Ponad 5 tys km w obuwiu-głupia statystyka

Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Wydawało mi się, że mam dość wysoko ustawioną poprzeczkę obciachu. Po oględzinach powyższych zdjęć zmieniłem zdanie.

Bieganie w resztach butów biegowych nie wydaje mi się być ani bezpieczne, ani przyjemne dla biegacza i otoczenia. No ale skoro można robić maraton w kaloszach, to i takie "coś" da się znieść.
PKO
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pozytek z tych butow mniejszy niz jakbys w zwyklych trampkach biegal, jak Ci tak szkoda kasy to kup sobie kalenji ekiden 50 za 49zl, na pewno beda lepsze niz to zlochane cos na zdjeciach..
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze:pozytek z tych butow mniejszy niz jakbys w zwyklych trampkach biegal, jak Ci tak szkoda kasy to kup sobie kalenji ekiden 50 za 49zl, na pewno beda lepsze niz to zlochane cos na zdjeciach..
Napisałem, że już zakupiłem saucony kinvara 5 :)
Ale nie sądze, aby był większy pożytek z trampków, dobrze mi się biega w tych cumulusach :)
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A skarpetki Ci się nie przecierają tu i ówdzie? Po drugie - to wydaje mi się niebezpieczne, przy każdym mocniejszym zaczepieniu podeszwą o cokolwiek (kamień?) lub konieczności nagłej zmiany kierunku (coś "wyrośnie" przed Tobą typu samochód z podporządkowanej albo burek na smyczy). Dla mnie, pomijając już kontekst wizualny, bieganie w czymś takim by było po prostu niebezpieczne.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

KrzysiekJ pisze:Wydawało mi się, że mam dość wysoko ustawioną poprzeczkę obciachu. Po oględzinach powyższych zdjęć zmieniłem zdanie.
Zaraz obciach. Obciach to byłby gdyby kolega wystawił je na allegro z dopiskiem "mało używane" :ojoj:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

te Asicsy bym reklamował w sklepie. chyba wadę fabryczną mają.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:To są asics gel-cumulus 12

Zrobię zdjęcie w najbliższym czasie

A tych badań nie dam rady znaleźć
Dzięki za wrzucenie zdjęć. O rety.
Jeśli chodzi o te badania, to Skarżyński pisze w swojej książce, że amortyzowane buty markowej firmy wytrzymują 1000-1500 km, ale ostatnio stwierdził w artykule promującym "przetaczanie stopy", że buty powinniśmy wymieniać co 800-1200 km. Ale to nie są badania, tylko opinia autora.
Tych Twoich butów to nawet by nie chcieli bezdomni "do donoszenia".
Awatar użytkownika
nestork
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Haha, z tymi butami mógłbyś założyć bloga szczerego biegacza-rozpruwacza, tak na pohybel wszystkim uładnionym fit i czelendż, piona i dziesiona ;-) albo zorganizujmy Menel Race - każdy przychodzi w najbardziej syfiastym stroju ;-)
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:@ KrzysiekJ
No i pod żadnym pozorem nie można zapominać o antyperspirancie. Zmęczony, spocony biegacz w znoszonej koszulce i starych butach jest passé i obraża uczucia estetyczne prawdziwych sportowców.

Jeśli ktoś czuje dużą różnicę komfortu na korzyść nowych butów to znak, że powinien popracować nad swoją techniką biegu.
stare już, ale odpowiem
- nie jest passe, ale jest w znoszonej koszulce i starych butach. I tyle. Jeden lubi, inny nie włoży. Ja jestem ten inny. Mogę?
- nie pisałem, że kupuje bo czuje różnicę, kupuje bo widzę różnice. Lubie. Po prostu.

Oglądając kilka postów wcześniej pokazane zdjęcia, całkowicie przekonuje się do pewnych tez zawartych w tekście który tu napisałem ( http://tiny.pl/qzvlb ). Rozumiem, że nie każdy ma, że są inne potrzeby, ale to co tam jest na zdjęciach to żygowina, która świadczy tylko o właścicielu. Nawet jeśli "to" (bo nie wiem jak to nazwać) leży i nikt już tych "butów" na nogi nie wkłada - to jednak doprowadził je do takiego stanu. Świadczy to o poziomie estetyki, kultury czy higieny właściciela. To po prostu niechluj do potęgi. I przykro to mówić, ale obawiam się że tak wyglądają tez "codzienne" buty tego gościa, i natychmiast widzę też jego skarpetki czy jego gacie ... Jak na XXI wiek to standardy raczej takie dość wyrafinowane, delikatnie mówiąc :)

I teraz odpowiedz sobie sam co jest passe a co nie.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek84 pisze:A skarpetki Ci się nie przecierają tu i ówdzie? Po drugie - to wydaje mi się niebezpieczne, przy każdym mocniejszym zaczepieniu podeszwą o cokolwiek (kamień?) lub konieczności nagłej zmiany kierunku (coś "wyrośnie" przed Tobą typu samochód z podporządkowanej albo burek na smyczy). Dla mnie, pomijając już kontekst wizualny, bieganie w czymś takim by było po prostu niebezpieczne.
Jakoś mi nie przeszkadza wymijanie, hamowanie, szybka zmiana kierunku, przeskoczenie korzenia, czy przebiegnięcie po kamieniach. Nie, nie przecierają mi skarpetki.

WojtekM pisze:te Asicsy bym reklamował w sklepie. chyba wadę fabryczną mają.
Kiedyś próbowałem reklamować w decathlon Asics Nimbus 10, ale nie mogli mi przyjąć, ponieważ kolekcja tych butów się skończyła.
Tych bucików, pewnie żaden sklep by nie przyjął.
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyślij foty producentowi :) i przebieg :)
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzysztof po prostu nie mieści się w twoich ramach naturalności takie zużycie butów. Powstrzymał bym się od takch wniosków jak twoje. Oceniłeś kogoś po zdjęciu przedmiotu ...hmmm.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już w 2012 roku kupiłem saucony mirage 2, ale za szybko się porwały, i zwątpiłem w jakiekolwiek obuwie.
A te cumulusy zakupiłem na początku 2011 roku.
mally
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:37
Życiówka w maratonie: 3:13:59

Nieprzeczytany post

A dasz radę wrzucić zdjęcie butów na Twoich własnych, osobistych, nogach? To dopiero może być widok :)
koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
Awatar użytkownika
ziemo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:34

Nieprzeczytany post

Czytam, oglądam i tak mi się skojarzyło.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ