W czym zacząć biegać na śródstopiu?

hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bez przymierzania odradzałbym. Może jest możliwość zakupu przez net i ew. zwrotu (choćby i z USA)? Ja swoje mam o numer większe (44 zamiast zwykłego 43). A że nie mają wkładki to niczego już stamtąd nie wyjmę aby zrobić więcej miejsca. Jak to mówią: nie mamy swojego rozmiaru buta - mamy swój rozmiar STOPY (często inny dla lewej i prawej :) Ale jak już dopasujesz swoje pierwsze Merrelle to pozostałe będzie pewnie można bardziej w ciemno kupować, bo - jak czytam - poszczególne modele są robione z jednolitego kopyta.

Flux Glove to odrębny model. Jeśli na NRC tego (jeszcze?) nie ma, zajrzyj tutaj: http://www.runblogger.com/2012/12/top-b ... shoes.html

Na ww stronie można też popatrzeć na nowe modele, mnóstwo testów różnych butów do biegania naturalnego/minimalistycznego różnych firm, które jeszcze nie wpadły w ręce - a właściwie nie wsunęły się na stopy - polskim testerom i nie ma ich (jeszcze) na bieganie.pl, który portalem fajnym jest! :)

Strona Merrell Polska jest żałośnie zerowa pod kątem butów biegowych, ale można sobie poradzić jak się wlezie na ich główny portal (www.merrell.com) i z listy krajów wybierze np. USA.
PKO
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

P.S. Ale nie mam pojęcia, dlaczego pod drugim Twoim linkiem widzę 3 pary butów nazwanych Flux Glove różniące się cenami o 20 PLN (329...349...369). Mają inne kolory i trochę inne nazwy (Train FG.... FG Sport.... FG bez dodatków), ale nic mi nie wiadomo żeby Flux Glove występował w 3 wcieleniach.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

adidas po nieśmiałych przymiarkach do tzw. "naturalnego biegania" w tym roku proponuje
takie kamasz :jatylko:

Obrazek

Najdroższy z nich model adidas adipure motion można kupić obecnie w jednym z dobrych sklepów internetowych za 288 zł. Mimo, iż cena wysoka, to i tak wydaje się konkurencyjna przy cenach konkurencji (np. Inov-8).
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Piękne są! Ciekawe jak się w nich biega. Ja jestem fanem adidasa. Jedne z lepszych butów jakie miałem na nogach to adizero ace. Zresztą biegam w nich na zawodach. Zoltar masz jakiś teścik? 288 zeta za najdroższe to nie taki kosmos cenowy.
sebeq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:44
Życiówka w maratonie: 3:56

Nieprzeczytany post

A mi się dzisiaj udało kupić Minimusy NB za 179 zł w GO sporcie, przecena z 399 zł.
Jak tylko je założyłem w sklepie i przebiegłem kilka metrów, to wiedziałem że są dla mnie.
Zobaczymy jak się sprawdzą w dłuższym bieganiu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czyżby to MT00? Dobrze pilnuj paragonu do reklamacji, bo wielu osobom szybko się rozlatują.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:Piękne są! Ciekawe jak się w nich biega. Ja jestem fanem adidasa. Jedne z lepszych butów jakie miałem na nogach to adizero ace. Zresztą biegam w nich na zawodach. Zoltar masz jakiś teścik? 288 zeta za najdroższe to nie taki kosmos cenowy.
Testy: klik!
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

@strasb,
dziękuję.
sebeq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Czyżby to MT00? Dobrze pilnuj paragonu do reklamacji, bo wielu osobom szybko się rozlatują.
ile km powinny wytrzymać standardowo?
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebeq pisze:
strasb pisze:Czyżby to MT00? Dobrze pilnuj paragonu do reklamacji, bo wielu osobom szybko się rozlatują.
Tu chodziło o przedzieranie cholewki przy jakimś naprawdę niewielkim kilometrażu.
sebeq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

strasb pisze:
sebeq pisze:
Tu chodziło o przedzieranie cholewki przy jakimś naprawdę niewielkim kilometrażu.
OK.
Cóż, przynajmniej niewiele mnie kosztowały, zobaczymy...
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak się tak będzie działo, to zdecydowanie będzie to powód do reklamacji, dlatego pisałam, żebyś paragonu pilnował.
sebeq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Jak się tak będzie działo, to zdecydowanie będzie to powód do reklamacji, dlatego pisałam, żebyś paragonu pilnował.
OK, dzięki za wskazówkę!
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hassy udałem się do wrocławskiego Go Sportu. Miałem pecha bo na wyprzedaży mieli Merrelle Road i Trail Glove ale tylko w rozmiarze 42. Poprosiłem żonę by ubrała i powiedziała o swoich odczuciach. Po pierwsze zdziwiłem się, że pomimo, że sportowe buty to u niej przeważnie 41 to tu 42 były za małe. Narzekała na coś pod łukiem stopy, ale może przewrażliwiona, bo ona zawodowy sportowiec w dyscyplinie halowej, więc stopa na bank inaczej odczuwa taki but. Żałuję, że ja nie mogłem ich zmierzyć, bo cena 199zł jest kusząca. Jeśli więc ktoś szuka ww. w rozmiarze 42 we Wrocławiu to w Renomie są dwie pary jeszcze.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Merrelle są dosyć dopasowane pod łukiem stopy, niektórych to drażni, niektórym nie przeszkadza nic a nic. Mnie akurat drażni. :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ