Serwis Garmina

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak czytam tę i podobne relację to wychodzi na to, że faktycznie, przyciśnięty producent (nie tylko Garmin) żeby nie robić sobie antyreklamy reaguje szybko i sprawnie, tylko rozpowszechnić problem i czekać aż się zgłoszą.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wiesz Qba Garmin sam się nie zgłosił. Musiałem wielokrotnie do nich dzwonić w przeciągu tych dwóch tygodni, po jednej tylko rozmowie stan konta był prawie o 20zł mniejszy co w tej chwili jest śmieszną kwotą w stosunku do tego co zyskałem. E-maili wysłałem w sumie trzy, w tym jeden ostrzejszy. Wspomniałem w nim m.in. o forum i o tym że poprzednio pisałem o nich pozytywnie a teraz tego nie mogę robić i nie robię. Przedstawiłem wszystko co do tej pory "zrobili". Ostatni mój mail i ostatnia rozmowa telefoniczna pomogła mi, gdyby nie one czekałbym pewnie nadal na zegarek.
Chęć uniknięcia rozgłosu czasami pomaga, to prawda. Raz tym sposobem odzyskałem swoje zarobione pieniądze.
Niestety nie jestem typem awanturnika czy osobą na tyle asertywną aby cały czas walczyć o swoje. Każdy ma jakieś tam swoje ograniczenia tak jak i punkt po przekroczeniu którego zaczyna kąsać. Tutaj firma Garmin przesadziła i tyle.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Mogę się założyć, że ktoś z kierownictwa Garmina w Polsce dostał info o takim problemie opisanym na naszym forum stad taka reakcja.
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wystąpił u mnie taki problem: "Activiti transfer to Garmin Connect failed due to server error". Ta wtyczka usb ściąga mi dane z zegarka ale nie może ich przesłać dalej. Ktoś wie jak to rozwiązać?
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja podłączałem do skutku, aż ściągnie dance.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tylko że u mnie ściąga dane ale nie może się podłączyć do serwera. I tak już od kilku dni.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sensie do tego Garmin Connecta? a to nie próbowałem. Sprawdzę zaraz tą opcję.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nemo_nikt pisze:Wystąpił u mnie taki problem: "Activiti transfer to Garmin Connect failed due to server error". Ta wtyczka usb ściąga mi dane z zegarka ale nie może ich przesłać dalej. Ktoś wie jak to rozwiązać?
Mam to samo, póki co przesyłam przez www
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja też przez www muszę. Jak się ustawia automatyczne wciepywanie na stronę?
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Przez www czyli jak?

Domyślam się że że skoro nie tylko ja mam taki problem to Garmin szykuje jakieś zmiany na święta :)

Edycja:
Już mam to przesyłanie przez www :D
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie rozumiem, co to znaczy, że przesyła się przez www? Chodzi o ręczne wprowadzanie aktywności?
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ręczne. Zamiast przesyłać automatycznie dane przez Agenta, trzeba wejść na Garmin Connect i z poziomu www serwis pobiera sobie dane z zegarka.
Gife pisze:Ja też przez www muszę. Jak się ustawia automatyczne wciepywanie na stronę?
nie wyczaiłem czy jest taka możliwość.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nemo_nikt pisze:Wystąpił u mnie taki problem: "Activiti transfer to Garmin Connect failed due to server error". Ta wtyczka usb ściąga mi dane z zegarka ale nie może ich przesłać dalej. Ktoś wie jak to rozwiązać?
Mi pomaga to żę próbuje później np. 2 godziny później i wchodzi albo nie jak nie to za 2 godz spróbuje i wtedy juz działa
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie ostatni przeniesiony trening przez agenta udał się 10 grudnia, później już nie, ale jak można to robić przez stronę garmin center to jak dla mnie nie ma problemu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niby nie ma problemu ale człek do dobrego bardzo szybko się przyzwyczaja ;) Korzystając z agenta, wchodząc do domu z włączonym zegarkiem (przy założeniu, że masz włączony komputer) po kilku sekundach Twój trening już jest na serwerze bez Twojego udziału :) A tak, trzeba odpalić przeglądarkę, wejść na stronę Garmina, wcisnąć "prześlij", wcisnąć "wszystkie nowe treningi".... nieeee za dużo czynności ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ