Suunto Ambit 3
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 4:27:31
To będzie znów pytanie z natury głupich. Jutro pierwszy raz w życiu idę na basen z pulsometrem na ręku. Co ustawić na ekranach ?
No i drugie pytanie czy można używać przycisków w czasie pływania w Ambicie ?

- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Tak możesz używać zegarka w trakcie pływania. Jeśli planujesz założyć hr to mocniej niż standardowo ponieważ przy odpychaniu od ściany będzie spadał.
Co ustawić ? Czas odcinków , czas przerwy jeśli robisz różne długości z przerwą. Dystans przepłynięcia. Z reszty ja nie korzysta.
W czasie przerwy nie machaj energicznie ręką bo policzy ci odległość.
Co ustawić ? Czas odcinków , czas przerwy jeśli robisz różne długości z przerwą. Dystans przepłynięcia. Z reszty ja nie korzysta.
W czasie przerwy nie machaj energicznie ręką bo policzy ci odległość.
Triathlon to moje hobby
-
- Rozgrzewający Się
Ustaw sobie jako sport: plywanie na basenie. Po wyborze sportu ustaw długość basenu i płyń. Zegarek posiada czujniki które będą liczyć wymachy ręki. Przy nawrotach i odepchnięciach czujnik będą "zaliczać" ci kolejne okrążenie. W przeciwieństwie do pływania na otwartym terenie tutaj gps nie będzie konieczny.
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:27:31
No właśnie nie mogę znaleźć długości basenu. Może w wersji Run jej po prostu nie ma. Jest aplikacja która umożliwa zliczenie po każdym lapowaniu i w aplikacji można ustawić długość basenu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tylko tętno na basenie a pływanie tylko na otwartych wodach. Pomiar na podstawie gps.
-
- Dyskutant
Mam taki problem. Podłączyłam dzisiaj zegarek do komputera, żeby zgrać treningi. W menu zegarka widzę dokladnie trening wczorajszy i dzisiejszy. Po podłączeniu do kabla synchronizuje się, ale żaden z treningów się nie zgrał
Macie jakieś pomysły? 
Edit.
Po trzecim podpięciu do komputera zgrało mi jeden trening, za piątym razem- drugi. Pierwszy raz takie coś się dzieje, będę obserwować dalej.

Edit.
Po trzecim podpięciu do komputera zgrało mi jeden trening, za piątym razem- drugi. Pierwszy raz takie coś się dzieje, będę obserwować dalej.
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Kontakt:
Mają problem z serwerami. Informują na stronie.
Triathlon to moje hobby
-
- Dyskutant
Hmm, kiedyś jak mieli przerwę na modernizację, to po podpięciu kabla wyświetlił mi się komunikat, że przerwa techniczna czy coś w tym stylu.
Tym razem zsynchronizowało mi zegarek, dane itp., przekazywanie danych z zegarka też się powiodło, a potem na dole w tym oknie dialogowym: "ilość treningów przekazanych do movescount: 0".
Ale ok, mam nadzieję, że to rozwiążą
Tym razem zsynchronizowało mi zegarek, dane itp., przekazywanie danych z zegarka też się powiodło, a potem na dole w tym oknie dialogowym: "ilość treningów przekazanych do movescount: 0".
Ale ok, mam nadzieję, że to rozwiążą

-
- Dyskutant
Przperaszam bardzo za pisanie jednego posta pod drugim, ale...
Nie widzę na ich stronie tego komunikatu z problemami technicznymi. Mija prawie 3 tygodnie od kiedy problemy u mnie wystąpiły. Dzisiaj zgrywałam 3 treningi z tego tygodnia, zgrał się pierwszy i trzeci, drugi nie (a w pamięci zegarka jest). Dalej mają te problemy?
spietrza- gdzie dokładnie znalazłeś info o tych problemach?
Nie widzę na ich stronie tego komunikatu z problemami technicznymi. Mija prawie 3 tygodnie od kiedy problemy u mnie wystąpiły. Dzisiaj zgrywałam 3 treningi z tego tygodnia, zgrał się pierwszy i trzeci, drugi nie (a w pamięci zegarka jest). Dalej mają te problemy?

spietrza- gdzie dokładnie znalazłeś info o tych problemach?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie ma żadnych problemów treningi zgrywają się na dzień dzisiejszy tak samo po kablu jak po aplikacji.
-
- Dyskutant
Ja zgrywam tylko po kablu i ten jeden cały czas nie chce się zgrać
Na przyszłość nauczka, żeby zgrywać za każdym razem, jak wrócę z treningu.

-
- Rozgrzewający Się
W przypadku podobnego problemu Support Suunto poradził co następuje (w razie czego służę pomocą) - wersja dla Windows:malaga1989 pisze:Ja zgrywam tylko po kablu i ten jeden cały czas nie chce się zgrać![]()
We are sorry for the experienced inconvenience. In this case, we kindly recommend you to reset the Moveslink2 application by following the steps below:
1- Quit the Moveslink2 application from the PC Task Bar.
2- Remove all the files contained in the Moveslink2 folder which you can find by inputting %AppData% in Windows' search option and proceeding to Roaming > Suunto.
3- Restart the Moveslink2 application from Windows Start Menu.
4- Try the connection with Ambit2.
5- Verify from Movescount if the move in question has appeared.
wolne tłumaczenie

1 - Wyłącz Moveslink z Task Bara (prawy klawisz myszy na ikonce Movescount koło zegara i wybranie opcji Quit. Odłącz kabel z zegarkiem z portu USB.
2 - Wciśnij na klawiaturze jednocześnie znaczek Windows oraz R (wyświetli się polecenie Uruchom). W polu Uruchom wpisz: %appdata% i naciśnij Enter. Teraz odnajdź katalog Suunto, a następnie Moveslink2. Zaznacz wszystkie pliki znajdujące się w katalogu Moveslink2 i użyj polecenia wytnij a potem wklej w jakimś utworzonym folderze np. na pulpicie (to taki backup, jakby coś poszło nie tak

3 - Idź do menu start i uruchom Moveslink2
4 -Podepnij zegarek z kablem do portu USB
5 - Sprawdź, czy brakujący trening pojawił się w Movescount
-
- Dyskutant
RockSteady dzięki. Zadziałało.