Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

prośba do posiadaczy F2: jak możecie zróbcie taki test 1-3 godzinny.....

Włączyć profil navigacji - następnie wybrać opcje z wyznaczaniem azymutu czyli w wersji angielskiej (Naciskam Start--->Navigate--->Sight`N Go) następnie pomijamy wszystkie czujniki, dajemy mu poszukać satelit, i NIE naciskamy już nic. Ma wisieć okienko z informacją o wybraniu azymutu, ale tego nie robimy. Pozostawiamy tak Fenixa na 1 max 3 godziny.....

Dlaczego tak piszę? mi po 2 godzinach zegarek zgasł..... nie chce się normalnie włączyć, nie chce się włączyć gdy podepnę go do kompa i do stacjonarnej ładowarki.... Przypadek czy wina softu?

Cóż poczekam i chyba Hard reset mnie czeka. O ile zadziała.
PKO
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Dlaczego tak piszę? mi po 2 godzinach zegarek zgasł..... nie chce się normalnie włączyć, nie chce się włączyć gdy podepnę go do kompa i do stacjonarnej ładowarki.... Przypadek czy wina softu?

Cóż poczekam i chyba Hard reset mnie czeka. O ile zadziała.
Miałem podobnie ze swoim - ale to przy innej okazji - wykładał się z objawami śmierci na polskim tłumaczeniu w aktywności "tri". U mnie zadziałała częściowa procedura master reset: przytrzymaj przycisk Down i przy naciśniętym przycisku Down naciśnij Power. Po tym zegarek ożył - Fenix 2 soft 2.9. A objawy były podobne - czarny ekran, brak życia po podłączeniu do kompa (akurat używam Maka z notyfikacjami Hardware Growler, które pokazują podłączony sprzęt).
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

ja go ożywiłem za pomocą jednoczesnego włączenia LIGHT i DOWN, gdzie zapytał o reset i odmówiłem.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:ja go ożywiłem za pomocą jednoczesnego włączenia LIGHT i DOWN, gdzie zapytał o reset i odmówiłem.
No to dokładnie ta procedura, o której pisałem ;) Zboczenie z tym Power - po maltretowaniu Forerunnera 305. W Fenixie 2 to Light.
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ktos kiedys wspominał o moviescount. Jak wgrac tam plik z garmina?
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:( niestety program nie działa. Uruchamia sie szare okno i nic się nie dzieje
sekulap
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Jestem nowym forumowiczem i mam pytanie. Kupiłem Fenix-a 2. W trybie Multisport w przypadku języka Polskiego. Zegarek się zawiesz bądź restartuje. Czy ktoś ma podobny problem. Jeżeli tak to prośba o info w tej sprawie.

Pozdrawiam,
PS
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

sekulap pisze:Witam,

Jestem nowym forumowiczem i mam pytanie. Kupiłem Fenix-a 2. W trybie Multisport w przypadku języka Polskiego. Zegarek się zawiesz bądź restartuje. Czy ktoś ma podobny problem. Jeżeli tak to prośba o info w tej sprawie.

Pozdrawiam,
PS
A wygrywales mój plik czy ściągnięty przez Web Update?

W przypadku mojego miałem takie objawy wcześniej. Sprawdzę jeszcze raz swoje tłumaczenie.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem u siebie....na angielskim języku w trybie Multisport zegarek zdechł. Pomogła procedura resetu. W moim polskim języku w trybie Multisport robi reset. Firmware 2.90
sekulap
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

W przypadku orginalnego języka polskiego, zegarek się zawieszał albo robił reset. Po wgraniu Twojego pliku wszystko jest ok. Po wybraniu Angielskiego lub Niemieckiego też jest ok. Dzwoniłeś może do serwisu Garmin-a w tej sprawie?

Firmware 2.90.

Pozdrawiam,
PS
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

sekulap pisze:Witam,

W przypadku orginalnego języka polskiego, zegarek się zawieszał albo robił reset. Po wgraniu Twojego pliku wszystko jest ok. Po wybraniu Angielskiego lub Niemieckiego też jest ok. Dzwoniłeś może do serwisu Garmin-a w tej sprawie?

Firmware 2.90.

Pozdrawiam,
PS
Jedna rzecz która żauwazylem.... Usuncie z Aktywności wlasne aktywnosci. Wydaje mi sie ze problemem moze być nazwa własnej aktywności

Przed chwila wywalilem swoje zdefiniowane aktywności (ukrylem w menu oraz wykasowałem nazwy), zostały tylko Garmina i zarowno w angielskim jak i polskim zegarek nie robi restartu.

Do supportu nie dzwoniłem... Na razie sam rozwiązuje przynajmniej cześć problemów ;-)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Własne aktywności nie mają nic do rzeczy :) nie mam takowych aktualnie zdefiniowanych a zegarek i tak odpieprza padlinę, zarówno na angielskim jak i polskim języku.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
sekulap
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zrobiłem przed chwilą test. Stworzyłem własne aktywności z 10 znakową nazwą i urządzenie się nie restartuje. Prośba Czy możesz mi wysłać na maila sekulap@gmail.com orginalny plik z Polskim Tlumaczenie.. Może mój plik wgrany był uszkodzony.

Pozdrawiam,
PS
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Własne aktywności nie mają nic do rzeczy :) nie mam takowych aktualnie zdefiniowanych a zegarek i tak odpieprza padlinę, zarówno na angielskim jak i polskim języku.
Ooo to dziwne. :(
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ