Komentarz do artykułu GlobalSat GH-625XT

krzysiekkce
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moi drodzy, czy
Arival GPS-Trainingsuhr SpoQ na http://www.anobo.de/ za 79 euro to jest to samo co globalsat? Czy ktoś tam kupował? Doliczają jakieś cło? Cena wydaje się być atrakcyjna również do globalsat na rodzimym rynku....
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

krzysiekkce pisze:Moi drodzy, czy
Arival GPS-Trainingsuhr SpoQ na http://www.anobo.de/ za 79 euro to jest to samo co globalsat? Czy ktoś tam kupował? Doliczają jakieś cło? Cena wydaje się być atrakcyjna również do globalsat na rodzimym rynku....
W Unii Europejskiej nie ma ceł wewnętrznych. Kiedyś kupiłem ten zegarek w Niemczech, ale ani razu go nie używałem, bo był prezentem. Z tego co pamiętam to wyczytałem wtedy w internetach, ze to jest to samo. Ale nie miałem obu w rękach więc tak naprawdę nie wiem.
Krzysiek
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krzysiekkce pisze:Moi drodzy, czy
To samo. Dobry sprzęt za niedużą kasę.
mirba4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy ktoś wie, gdzie można zakupić sam kabel usb. Zagubił mi się, bo długo nie używałem, a bez niego klapa.
Uprzedzając jakieś domysły, że mam go w inny sposób niż legalny, to wątpiącym gotów jestem podesłać na priva, skan gwarancji, czy pudełka.
Po prostu wkrótce będzie mi potrzebny, zacząłem szukać, a tu niestety.... Może ktoś ma jakieś namiary na zakup takiego kabelka?

Już znalazłem (przynajmniej porządki zrobiłem :-)). Ale jakby ktoś wiedział, gdzie kupić, to można dać znać, może innym się przyda...
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:50

Nieprzeczytany post

mirba4 pisze: Już znalazłem (przynajmniej porządki zrobiłem :-)). Ale jakby ktoś wiedział, gdzie kupić, to można dać znać, może innym się przyda...
Ciesz się, że znalazłeś, bo tani nie jest :)
Kiedyś miałem podobny problem, posiałem w domu gdzieś ten kabel i nie mogłem go namierzyć. Zapytałem w sklepie sprzedającym Globalsaty i mi odpisali:

Witam,

Kabel jest dostępny w cenie 50zł.

Pozdrawiam,
Bartłomiej Zieliński

4Active
ul. Józefitów 4/4
30-039 Kraków
tel./fax: +48 12 6337130
www.4Active.com
www.Syngio.eu
www.NawigacjaOnLine.pl

- na szczęście mój kabelek również się odnalazł :)
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Powracam do tematu ARival / GlobalSat.

Export do Endomondo przez Sport Tracks działa razem z HR (przejście przez format TCX), chyba była jakaś chwilowa skucha w Endomondo, kiedy mi to nie działało.

Mam pytanie, czy komuś udało się w jakiś sposób wgrać do zegarka gotową trasę (.gpx), aby potem uruchomić nawigację po tej trasie?
Awatar użytkownika
Dymion
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

niedzielny_biegacz pisze:Mam pytanie, czy komuś udało się w jakiś sposób wgrać do zegarka gotową trasę (.gpx), aby potem uruchomić nawigację po tej trasie?
Oczywiście.
- stworzoną przykładowo w Endomondo trasę zapisujemy jako plik *.gpx
- plik otwieramy programem RouteConverter http://www.routeconverter.de/home/en
- zapisujemy do formatu Google Earth 4 (*.kml)
- plik odczytujemy w GS-Sport Training Gym Pro i zapisujemy w zegarku.
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dymion pisze: - zapisujemy do formatu Google Earth 4 (*.kml)
OK, coś się udało :) tyle, że tak odczytaną trasę w Training Gym Pro (Files/Open) mogę jedynie wysłać do zegarka jako "Track Points" (Data Transmission/Track Points/Upload to device).
Chodzi mi o to, żeby można było taką trasę wyświetlić w zegarku w trybie nawigacji.
Czy coś robię źle?
RMC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:49
Życiówka w maratonie: 04:09:02

Nieprzeczytany post

niedzielny_biegacz pisze: Export do Endomondo przez Sport Tracks działa razem z HR (przejście przez format TCX), chyba była jakaś chwilowa skucha w Endomondo, kiedy mi to nie działało.
Plik GPX (z HR) wyeksportowany z Training Gym Pro 1.8 wczytuje sie do Endomondo bez problemu. Pokazuje wszystkie dane więc wygląda, że już nie trzeba kombinować ze skryptami, formatami i różnymi programami.
Komentarze do bloga biegowego: [url]http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38345[/url]
Strona WWW: [url]http://www.pstryk-pstryk.com[/url]
Blog Biegowy: [url]https://rmc-biega.pl[/url]
Awatar użytkownika
Dymion
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

niedzielny_biegacz pisze: OK, coś się udało :) tyle, że tak odczytaną trasę w Training Gym Pro (Files/Open) mogę jedynie wysłać do zegarka jako "Track Points" (Data Transmission/Track Points/Upload to device).
Chodzi mi o to, żeby można było taką trasę wyświetlić w zegarku w trybie nawigacji.
Czy coś robię źle?
Normalnie wgrywasz trasę przez:
Data Transmission - Routes - Upload to Device
Od tego momentu cieszysz się trasą w zegarku

Jedna uwaga dla posiadaczy wersji a-rival, używajcie programu GS-Sport Training Gym Pro, a nie SpoQ Training Gym Pro.
strzepan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47m:15s

Nieprzeczytany post

Witam.
Proszę o informację jak wyglądają ostrzeżenia np. o zbyt szybkim tempie biegu. Czy zegarek ostrzega tylko dźwiękiem czy również wibruje? Zawsze biegam z muzyką na uszach i gdyby mi coś wibrowało na ręku mówiąc, że biegnę wbrew założeniom to byłoby super.
filipsz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

strzepan pisze:Witam.
Proszę o informację jak wyglądają ostrzeżenia np. o zbyt szybkim tempie biegu. Czy zegarek ostrzega tylko dźwiękiem czy również wibruje? Zawsze biegam z muzyką na uszach i gdyby mi coś wibrowało na ręku mówiąc, że biegnę wbrew założeniom to byłoby super.
wibracji brak
Dymion pisze:
niedzielny_biegacz pisze:Mam pytanie, czy komuś udało się w jakiś sposób wgrać do zegarka gotową trasę (.gpx), aby potem uruchomić nawigację po tej trasie?
Oczywiście.
- stworzoną przykładowo w Endomondo trasę zapisujemy jako plik *.gpx
- plik otwieramy programem RouteConverter http://www.routeconverter.de/home/en
- zapisujemy do formatu Google Earth 4 (*.kml)

Bezproblemowo eksportuje na te zegarki też Sporttracks
Są dwie opcje "as Route" i "as Activity"
strzepan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47m:15s

Nieprzeczytany post

Dzięki Filip za szybką odpowiedź. Szkoda że nie ma wibry, ale to chyba i tak najlepszy produkt w tej cenie.
Awatar użytkownika
tregon
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:21
Życiówka w maratonie: 3:54:30

Nieprzeczytany post

wczoraj chciałem ustawić sobie kilometry żeby mi "pikało" czy biegnę w strefie tempa... okazało się że nie da rady - można ustawić tylko jedną wartość dla danego interwału - np. dystans, czas, hr, .... i to na całość, więc nie da się zmontować kafelkowaego treningu na różnym tempach ... szkoda bo ta funkcja w Kalenji była przydatna

może by do nich napisać ... jakby robili aktualizację
mój blog biegowy

komentarze do bloga

nigdy nie jest a późno, aby postawić pierwszy krok do przodu ...

10 km -> 09.09.2012 r. - Lublin - 48:21
półmaraton -> 18.08.2012 r. - Krasnystaw - 1:52:05
maraton -> 08.06.2013r. - Lublin - 3:54:30
MajorSki
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

7mc testów i jedyne co mogę powiedzieć to jest to najlepszy zegarek w kategorii cena/jakość :) dalej aktualne to co napisałem pół roku temu:

viewtopic.php?p=725751#p725751
ODPOWIEDZ