Komentarz do artykułu Przetestowaliśmy nowy zegarek od Garmin - Fenix 3
-
- Zaprawiony W Bojach
klara:
1. tempo bieżącego lapa uwiarygadnia się po ok. pół minuty, biegniesz maraton a nie 3km, spokojnie ci to wystarczy.
2. mnie od zawsze wystarcza sobie przeliczyć tylko za pomocą dowolnego kalkulatora czas na mecie na średnie tempo (np. maraton w 4h = 5:40/km) i kontrolować to wskazanie podczas zawodów.
1. tempo bieżącego lapa uwiarygadnia się po ok. pół minuty, biegniesz maraton a nie 3km, spokojnie ci to wystarczy.
2. mnie od zawsze wystarcza sobie przeliczyć tylko za pomocą dowolnego kalkulatora czas na mecie na średnie tempo (np. maraton w 4h = 5:40/km) i kontrolować to wskazanie podczas zawodów.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:44
- Życiówka w maratonie: 3:58
Uff, odetchnęłam..Mam nadzieję tylko, że średnio tempo bieżącego lap'a pokaże mi dobrze..I nie każe mi za każdym km..czekać dlużej niż pół min. na wiarygodność..
Tak więc trzymam kciuki za Feniksa3.
Tak więc trzymam kciuki za Feniksa3.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ściągnij sobie z tego "sklepu" garmina pole danych z wartością średniej ruchomej. Ja używam tempa z ostatnich 120 sekund. 120 sekund daje już niezłe wygładzenie.
.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:44
- Życiówka w maratonie: 3:58
Dzięki za podpowiedź. Dodałam sobie pola danych ze średnim temp=120 oraz 60sek. Dodałam też ekran-> przewidywany czas ukończenia maratonu( niby liczy na podst. wszystkich parametrów on-line tempo/tętno/odchylenie od pionu itd.). Podzielę się swoimi spostrzeżeniami po maratońskiej niedzieli.
-
- Zaprawiony W Bojach
uważam, że za bardzo kombinujesz. zamiast skupiać się na biegu będziesz jak komputerek cały czas przeliczać i to już nie tylko czy wskazanie zegarka pozwoli ci na realizację celu, ale czy poszczególne pola ze sobą się zgadzają, masakra.
wybierz sobie jeden sposób i tyle.
wybierz sobie jeden sposób i tyle.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
O ile zrezygnujesz z GPSa! Footpod nie działa (nie liczy tempa, dystansu), gdy GPS jest włączony.monterpw pisze:Do Klara1213.
Witaj, jak tak bardzo zależy ci na dokładnych wskazaniach tempa np. chwilowego to może zainteresuj się footpodem, on może poprawić wskazania jak dobrze go skalibrujesz
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
W 910xt mam równocześnie zapis śladu gps oraz prędkość z foot poda i myślałem, że Fenix 3 działa identycznie. Czy ktoś mógłby to potwierdzić z doświadczenia?blazko pisze:O ile zrezygnujesz z GPSa! Footpod nie działa (nie liczy tempa, dystansu), gdy GPS jest włączony.monterpw pisze:Do Klara1213.
Witaj, jak tak bardzo zależy ci na dokładnych wskazaniach tempa np. chwilowego to może zainteresuj się footpodem, on może poprawić wskazania jak dobrze go skalibrujesz
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 54min
- Kontakt:
Niestety w F3 tak to nie działa.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
jedyną opcją na tempo i dystans z footpoda jest wyłączenie GPS.
żadne kombinacje z paskiem takim czy owakim nie pomogą.
garmin dał dupy i tyle.
zapraszam, by pod tym adresem http://www8.garmin.com/contactUs/ideas/ się wypowiedzieć w sprawie przywrócenia pełnej (jak np. w 910xt) obsługi FP - sporo osób z forum garmina już to zrobiło / robi.
żadne kombinacje z paskiem takim czy owakim nie pomogą.
garmin dał dupy i tyle.
zapraszam, by pod tym adresem http://www8.garmin.com/contactUs/ideas/ się wypowiedzieć w sprawie przywrócenia pełnej (jak np. w 910xt) obsługi FP - sporo osób z forum garmina już to zrobiło / robi.