Plecak z bukłakiem
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Trochę się spóźniłeś, ostatnio była bardzo fajna promocja w Deca, plecaki Quechua:
https://www.decathlon.pl/plecak-mountai ... 00110.html
Kupiłem, bardzo dobry plecak, a za tą cenę to jak za darmo (w komplecie był bukłak).
https://www.decathlon.pl/plecak-mountai ... 00110.html
Kupiłem, bardzo dobry plecak, a za tą cenę to jak za darmo (w komplecie był bukłak).
-
- Dyskutant
Witam. Mam pytanko. Biegne swój pierwszy maraton po asfalcie (Maraton Rzeszowski). Mam plecak camelback o pojemnosci 2l. Czy nie bedzie to dziwnie wygladac jesli wezme go ze sobą na trasę. Nie mam pasa na bidony a pasuje tez wziasc jakies żele czy batony. Trzymac to wszystko w ręce to nie za bardzo . Czy ktos z was biegl uliczny maraton z takim plecakiem?
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Ja w niedzielę biegłem półmaraton z plecakiem i nie byłem jedyną taką osobą 

Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Ja nie biegłem, ale widziałem sporo osób z takim plecakiem na zawodach. Nawet na krótszych dystansach niż maraton.Czarna55 pisze: Czy ktos z was biegl uliczny maraton z takim plecakiem?
-
- Zaprawiony W Bojach
a czy na maratonie Rzeszowskim nie ma punktów odzywiania, że rozważasz branie plecaka na trasę?
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Na Orlenie zabrakło w dwóch miejscach wody, więc żałowałem, że nie miałem plecaka. Teraz zabieram, gdy tylko widzę, że organizacją danego biegu zajmują się (tak jak na Orlenie) osoby mało kompetentne.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
-
- Zaprawiony W Bojach
okej, nie przedłużając zbędnej dyskusji, która i tak nie doprowadzi do zgody
pozwolę sobie napisac,ze uważam branie plecaka na uliczny maraton za grubą przesadę i przepraszam - fanaberię. nawet jeśli zabrakłoby wody na jednym czy drugim punkcie, to następny jest (poprawcie mnie jesli się mylę) za 5km - jeżeli ktoś się odpowiednio nawodni na dzień przed zawodami to nie ma takiej możliwości, by się odwodnił na maratonie.

-
- Zaprawiony W Bojach
a czemu się w ogóle przejmujesz, jak to będzie wyglądać? Chyba nie biegniesz dla lansuCzarna55 pisze:Czy nie bedzie to dziwnie wygladac

sam biegłem nawet 5k z plecaczkiem, bo nie chciało mi się czekać do depozytu przed i jeszcze po biegu

Woda i żele coś tam ważą, ale jeśli nie ścigasz się o złote kalesony, to co Ci z tego? Poza tym, na trasie, gdzie jest tylko woda, ludzie biorą camelbacka bo wolą np mieć swoje izo albo odgazowaną colę

każdy wg własnego uznania
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Mylisz się. Akurat w przypadku Orlenu punkty na których znajdowała się woda były zlokalizowane mniej więcej co 2-3 km , oprócz pierwszego który był na 4,5km i drugiego na 8,5kmQba Krause pisze: nawet jeśli zabrakłoby wody na jednym czy drugim punkcie, to następny jest (poprawcie mnie jesli się mylę) za 5km - jeżeli ktoś się odpowiednio nawodni na dzień przed zawodami to nie ma takiej możliwości, by się odwodnił na maratonie.

-
- Dyskutant
Dzięki Panowie za odpowiedzi hehe.
Qba Krause- punkty z żywnoscią oczywiście są na maratonie tylko ja nie chce sie przy nich zatrzymywac bo mam plan aby przebiec bez żadnych postojów, stąd chce mieć wszystko że tak powiem pod ręką
uebq - absolutnie nie scigam się o złote kalesony hehe i nie biegne dla lansu, chcę tylko dobiec aby się nie zatrzymywać
. Pytam, bo plecak ten służył mi przy ultra ale jakos nie widzialam nigdy zeby ktos mial go na maratonie ulicznym.
Koniec końców plecak biorę na maraton. Ten kilogram czy półtora więcej na plecach nie stanowi dla mnie problemu a bede mieć wodę, żele czy batony przy sobie. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam.
Qba Krause- punkty z żywnoscią oczywiście są na maratonie tylko ja nie chce sie przy nich zatrzymywac bo mam plan aby przebiec bez żadnych postojów, stąd chce mieć wszystko że tak powiem pod ręką
uebq - absolutnie nie scigam się o złote kalesony hehe i nie biegne dla lansu, chcę tylko dobiec aby się nie zatrzymywać

Koniec końców plecak biorę na maraton. Ten kilogram czy półtora więcej na plecach nie stanowi dla mnie problemu a bede mieć wodę, żele czy batony przy sobie. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
nie widziałaś, bo dotąd ludziom nie przychodziło do głowy, że mieliby taszczyć cięzary przez 40 km i niepotrzebie pocić się na plecach, skoro mogą na punkcie chwycić kubek z wodą i kostkę czekolady. można to z powodzeniem rozbić bez zatrzymywania się.
-
- Zaprawiony W Bojach
No to ja nie rozumiem Twojej motywacji. Wolisz przebiec bez żadnych postojów niż przebiec szybciej?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Rozgrzewający Się
Zastanawiam się nad wyborem plecaka na ultramaraton.
Salomon pro skin 3 set
http://m.sklep-presto.pl/product-pol-48 ... lomon.html
Tylko obawiam się czy nie będzie za mały?
Asics Lightweight Running Backpack 10l
http://www.sklepbiegacza.pl/akcesoria/t ... ack-czarny
Nie wiem, czy ten system nośny nie będzie się wbijał i powodował obtarć. Trzeba jeszcze dokupić do niego bukłak.
Salomon pro skin 3 set
http://m.sklep-presto.pl/product-pol-48 ... lomon.html
Tylko obawiam się czy nie będzie za mały?
Asics Lightweight Running Backpack 10l
http://www.sklepbiegacza.pl/akcesoria/t ... ack-czarny
Nie wiem, czy ten system nośny nie będzie się wbijał i powodował obtarć. Trzeba jeszcze dokupić do niego bukłak.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2015, 19:13 przez -MANY-, łącznie zmieniany 1 raz.