Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ooo dżizas :) po pierwsze jakie wyniki chcesz zobaczyć na zegarku?
po drugie o dżizas po sparowaniu z zegarkiem będziesz mógł na jego ekranie obserwować wyświetlane w czasie rzeczywistym informacje nt. kadencji a tempo chwilowe i średnie z odcinka [jesli tak ustawisz w zegarku] (nie wiem ja ze średnim z całego biegu) będzie brane właśnie z FP a nie z GPS

a pierwej to się zastanów czy Ci ten FP w ogóle do czegoś potrzebny bo nie jestem pewien co do tego :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
giggy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:43

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:ooo dżizas :) po pierwsze jakie wyniki chcesz zobaczyć na zegarku?
po drugie o dżizas po sparowaniu z zegarkiem będziesz mógł na jego ekranie obserwować wyświetlane w czasie rzeczywistym informacje nt. kadencji a tempo chwilowe i średnie z odcinka [jesli tak ustawisz w zegarku] (nie wiem ja ze średnim z całego biegu) będzie brane właśnie z FP a nie z GPS

a pierwej to się zastanów czy Ci ten FP w ogóle do czegoś potrzebny bo nie jestem pewien co do tego :)
ojtam ojtam, napewno nie zaszkodzi ;-) czyli jak sparuje to bede widzial kadencje ;-)
Pzdr Greg Gregovic

Obrazek
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Ważna informacja dla użytkowników GarminForerunner220/620 u których występuje problem z rejestracją poprawnego śladu a którzy chcą przyczynić się do rozwiązania jak najszybciej tego problemu.

Proszę obserwować rejestrację śladu i przy każdej nieprawidłowości pisać na maila :

Poland.Support@garmin.com

w temacie wpisując : Reference ID: 2618978B

a w wiadomości umieszczając link do aktywności ( z odblokowaniem - widoczny dla wszystkich inaczej support nie zajrzy w aktywność), proszę także załączyć plik w formacie .FIT z pamięci masowej urządzenia oraz plik GarminDevice.xml. Pliki aktywności .FIT znajdziecie w folderze Activities .
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:10
Życiówka w maratonie: 3:08

Nieprzeczytany post

W końcu sie coś ruszyło w tym kierunku.
Z kad takie info??
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Info od właściwej osoby z supportu która zajmie się na poważnie tylko tym problemem,bo do tej pory jest z tym wielki bałagan, każdy wszystko wysyła źle opisane, bez danych, do tego dochodzi iluś tam pracowników supportu i każdy inaczej widzi problem. Teraz zajmie się tym jeden człowiek który selekcjonuje te dane i jest w kontakcie z technikami z USA. Zatem wysyłajcie dane i bądźmy cierpliwi.
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I co śle ktoś tam te dane??
Chętnie bym pomógł ale pozbyłem sie 220.
Mogę podesłać linki do treningów gdzie były szopki ale nie wiem czy coś to pomoże.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś zdarzyło mi sie że w profilu bike podczas przejażdżki nie pokazywał prędkości..... Kolejna przejażdżka i pokazywał :)
Inna sprawa w profilu bike też wam ścina na mapie zakręty ?
Marek31_ldz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43min27sec

Nieprzeczytany post

Hej

Ciesze się ze coś się ruszyło w ta stronę choć po moich testach powiem tak
może zegarek nie rysuje trasy najlepiej ale po sprawdzeniu odległości na pewnej części maratonu i zegarek prawie z perfekcyjna dokładnością pikał dokładnie tam gdzie są markerym, wiec jesli chodzi o mierzenie odległości to na 10 biegów po 10km różnica była max 50-100m na całym biegu

Jeśli chodzi o ścinanie zakrętów to bywa z tym rożnie u mnie to jest bez znaczenia czy jadę na rowerze w profilu bike czy biegam na profilu run czasem ścina czasem jest aż za duży,

Jeśli garmin wypości poprawke do gpsu żeby tracking był lepszy na mapie to będzie już perfekt
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Ważna informacja dla użytkowników GarminForerunner220/620 u których występuje problem z rejestracją poprawnego śladu a którzy chcą przyczynić się do rozwiązania jak najszybciej tego problemu.

Proszę obserwować rejestrację śladu i przy każdej nieprawidłowości pisać na maila :

Poland.Support@garmin.com

w temacie wpisując : Reference ID: 2618978B

a w wiadomości umieszczając link do aktywności ( z odblokowaniem - widoczny dla wszystkich inaczej support nie zajrzy w aktywność), proszę także załączyć plik w formacie .FIT z pamięci masowej urządzenia oraz plik GarminDevice.xml. Pliki aktywności .FIT znajdziecie w folderze Activities .
Uwaga!. Zmienia się temat wiadomości wysyłany Do Supportu.
Proszę w temacie wysyłanych aktywności nie wpisywać jak do tej pory Reference ID:2618978B

tylko

numer sprawy 1063969

To bardzo istotne. Bardzo ważny jest też dosłany do każdej aktywności .FIt plik z GarminDevice.xml
Marek31_ldz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43min27sec

Nieprzeczytany post

Powiedz mi ...taka akcja z wysyłaniem aktywnosci to jest tylko w polsce czy garmin stara sie ten problem naprawic na calym swiecie?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie wiem jak to jest w świecie, ale każdy kto doświadczył nieprawidłowości w działaniu może albo raczej powinien wysyłać tam wszystkie dane o których pisałem.
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Coś tam cały czas poprawiają. Jest już kolejny update softu do wersji 2.90. Rano zobaczę efekty :).

edit rano :)

jest bardzo dobrze - nie pisano o tym w zmianach, ale chyba cały czas pracuja nad GPS - dziś slad jak z 910/610 - idealnie po chodniku z lewej i prawej strony ulicy :), zakręt co do "rogu" - nigdy jeszcze nie był tak dokładny, fakt ze pierwszego fixa łapał mi prawie dwie minuty, ale raz ze było bardzo pochmurnie dwa - zrobiłem po aktualizacji totalny hard reset... ale widać poprawę i co do sladu i co wskazań tempa.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Możesz dać link, chciałbym zobaczyć jak to wygląda.

Sprzedałem 220ke ale myśle o powrocie, gdyby nie te wskazania GPS to naprawde fajny zegarek.
Michu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Krzysztof, piszesz o 220 czy 620?
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

...pisze o 620, w wersji softu 2.90 jest widoczna poprawa.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ