Nowe buty

ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To fajnie, że w Polsce można kupić  8-my juz model Kayano. Słyszałem że Polska zerwała umowę z Asics i obecnie brakuje przedstawicielstwa i kontraktu. Sklep przy ul. Broniewskiego wystawiał się na targach sprzętu sport. w W-wie niedawno i oferował dużo akcesoriów do biegania  oraz buty NB i Asics.

Kayano VIII to są naprawdę mercedesy, jeden z moich kolegów zawodowców zakazał mi ich kupować, bo twierdzi że szkoda takiego cacka na takiego "biegacza" jak ja.
Te oferowane w Polsce mają stand. szer., nie sprowadzają poszerzanych.

Joy, miałbym jeszcze jedno pytanie - czy zakupiłaś model damski czy męski? Bywa że w Kayano kobiety wolą męskie, a poza tym większośc sprzedawców nie rozróżnia.
Co do ceny, na zach. kosztują do 200 EUR, więc jeśli w RP można w granicach 500 -  600 zł to się opłaca.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mozna inwestowac w akcje , obligacje , ziemie , zloto , bizuterie i ... wszystko stracic . Inwestujac w siebie robimy bardzo madra transakcje . Nie zalujmy tych pieniedzy bo to prawie zawsze procentuje . Tylko szkoda , ze to takie oczywiste a tak rzadko stosowane .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Buty kosztowa³y 500 pln. Cena kosmiczna (nie przypominam sobie, ¿ebym kupi³a kiedykolwiek dro¿sze buty - "cywilne" ), ale szybko siê z ni± oswoi³am i dzisiaj mogê ju¿ stwierdziæ, ¿e by³o warto. Kupi³am model damski.
Nie umiem opisywaæ butów biegowych tak jak Radek Wieliczko, wiêc powiem tylko, ¿e biegnie siê w nich jak na sprê¿ynach, a moje lewe kolano ju¿ je polubi³o, bo przesta³o boleæ. Efekt uboczny sobotniego debiutu moich Kayano: zakwasy wzd³u¿ goleni w obu nogach. Dzisiaj je trochê rozbiega³am (te zakwasy), ale nie zniknê³y jeszcze.
Póki co jestem bardzo zadowolona z tej inwestycji :)

(Edited by joycat at 8:56 am on April 22, 2002)
bans
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ello,mam taką sprawe,a mianowicie na dniach zaopatrzam sie w nowe adidaski,bardzo czesto gram w tenisa i mam juz upatrzone buty własnie do tenisa Wilsony.Czy bede mogł ich uzywać równiez do biegania,bo od jakiegos czasu czesto biegam i pasjonuje mnie ten sporcik,thx za odpowiedzi,
bans
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wilson to raczej buty przeznaczone tylko do gry w tenisa. Jak się uprzesz to możesz nawet w nich pływać - tylko po co?  Jeżeli poważnie myœlisz o bieganiu tzn nie jest to chwilowy zryw, spraw sobie porzĹĄdne buty, nie muszĹĄ być to buty z tzw. górnej półki ale przeznaczone do bieganie.   Na nogach nie warto oszczędzać ( wiem to z własnego doœwiadczenia ), pomyœl np o New Balance z serii 700.
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zgadzam sie!!!

Gram w tenisa 2-7 h tygodniowo i zdecydowanie nie polecam Wilsonkow do Biegania, primo sa za sztywne, secundo ciezkie, potrzecie jak grasz na maczce to Ci sie szybciej zuzyja, a pozatym biega sie inaczej niz gra.... nie wiem ja po 2km biegu w butach tenisowych nie jestem wstanie isc dalej bo mnie stopy bola
ja mam bardzo fajne adidasy za jakies 150 biegowe i naprawde jestem z nich zadowolona

Milej gry w tenisa taka fajna pogoda ;-)))
troche sadystyczna jestem ;-)
bans
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ello,thx,własnie wróciłem niedawno ze sklepów,nie kupiłem Wilsonów tylko naprawde lightowe,lekutkie adiki,niestety nie wypróbowałem ich jeszcze na trasie,bo miałem nadzieje ze zrobie to dzisiaj nawet teraz koło 22,ale tak strasznie sie rozpadało,a one takie ładne bialutkie...hehe...jutro przyjdzie na nie czas...hej
bans
Awatar użytkownika
cufus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdzie kupie w Krakowie buty Asicsa GEL-DS TRAINER VII i Gel-Kayano VIII ?
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Okazje, okazje!!!
Byłem w niedzielę w DECATHLON w Markach. Są super wyprzedaże butów, choc wybór niezbyt duży. Szczególnie ASICS - modele  2001 można kupić za 99 PLN (ceny pierwotne to 300-450 PLN). New Balance tez troche obniżone ale raczej modele z nizszej polki, chociaz zostalo doslownie parę sztuk 829 chyba tez po 99 PLN, nowa dostawa która nazywa się 830 i specjalnie niczym sie nie różni kosztuje grubo ponad 300. Są to fajne butki na mój gust treningowo-startowe.
Nic dla siebie nie wybrałem  bo numeracja okazji konczyla się na 45 (na mniejsze stopy naprawdę można było coś wybrać). Za to moja żona (zaczeła biegać) cieszy sie z nowych ASICS'ów.
Ogólnie mówiąc sporo przecen i okazji nie tylko wsród butów. Kupilem sobie np. za 150 PLN (przeceniony z 224) placak Salomon Fasttrack (do adventure raca'ów). Lekki, superowy do biegania system nośny (szelki dopasowują się do ramion i pleców podczas biegu, więc nie lata) no i camel bag (przy tych upałach rewelacja)
Dwarf
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from joycat on 9:00 am on April 20, 2002
Tak, to są Kayano VIII.
Jak większość z nas mam swoistego bzika na punkcie butów do biegania. Szczególnie zniewala mnie Kayano. Gromadzę różne opinie o tym modelu od 7-ki. Sam nie biegam w nim (za wąski) ale wiele osób jakie znam, od modelu VII nie zakłada innych. Na forum są użytkownicy VIII-ki, czy moge poprosić o słówko? Jakieś uwagi krytyczne?  oczarowanie? zawód? olśnienie?
A więc, co sądzisz o nich Joy, już przebiegłas troszkę, dopasowały się w między czasie i jaka jest dziś Twoja opinia? :)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest moja druga para butów biegowych (w³a¶ciwie trzecia, bo jeszcze mam buty do biegania w terenie, Asics TN161), wiêc porówanie mam niewielkie, ale uwa¿am, ¿e Kayano to buty warte swojej ceny. Powiem truizm: to bardzo dobre buty. W najnowszym numerze Runner's World jest omówienie 27 nowych butów ró¿nych firm. Autor artyku³u w opisach modeli Asicsa prawie wszêdzie odwo³uje siê do Kayano (nota bene Asics wypu¶ci³ teraz model Gel-Koji oraz Gel-Creed, m³odszego brata Kayano - oba modele s± chwalone).
Gdy po raz pierwszy za³o¿y³am Kayano, ró¿nica w stosunku do moich poprzednich butów by³a kolosalna. Mia³am wra¿enie, jakbym mia³a sprê¿yny przyczepione do stóp. Potem to odczucie os³ab³o, pojawi³y siê za to inne. Znakomita stabilizacja stopy, cenna dla osób, które maj± nadmiern± pronacjê (jak ja). Amortyzacja - w ogóle nie boli mnie krêgos³up, co jest dla mnie podstawowym kryterium oceny, je¿eli chodzi o w³a¶ciwo¶ci amortyzuj±ce buta. Kolejny plus: s± bardzo przewiewne, co jest zalet± latem, ale mo¿e byæ wad± podczas biegania zimowego. Pewnego razu nie za³o¿y³am skarpetek: wra¿enia by³y takie, jakbym mia³a w bucie klimê :) Podczas biegu powietrze swobodnie przep³ywa³o miêdzy palcami stóp - niesamowite odczucie :)
Jest te¿ jedna sprawa, co do której nie jestem pewna, czy to wina buta - mo¿e fachowcy siê wypowiedz±. Otó¿ odk±d biegam w Kayano, to przez pierwsze trzy kilometry biegu odczuwam wzd³u¿ goleni dziwne pieczenie lub te¿ gor±co, jakby zmêczenie miê¶ni. Potem to mija. Nie mam pojêcia co to jest. Wcze¶niej podobny dyskomfort siê nie pojawia³.
Pomijaj±c ten drobny szczegó³ buty sprawuj± siê znakomicie. W³a¶ciwie same nios±. Poza tym s± naprawdê piêkne. Jak ka¿da baba lubiê nosiæ ³adne rzeczy, wiêc zak³adanie Kayano sprawia mi ogromn± przyjemno¶æ. S± bardzo zgrabne, mimo ¿e dosyæ masywne i raczej ciê¿kie (ale na nogach siê tego nie czuje).
We wspomnianym czerwcowym numerze Runner's World jest dwustronicowa reklama Kayano. Na zdjêciu wnêtrze domowej kuchni. Na pod³odze, pod szafk± ze zlewozmywakiem siedzi mê¿czyzna w biegowym stroju i sznuruje Kayano, które ma na nogach. Napis: "I have tried running groups, headphones, new trails and I have come to one conclusion - running is just hard." Dopisek ma³± czcionk±: "Yeah, running is hard. But would you love it as much if it wasn't?"

:)
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślę, że nasi moderatorzy zadbają aby ten opis został na stałe u nas.
Ciekawe co piszesz o pieczeniu wzdłuż goleni, mam na ten temat swoje domysły ale nie czuje sie dość kompetentny, może ktoś inny najpierw spróbuje, a ja potem.
W zimie przewiewność nie powinna być minusem, może tylko podczas deszczu lub pluchy, używałem zima NB 729 (ultra przewiewny)  i nie odczuwałem zimna, stopy jednak mocno są grzane przez stąpanie (tarcia i praca mięśni).
Dziekuję Joy, że mogę powiększyć swoją kolekcję opinii o cenny nabytek. :)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Popieram zamieszczenie opisu na stale . Co do moderowania - jak to sie wlasciwie robi ?
Nie znalazlem jeszcze opisu :( ...
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
starosta
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jedyne co wiem; możemy: usunąć wiadomość, przenieść, zamknąć, usunąć temat, przyciąć forum (brrr...) :trup:
ODPOWIEDZ