Plecak z bukłakiem

Widgetos
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trochę się spóźniłeś, ostatnio była bardzo fajna promocja w Deca, plecaki Quechua:

https://www.decathlon.pl/plecak-mountai ... 00110.html

Kupiłem, bardzo dobry plecak, a za tą cenę to jak za darmo (w komplecie był bukłak).
New Balance but biegowy
Czarna55
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam. Mam pytanko. Biegne swój pierwszy maraton po asfalcie (Maraton Rzeszowski). Mam plecak camelback o pojemnosci 2l. Czy nie bedzie to dziwnie wygladac jesli wezme go ze sobą na trasę. Nie mam pasa na bidony a pasuje tez wziasc jakies żele czy batony. Trzymac to wszystko w ręce to nie za bardzo . Czy ktos z was biegl uliczny maraton z takim plecakiem?
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja w niedzielę biegłem półmaraton z plecakiem i nie byłem jedyną taką osobą ;)
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Czarna55 pisze: Czy ktos z was biegl uliczny maraton z takim plecakiem?
Ja nie biegłem, ale widziałem sporo osób z takim plecakiem na zawodach. Nawet na krótszych dystansach niż maraton.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a czy na maratonie Rzeszowskim nie ma punktów odzywiania, że rozważasz branie plecaka na trasę?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Na Orlenie zabrakło w dwóch miejscach wody, więc żałowałem, że nie miałem plecaka. Teraz zabieram, gdy tylko widzę, że organizacją danego biegu zajmują się (tak jak na Orlenie) osoby mało kompetentne.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

okej, nie przedłużając zbędnej dyskusji, która i tak nie doprowadzi do zgody ;) pozwolę sobie napisac,ze uważam branie plecaka na uliczny maraton za grubą przesadę i przepraszam - fanaberię. nawet jeśli zabrakłoby wody na jednym czy drugim punkcie, to następny jest (poprawcie mnie jesli się mylę) za 5km - jeżeli ktoś się odpowiednio nawodni na dzień przed zawodami to nie ma takiej możliwości, by się odwodnił na maratonie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czarna55 pisze:Czy nie bedzie to dziwnie wygladac
a czemu się w ogóle przejmujesz, jak to będzie wyglądać? Chyba nie biegniesz dla lansu :ojoj:

sam biegłem nawet 5k z plecaczkiem, bo nie chciało mi się czekać do depozytu przed i jeszcze po biegu :ojnie:

Woda i żele coś tam ważą, ale jeśli nie ścigasz się o złote kalesony, to co Ci z tego? Poza tym, na trasie, gdzie jest tylko woda, ludzie biorą camelbacka bo wolą np mieć swoje izo albo odgazowaną colę :spoczko: albo painkillery czy inne chusteczki higieniczne i lód w spray'u w razie gdyby :trup:

każdy wg własnego uznania
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: nawet jeśli zabrakłoby wody na jednym czy drugim punkcie, to następny jest (poprawcie mnie jesli się mylę) za 5km - jeżeli ktoś się odpowiednio nawodni na dzień przed zawodami to nie ma takiej możliwości, by się odwodnił na maratonie.
Mylisz się. Akurat w przypadku Orlenu punkty na których znajdowała się woda były zlokalizowane mniej więcej co 2-3 km , oprócz pierwszego który był na 4,5km i drugiego na 8,5km ;) Oczywiście zgadzam się z Tobą, że na takim krótkim odcinku ciężko się odwodnić, tym bardziej wiosną czy jesienią.
Czarna55
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki Panowie za odpowiedzi hehe.

Qba Krause- punkty z żywnoscią oczywiście są na maratonie tylko ja nie chce sie przy nich zatrzymywac bo mam plan aby przebiec bez żadnych postojów, stąd chce mieć wszystko że tak powiem pod ręką

uebq - absolutnie nie scigam się o złote kalesony hehe i nie biegne dla lansu, chcę tylko dobiec aby się nie zatrzymywać :hahaha:. Pytam, bo plecak ten służył mi przy ultra ale jakos nie widzialam nigdy zeby ktos mial go na maratonie ulicznym.

Koniec końców plecak biorę na maraton. Ten kilogram czy półtora więcej na plecach nie stanowi dla mnie problemu a bede mieć wodę, żele czy batony przy sobie. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie widziałaś, bo dotąd ludziom nie przychodziło do głowy, że mieliby taszczyć cięzary przez 40 km i niepotrzebie pocić się na plecach, skoro mogą na punkcie chwycić kubek z wodą i kostkę czekolady. można to z powodzeniem rozbić bez zatrzymywania się.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Czarna55
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Quba pewnie jest tak jak mówisz ale jednak zdecyduje sie na plecak. Próba nie strzelba hehe.
Czarna55
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A tak poza tym to ultra biegi przyzwyczaily mnie do ciezaru na plecach takze mysle ze to nie bedzie stanowilo wiekszego problemu :oczko:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to ja nie rozumiem Twojej motywacji. Wolisz przebiec bez żadnych postojów niż przebiec szybciej?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-MANY-
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się nad wyborem plecaka na ultramaraton.

Salomon pro skin 3 set
http://m.sklep-presto.pl/product-pol-48 ... lomon.html
Tylko obawiam się czy nie będzie za mały?

Asics Lightweight Running Backpack 10l
http://www.sklepbiegacza.pl/akcesoria/t ... ack-czarny
Nie wiem, czy ten system nośny nie będzie się wbijał i powodował obtarć. Trzeba jeszcze dokupić do niego bukłak.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2015, 19:13 przez -MANY-, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ