Buty z LIDLa

Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

rudnickir pisze:droższe to lepsze?:) cała mentalność społeczeństwa.
Jedyna rzecz jaka mi przychodzi w tej chwili do głowy, to wędliny, TAK - droższe to lepsze!!!

A jaka jest Twoja mentalność? Że tańsze to lepsze? Zawsze się stosujesz do takiej zasady?
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
PKO
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jedyna rzecz jaka mi przychodzi w tej chwili do głowy, to wędliny, TAK - droższe to lepsze!!!

A jaka jest Twoja mentalność? Że tańsze to lepsze? Zawsze się stosujesz do takiej zasady?[/quote]

Wędliny to nie buty , poza tym mylisz się - lepsze to te zrobione u swojego rzeźnika , a nie nafaszerowane "smakiem" w wielkim reklamowanym zakładzie , gdzie 50% szynki to woda z solą . Poza tym co tak agresywnie reagujesz? Moja mentalność jest taka , że nie lubię płacić za reklamę , naszywki i firmę - jeśli faktycznie jest to najlepszy wybór nie ma problemu, ale nie wydaje mi się żeby tak było.
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Lidl też stawia na bieganie naturalne :hejhej: Od 12 sierpnia dostępne będą substytuty nike free dla pań i minimusy dla panów :sss: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... date=43807
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stylizacja nie tyle na minimusy, co wypisz wymaluj Merrell. :ble:
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Stylizacja nie tyle na minimusy, co wypisz wymaluj Merrell. :ble:
Pisząc minimusy miałem na myśli minimale, tzn mały drop itp. a nie produkt new balance :hejhej: mało precyzyjnie się wyraziłem. Skoro specjalisci z takiego sklepu jak lidl , wypuszczają takie produkty , skierowane badz co badz, do waskiej póki co, grupy odbiorców. To coś w tym minimalizmie być musi :sss:
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

850 pisze:Lidl też stawia na bieganie naturalne :hejhej: Od 12 sierpnia dostępne będą substytuty nike free dla pań i minimusy dla panów :sss: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... date=43807
Ciekawie te buty wyglądają. W ofercie widać dwa rodzaje na niższej podeszwie i wyższej. Dla początkujących biegaczy nadają się?
Osobiście bardzo podobają mi się te na niższej podeszwie, na pewno przejdę się je obejrzeć i przymierzyć już w niedzieje wieczorem, żeby nie było w poniedziałek za późno :hej:
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
Obrazek
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

trudno podwiedzieć na podstawie zdjecia ale jeśli buty te maja wpisać sie w trend minimalizmu to bieganie w nich to zupełnie inna bajka, zero lub minimalna amortyzacja czyli uczucie biegu na boso( chronia stopy przed skaleczeniami i obtarciami) wymuszają ladowanie na śródstopieu, angażuja mięśnie i ściegna które tzw. normalne buty wyłaczyły lub zminilizowały, mocniej pracuja łydki i achillesy. więcej w watku buty minimalistuczne czytaj też o bieganiu na boso lub naturalnym.
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale to chyba piszesz o tych na niskiej podeszwie? Jak tak, to one się nie nadają dla początkującego i dodatkowo jeszcze grubasa :niewiem:
A przy tych wyższych pisze coś o jakieś amortyzacji.
Obrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kfadam pisze:wymuszają ladowanie na śródstopieu
Buty nic nie wymuszaja! Moga najwyzej nie utrudniac, ale nic nie wymusza... Jesli bedziesz mial chec to bedziesz walic w nich z piety az milo ;-)

No fajnie, ze lidl bedzie mial w ofercie szorty i koszulki znowu to sobie dokupie bo ostatnio wzialem tylko jedna pare szortow a sa one calkiem wygodne :-)
Ostatnio zmieniony 04 sie 2013, 19:42 przez Skoor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak pisze o tuch plaskich. Czy sie nadaja? Ja bardzo długo nie mogłem biegac bo bieg powodował paraliżujacy ból mieśni piszczelowych w marcu w akcie desperacji po wypróbowaniu kolejnej pary butów zaczołem biegać w samych skarpetkach na bieżni i od tej pory piszczelowe ani razu nie przeszkodziły mi w biegu. Ja 51 letni facet przy 173 cm wzrostu ważyłem 90 kg. Moim zdaniem tak samo trudno bedzie ci biegać w " normalnych" jak i minimalistycznych. Teraz gdy zaczynasz łatwiej ci bedzie dostosować aparat ruchowy do tych butów niż później, podobnie bedzie z mięśniami a od razu zaczniesz biegać na śródstopie co zaoszczędzi ci kontuzji (szczegulnie kolan) w przyszłości. Unikaj bez względu na rodzaj obuwia asfaltu i betonu. A przy doborze buta kieruj sie wygoda najlepszy bedzie ten but w którym zaraz po przymierzeniu bedziesz chciała biegac.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:
kfadam pisze:wymuszają ladowanie na śródstopieu
Buty nic nie wymuszaja! Moga najwyzej nie utrudniac, ale nic nie wymusza... Jesli bedziesz mial chec to bedziesz walic w nich z piety az milo ;-)
owszem bedziesz walił ale gdy ból się nasili to nawet nieświadomie zaczniesz stawiać stopy tak by sie prxed bólem uchronic i zaczniesz biegać na śródstopie. Spróbuj.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, ale to nie jest tak, ze zalozysz but i on Ci cudownie ustawi technike biegu i bedziesz latal na srodstopiu ;-) to co napisales czyli, ze "but wymusza bieganie ze srodstopia" to spory skrot myslowy i poczatkujacego biegacza (ktorym jestem rowniez ja) moze wprowadzic w blad.

Ja ze srodstopia biegam od okolo 3 tygodni i dopiero mi lydki odpuszczaja, na samym poczatku mialem problemy ze zbiegnieciem po schodach ale za to asfalt i beton nie sa mi straszne a biegam w przycietych ekidenach 50, czyli amortyzacja jest minimalna.

@wiktor ia, jesli masz ochote biegac na srodstopiu co ponoc dla stawow jest lepsze to mozesz powoli sobie takie bieganie wdrazac, ale przyszykuj sie na dosc mocny bol lydek na poczatku. Dla przykladu napisze Ci ze biegajac z piety przebiegalem bez problemi 10km, gdy pierwszy raz rzucilem sie na srodstopie wrocilem do domu po niecalych 3km.
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A gdzie jest dokładnie opisana ta technika biegania?
Obrazek
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

od kilku miesiecy biegam na zmiane w ekidenach 50, adidas canadia 4, columbia revanous lite, zwykłych chińskich tenisówkach( 10 km w godzine przebiegłem właśnie w tenisówkach) a ostatnio w merrell trial glove i w każdych biega sie inaczej a potem boli gdzie indziej ;) Buty dobieram na przemiennie a wypadku deszczu czy błota biegam w canadiach. Na początku tak czy inaczej boli wiec co za różnica? tak czy inaczej musisz przy
zwyczaić organizm i mięśnie wiec czemu nie od razu do biegu na śródstopiu ( jak sie przyzwyczaisz to tak bedziesz biegał w każdym obuwiu). Biegam dla zdrowotności :) wiec unikam asfaltu i chodnika bo ani to przyjemne ani zdrowe ( podziwiam tych biegajacych w szczycie wzdłuż ulic i wdychajacych ten cały syf np drobiny startych opon) Fakt mam około 1 km do lasu i dojście + jeszcze jeden km traktuje jako rozgrzewke a powrot jako wyciszenie czyli 2 km rozgrzewka m.b. 5-6 km. bieg i 2km. marsz czyli z rozciaganiem max półtorej godziny.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ