Suunto Ambit 3
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Mam pytanie: jestem świeżym użytkownikiem SUUNTO A3, czy jest jakaś możliwość ustawienia zakresu minimalnego i maxymalnego w trakcie biegu — w momencie przekroczenia górnej albo dolnej wartości zegarek informował mnie alertem?
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W trakcie biegu z samym zegarkiem nie. Jedynie poprzez aplikacje dedykowane.datasky pisze:Mam pytanie: jestem świeżym użytkownikiem SUUNTO A3, czy jest jakaś możliwość ustawienia zakresu minimalnego i maxymalnego w trakcie biegu — w momencie przekroczenia górnej albo dolnej wartości zegarek informował mnie alertem?
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Podpowiesz jak to "zaprogramować" a może są gotowe skrypty?manfred pisze:W trakcie biegu z samym zegarkiem nie. Jedynie poprzez aplikacje dedykowane.datasky pisze:Mam pytanie: jestem świeżym użytkownikiem SUUNTO A3, czy jest jakaś możliwość ustawienia zakresu minimalnego i maxymalnego w trakcie biegu — w momencie przekroczenia górnej albo dolnej wartości zegarek informował mnie alertem?
dzieny! :D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tu masz wszystko opisane a w poprzednich postach jak to poustawia http://www.ambitintervals.com/#!/
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Śliczne dzięki!manfred pisze:Tu masz wszystko opisane a w poprzednich postach jak to poustawia http://www.ambitintervals.com/#!/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:44
- Życiówka w maratonie: 3:57:22
Dzień dobry. Martwi mnie że w serwisie movescount w analizie treningu nie widzę średniego tempa dla każdego kilometra, jak to jest pokazane np. w serwisie nike+

Czy można włączyć jakąś odpowiednią opcję aby to było pokazane?
edit: ok już wiem. w ustawieniach czynności w opcjach zegarka włączamy automatyczne okrążenia po 1 km. Boże ale to cudowny sprzęt (ambit3 peak sapphire)

Czy można włączyć jakąś odpowiednią opcję aby to było pokazane?
edit: ok już wiem. w ustawieniach czynności w opcjach zegarka włączamy automatyczne okrążenia po 1 km. Boże ale to cudowny sprzęt (ambit3 peak sapphire)
-
- Dyskutant
Czy Wy tez macie problemy z aktualizacją satelit?
Podpinam zegarek, dojeżdża mi do 99% i dalej nie chce. I tak już któryś tydzień.
Podpinam zegarek, dojeżdża mi do 99% i dalej nie chce. I tak już któryś tydzień.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ktoś podpowie jak przesyłać treningi pływackie na basenie z move do stravy. Bieganie i chodzenie bez problemu natomiast pływanie muszę ręcznie synchronizować. Pozdrawiam
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Kontakt:
Eksport pliku pojedynczego treningu i wczytania.
Sent from my HTC One dual sim .
Sent from my HTC One dual sim .
Triathlon to moje hobby
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak ręcznie wiem jak zrobić ale czemu nie robi tego z automatu?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:48
Witam,
Podpowiecie może jak macie ustawione parametry barometru? Kombinuję trzeci tydzień i nie mogę trafić tak, by wrócić na tę samą wysokość mety i startu
Ustawiam nawet na sztywno w opcjach Profil/Wysokościomierz, ustawiam (znaną) wysokość ale metę i tak mam na innej wysokości...FusedAlti nie pomaga...
Automat jakoś też mi nie działa idealnie... W sumie to pierdoła, ale jak jest to powinna działać. Podczas biegu, dużo sobie myślę i wymyśliłem, że skoro jest to zegarek, który ma służyć do "multisportu", czyli łażenia po górach też, i ma ostrzegać o burzy, to nie mogę go ustawić na profil "Wysokość", bo każdą zmianę ciśnienia przekuje na zmianę wysokości (jakbym łaził po górach). Każda moja zmiana wysokości będzie odnotowana w zegarku, ale skąd zegarek ma wiedzieć, że zmienia się dodatkowo ciśnienie a nie (nie tylko) moja wysokość? Automat pewnie też się nie połapie... Profil "Barometr" nic mądrego nie pokaże przy łażeniu po górach
Z drugiej strony przecież robili to specjaliści, więc jakiś sens w tym jest... Innymi słowy, jak zegarek wyczuje, że ciśnienie się wali na łeb bo idzie burza a nie że ja włażę ostro pod górę... Chyba, że jest to niemożliwe wspinać się trzecią godzinę w takim tempie
Muszę usiąść i to przeliczyć (a potem sprawdzić :- )
Poza tym jestem zadowolony z każdej złotówki jaką na niego wydałem (~ 1400 zł A3HR). Spokój na tym forum utwierdza mnie w tym przekonaniu - cisza i spokój, czasem jakieś pytanie i leniwa odpowiedź - sprzęt wypuszczony kompletny i działający. Zupełnie inaczej niż w (rozpatrywanym przeze mnie) F3, gdzie brzęczy jak w ulu a każda nowa aktualizacja jest przyjmowana ze wstrzymanym oddechem, a następnie pojawiają się wpisy typu "czy u was też po ostatniej aktualizacji..."
Pozdrawiam
Podpowiecie może jak macie ustawione parametry barometru? Kombinuję trzeci tydzień i nie mogę trafić tak, by wrócić na tę samą wysokość mety i startu

Ustawiam nawet na sztywno w opcjach Profil/Wysokościomierz, ustawiam (znaną) wysokość ale metę i tak mam na innej wysokości...FusedAlti nie pomaga...
Automat jakoś też mi nie działa idealnie... W sumie to pierdoła, ale jak jest to powinna działać. Podczas biegu, dużo sobie myślę i wymyśliłem, że skoro jest to zegarek, który ma służyć do "multisportu", czyli łażenia po górach też, i ma ostrzegać o burzy, to nie mogę go ustawić na profil "Wysokość", bo każdą zmianę ciśnienia przekuje na zmianę wysokości (jakbym łaził po górach). Każda moja zmiana wysokości będzie odnotowana w zegarku, ale skąd zegarek ma wiedzieć, że zmienia się dodatkowo ciśnienie a nie (nie tylko) moja wysokość? Automat pewnie też się nie połapie... Profil "Barometr" nic mądrego nie pokaże przy łażeniu po górach

Z drugiej strony przecież robili to specjaliści, więc jakiś sens w tym jest... Innymi słowy, jak zegarek wyczuje, że ciśnienie się wali na łeb bo idzie burza a nie że ja włażę ostro pod górę... Chyba, że jest to niemożliwe wspinać się trzecią godzinę w takim tempie

Poza tym jestem zadowolony z każdej złotówki jaką na niego wydałem (~ 1400 zł A3HR). Spokój na tym forum utwierdza mnie w tym przekonaniu - cisza i spokój, czasem jakieś pytanie i leniwa odpowiedź - sprzęt wypuszczony kompletny i działający. Zupełnie inaczej niż w (rozpatrywanym przeze mnie) F3, gdzie brzęczy jak w ulu a każda nowa aktualizacja jest przyjmowana ze wstrzymanym oddechem, a następnie pojawiają się wpisy typu "czy u was też po ostatniej aktualizacji..."

Pozdrawiam