Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

sekulap pisze:Zrobiłem przed chwilą test. Stworzyłem własne aktywności z 10 znakową nazwą i urządzenie się nie restartuje. Prośba Czy możesz mi wysłać na maila sekulap@gmail.com orginalny plik z Polskim Tlumaczenie.. Może mój plik wgrany był uszkodzony.

Pozdrawiam,
PS
Mówisz o oryginalnym PL od Garmina? Takiego nie mam. A mój znajdziesz kilka postów wyżej. Podałem link do niego.

Trzeba zbadać temat:)
PKO
sekulap
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak, Twój plik już mam dzięki ;-). . Myślałem że masz może kopie pliku z zegarka.
Ja dzwoniłem do Garmina w tej sprawie chcą mi wymienić zegarek na nowy. Jednak skoro ten problem nie dotyczy tylko mnie. To wymiana może nic nie dać.
Prośba o telefon do serwisu. Może jeśli będzie więcej zgłoszeń to przeanalizują problem dokładniej.

Pozdrawiam,
PS
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Zaczyna mnie to rozdupcać ze zamiast rozwiązywać problemy itd. Wymieniają zegarki na nowe...

Szkoda ze garmin nie produkuje samochodów :)
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

sekulap pisze:Tak, Twój plik już mam dzięki ;-). . Myślałem że masz może kopie pliku z zegarka.
Ja dzwoniłem do Garmina w tej sprawie chcą mi wymienić zegarek na nowy. Jednak skoro ten problem nie dotyczy tylko mnie. To wymiana może nic nie dać.
Prośba o telefon do serwisu. Może jeśli będzie więcej zgłoszeń to przeanalizują problem dokładniej.

Pozdrawiam,
PS
Tylko przed wysłaniem do serwisu wywal mój polski plik z zegarka ;)

A zadzwonię do nich albo napisze mail.... macie moze namiary?
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Zaczyna mnie to rozdupcać ze zamiast rozwiązywać problemy itd. Wymieniają zegarki na nowe...

Szkoda ze garmin nie produkuje samochodów :)
Ale w Garminie znam kilka takich przypadków. Np. kumplowi bateria kiepsko trzymała w 405cx. I dostał nowy.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Taaaaak z tym się zgodzę, ale żeby przez własny wadliwy soft wymieniać zegarek na nowy? Co to zmieni jeśli soft dalej będzie uwalony.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

budyń, nie poznaję :) Ty człowiek wychwalający garmina wszem i wobec takie bluźnierstwa popełniasz? ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lubię te Garminy, te testy softu na użytkownikach ( poniekąd ofiarach) wiem jakie mają wady i czego się od danego urządzenia spodziewać. To właśnie w garminach jest piękne :)
Przymierzałem się nie raz do A1 do A2 ale nie, no mimo że zegarki ładne jednak się nie mogę przełamać. No nie pasują mi i koniec.

Czekam na F3 :)
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:budyń, nie poznaję :) Ty człowiek wychwalający garmina wszem i wobec takie bluźnierstwa popełniasz? ;)
Nie ukrywam, że i ja jestem fanem Garminów - szczególnie Forerunnerów. Doszły fenixy i tactixy, które można spokojnie nosić na co dzień. Tylko kurde dlaczego Garmin nie bazuje na doświadczeniu z poprzednich modeli - chociażby FR305 czy FR310XT. W sumie nie miałem im nic do zarzucenia. Mam jeszcze FR305... jak F2 będzie odwalał dalej takie numery to zacznę zmieniać zdanie o Garminie. Chyba, że wypuszczą duży update softu i "grzechy dzieciństwa" znikną.
jedz_budyn pisze:Czekam na F3 :)
A może wypuszczą Forerunner-a 920XT? ;D
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wg nieoficjalnych informacji na 920 nie ma co liczyć niestety.
Szkoda, że nad Fenixem pracuje zupełnie inny zespół ludzi niż nad serią Forerunner. Czasami mam nawet wrażenie, że zespół Fenixa pracuje w jakiejś odizolowanej od świata zewnętrznego klitce, 200 m pod ziemią a Forerunnera na oczy nie widzieli.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja dostałem nowego f2 po problemach z baterią. Teraz jest ok w trybie multisport działa poprawnie. Ale, z tylu na obudowie pod napisem fenix zeszła farba. Zrobiło się takie srebne kułeczeko, napis jest cały.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

maki pisze:Ale, z tylu na obudowie pod napisem fenix zeszła farba. Zrobiło się takie srebne kułeczeko, napis jest cały.
hmm u mnie nalot na F2 na razie niewielki - raptem jakieś 150 km - tylko bieg. Ale używam go na co dzień... i też pod spodem zaczyna coś odłazić :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Temat znikającej farby na tylnej obudowie był/jest poruszany na forum garmina (zawsze farba złuszcza się kształcie okręgu/koła). Moim zdaniem ewidentnie Twój egzemplarz nadaje się do wymiany gwarancyjnej.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Temat znikającej farby na tylnej obudowie był/jest poruszany na forum garmina (zawsze farba złuszcza się kształcie okręgu/koła). Moim zdaniem ewidentnie Twój egzemplarz nadaje się do wymiany gwarancyjnej.
przecież ledwo odebrał z gwarancji :)

Ja bym dla jaj zgłosił że farba schodzi jak włączę tryb multisport :bum: w trybie run czy bike nie schodzi :hahaha:

echhh (powtórze) szkoda że garmin nie produkuje samochodów :) kupujesz raz i jeździsz co chwile nowym :)
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Ja bym dla jaj zgłosił że farba schodzi jak włączę tryb multisport :bum: w trybie run czy bike nie schodzi :hahaha:
You've made my day ;D
jedz_budyn pisze:echhh (powtórze) szkoda że garmin nie produkuje samochodów :) kupujesz raz i jeździsz co chwile nowym :)
A nie znasz jakiegoś "awaryjnego" producenta? Bo chcę zmieć Renault Megane na coś co można wymieniać na nowe co kilka m-cy :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ