Warto dodać że wcześniej działało to bez zarzutu prblem się zaczął od ostatniej aktualizacjidiv pisze:Też miałem ten problem (htc one s) - odinstalowałem całkowicie, zainstalowałem ponownie i dopiero wtedy połączyło.veld pisze:Witam serdecznie.
Czy ktoś może mi odpowiedzięc dlaczego po ostatniej aktualizacji polar flow nie mogę połączyć zegarka z telefonem ( xperia z1) ?
Telefon mimo tego że widzi zegarek nie może się zsynchronizować.
Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50.35
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Powiedzcie ile czasu wam się łączy zegarek z paskiem od tętna.
U mnie to czasami 3 do 5 min. Jak go kupiłem to się łączył praktycznie po 10 SEK. Może bateria w pasku za słaba. Jak jest u was?
U mnie to czasami 3 do 5 min. Jak go kupiłem to się łączył praktycznie po 10 SEK. Może bateria w pasku za słaba. Jak jest u was?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Trwa to kilka sekund. Nie liczyłem, ale ok. 5s.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
5-10 sgolgol4 pisze:Powiedzcie ile czasu wam się łączy zegarek z paskiem od tętna.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: 2:56:56
Mój pasek łączy się do 10 sekund z pulsometrem.
Jednak niestety niedawno pasek poszedł do serwisu, jak się później okazało elektrody były walnięte. Objawiało się to zafałszowaniem pomiarów tętna. Wysłałem pasek w środę popołudniem, na poczcie powiedziano mi, że przesyłka dojdzie w piątek. Już w poniedziałek po południu otrzymałem wymieniony na nowy oraz dodatkowo dostałem drugi zapasowy pasek.
Duży + dla SportKonsulting
Jednak niestety niedawno pasek poszedł do serwisu, jak się później okazało elektrody były walnięte. Objawiało się to zafałszowaniem pomiarów tętna. Wysłałem pasek w środę popołudniem, na poczcie powiedziano mi, że przesyłka dojdzie w piątek. Już w poniedziałek po południu otrzymałem wymieniony na nowy oraz dodatkowo dostałem drugi zapasowy pasek.
Duży + dla SportKonsulting
- pawels136
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Mój ostatnio wyświetlił na zegarku informację o słabej baterii w pasku tętna, więc myślę że to może być coś uszkodzone albo za słabo nawilżony pasek i też dłużej łapie puls, tak ja miałem.golgol4 pisze:Tak czasami też się łączy. Ale od dłuższego czasu coraz dłużej. Myślicie ze to slaba bateria czy może coś uszkodzone ? Zasięg tak na 1m, dalej juz zrywa.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:47
Tak jeśli wcześniej zdefiniujesz trening we Flow w oparciu o strefy tętna, jak na obrazu poniżej. Zegarek informuje jeśli biegniesz za szybko lub za wolno.banan85 pisze:można zablokować daną strefę tempa podczas treningu? tak jak mam to miejsce przy strefach tętna?
-
- Zaprawiony W Bojach
Ostatnio przy synchronizacji treningu przez aplikację Flow na Androida wyczyściło mi wszystko w zegarku oprócz ustawień personalnych. Byłem w delegacji bez kabla do ładowania, grrrrr...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Rozgrzewający Się
tak dla informacji swoj problem rozwiazałem. Dostałem informacje ze sport konsulting.
"Bardzo proszę nie łączyć zegarka z telefonem przez listę urządzeń Bluetooth,
a jedynie w aplikacji Polar Flow.
Przed tym proszę spróbować usunąć połączenie z telefonem w zegarku V800
(ustawienia ogólne -> łączenie i synchronizacja), a następnie połączyć się
ponownie.
Pomocne może być także przeinstalowanie aplikacji na telefonie."
Pomogło.
"Bardzo proszę nie łączyć zegarka z telefonem przez listę urządzeń Bluetooth,
a jedynie w aplikacji Polar Flow.
Przed tym proszę spróbować usunąć połączenie z telefonem w zegarku V800
(ustawienia ogólne -> łączenie i synchronizacja), a następnie połączyć się
ponownie.
Pomocne może być także przeinstalowanie aplikacji na telefonie."
Pomogło.
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Rozumiem, że zmieniłeś ustawienia prywatności, dodałeś nowy (dla starych zmiany nie działają) trening i go jakiś znajomy nie widzi?veld pisze:Wie ktoś może jak spowodować aby trenigi były widoczne na mapie w polar flow? wszyystkie ustawienia upubliczniłem a treningi dalej sie nei pojawiaja na mapie .
Podaj datę i lokalizację albo nicka, to zobaczę czy ja widzę
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
-
- Rozgrzewający Się
Taką informację dostałem od Sportkonsulting
"Jest to błąd strony, zostało to zgłoszone do producenta. Błąd zostanie
usunięty w możliwie najszybszym terminie."
Ci co maja ten problem to trzeba czekac.
"Jest to błąd strony, zostało to zgłoszone do producenta. Błąd zostanie
usunięty w możliwie najszybszym terminie."
Ci co maja ten problem to trzeba czekac.
-
- Rozgrzewający Się
Polar problem naprawił. Przynajmniej w moim przypadku. Treningi pojawiaja sie na mapie.
Mam pytanie czy ktoś z was uzywa może jakiejs aplikacji do szybkiego wgrywania programów trenigowych do v800. Czy kozystacie jedynie z tego narzedzia w Polar flow?
Może są jakieś metody wgrywania całych programów bez recznego wklepywania całych tygodni trenigowych dzien po dniu >?<
Mam pytanie czy ktoś z was uzywa może jakiejs aplikacji do szybkiego wgrywania programów trenigowych do v800. Czy kozystacie jedynie z tego narzedzia w Polar flow?
Może są jakieś metody wgrywania całych programów bez recznego wklepywania całych tygodni trenigowych dzien po dniu >?<
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:47
Yared Shegumo:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 4961_o.jpg
Iwona Lewandowska
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 9257_o.jpg
Taka ciekawostka: Wiecie, ze nowa i starsza wersja V800 z zaślepka i bez, ma dwa rożne kable ładowania. Przy czym ta nowsza klamra jest kompatybilna wstecz, a starszą nie podłączysz nowego zegarka z zaślepką.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 4961_o.jpg
Iwona Lewandowska
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 9257_o.jpg
Taka ciekawostka: Wiecie, ze nowa i starsza wersja V800 z zaślepka i bez, ma dwa rożne kable ładowania. Przy czym ta nowsza klamra jest kompatybilna wstecz, a starszą nie podłączysz nowego zegarka z zaślepką.