maxymalnego w trakcie biegu — w momencie przekroczenia górnej albo dolnej wartości zegarek informował mnie alertem?

W trakcie biegu z samym zegarkiem nie. Jedynie poprzez aplikacje dedykowane.
datasky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

manfred pisze:
datasky pisze:Mam pytanie: jestem świeżym użytkownikiem SUUNTO A3, czy jest jakaś możliwość ustawienia zakresu minimalnego i maxymalnego w trakcie biegu — w momencie przekroczenia górnej albo dolnej wartości zegarek informował mnie alertem?

W trakcie biegu z samym zegarkiem nie. Jedynie poprzez aplikacje dedykowane.
Podpowiesz jak to "zaprogramować" a może są gotowe skrypty?

dzieny! :D
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tu masz wszystko opisane a w poprzednich postach jak to poustawia http://www.ambitintervals.com/#!/
datasky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

manfred pisze:Tu masz wszystko opisane a w poprzednich postach jak to poustawia http://www.ambitintervals.com/#!/
Śliczne dzięki!
Fansetas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:44
Życiówka w maratonie: 3:57:22

Nieprzeczytany post

Dzień dobry. Martwi mnie że w serwisie movescount w analizie treningu nie widzę średniego tempa dla każdego kilometra, jak to jest pokazane np. w serwisie nike+
Obrazek
Czy można włączyć jakąś odpowiednią opcję aby to było pokazane?

edit: ok już wiem. w ustawieniach czynności w opcjach zegarka włączamy automatyczne okrążenia po 1 km. Boże ale to cudowny sprzęt (ambit3 peak sapphire)
TSte
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Musisz ustawić w trybie biegania w opcjach zaawansowanych AUTOMATYCZNY POMIAR CZASU OKRĄŻENIA na 1km i wówczas w podsumowaniu treningu będą etapy co 1km.
rumacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy wiadomo coś nt. pojawienia się w sprzedaży Ambit 4?
malaga1989
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy Wy tez macie problemy z aktualizacją satelit?
Podpinam zegarek, dojeżdża mi do 99% i dalej nie chce. I tak już któryś tydzień.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mialem inny problem z movescountem/moveslinkiem (vertical sie nie synchronizowal) - pomogla reczna aktualizacja do najnowszej wersji, wiec polecam tez to zrobic.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ktoś podpowie jak przesyłać treningi pływackie na basenie z move do stravy. Bieganie i chodzenie bez problemu natomiast pływanie muszę ręcznie synchronizować. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Eksport pliku pojedynczego treningu i wczytania.

Sent from my HTC One dual sim .
Triathlon to moje hobby
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak ręcznie wiem jak zrobić ale czemu nie robi tego z automatu?
ArtiFTD
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:48

Nieprzeczytany post

Witam,
Podpowiecie może jak macie ustawione parametry barometru? Kombinuję trzeci tydzień i nie mogę trafić tak, by wrócić na tę samą wysokość mety i startu :-)
Ustawiam nawet na sztywno w opcjach Profil/Wysokościomierz, ustawiam (znaną) wysokość ale metę i tak mam na innej wysokości...FusedAlti nie pomaga...

Automat jakoś też mi nie działa idealnie... W sumie to pierdoła, ale jak jest to powinna działać. Podczas biegu, dużo sobie myślę i wymyśliłem, że skoro jest to zegarek, który ma służyć do "multisportu", czyli łażenia po górach też, i ma ostrzegać o burzy, to nie mogę go ustawić na profil "Wysokość", bo każdą zmianę ciśnienia przekuje na zmianę wysokości (jakbym łaził po górach). Każda moja zmiana wysokości będzie odnotowana w zegarku, ale skąd zegarek ma wiedzieć, że zmienia się dodatkowo ciśnienie a nie (nie tylko) moja wysokość? Automat pewnie też się nie połapie... Profil "Barometr" nic mądrego nie pokaże przy łażeniu po górach :-)
Z drugiej strony przecież robili to specjaliści, więc jakiś sens w tym jest... Innymi słowy, jak zegarek wyczuje, że ciśnienie się wali na łeb bo idzie burza a nie że ja włażę ostro pod górę... Chyba, że jest to niemożliwe wspinać się trzecią godzinę w takim tempie :-) Muszę usiąść i to przeliczyć (a potem sprawdzić :- )

Poza tym jestem zadowolony z każdej złotówki jaką na niego wydałem (~ 1400 zł A3HR). Spokój na tym forum utwierdza mnie w tym przekonaniu - cisza i spokój, czasem jakieś pytanie i leniwa odpowiedź - sprzęt wypuszczony kompletny i działający. Zupełnie inaczej niż w (rozpatrywanym przeze mnie) F3, gdzie brzęczy jak w ulu a każda nowa aktualizacja jest przyjmowana ze wstrzymanym oddechem, a następnie pojawiają się wpisy typu "czy u was też po ostatniej aktualizacji..." :-)

Pozdrawiam
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

manfred pisze:Tak ręcznie wiem jak zrobić ale czemu nie robi tego z automatu?
Który masz model Ambita3 ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ