PUMA FAAS 500

Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Bo wybiegania staram się robić w terenie trochę bardziej pofałdowanym i błotnistym. No i w trakcie wolengo biegu nie muszę czuć, aż takiej lekkości. Poza tym uważam, że jak już się trochę biega, to buty muszą "odpocząć" ze dwa dni przed kolejnym treningiem.
Tempo wybiegań to 4,35-4,50.
Już prawie jesteśmy w DOM...u :oczko:
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

niektóre kobiety skandalicznie szybko uciekają ;)
koreek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:niektóre kobiety skandalicznie szybko uciekają ;)
i to przez ile km:D:D
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miałem te butki w rękach (niestety, nie na nogach, sprzedawca z Pumy w Karolince w Opolu nie był na tyle miły żeby dać mi takie drogie buty do przebiegnięcia się; choć mam nadzieję że to się niebawem zmieni i wreszcie przyjdą za HM Poznański ;) )
Na pewno są dosyć giętkie - znacznie bardziej niż Pegasusy, są też baardzo leciutkie - i to się czuje! W 'realu' wersja niebieska wygląda o niebo lepiej, niż na zdjęciach, wersja czerwona - troszkę mniej urodziwa, ale też nie brzydka. Pod względem designu - + dla Pumy. Jedyne, co mi się średnio podoba, to bieżnik - prawie go nie ma! :)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

mnie tylko niepokoi ich podeszwa, odniosłem wrażenie, że wystarczy, że lekko popada a z przyczepnością mogą być niezłe problemy, hm .. sam nie wiem, ale buta o tak mało agresywnym bieżniku do biegania nie widziałem już dawno (pewnie subiektywne wrażenie), pierwsza myśl była taka, że to halówki są do grania a nogę (to jeszcze zanim dowiedziałem się, że to biegówki), ale sprzedawca szybko wyprowadził mnie z błędu
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Na pewno najlepiej sprawdzi się na suchym asfalcie. Ja w końcu dzisiaj (w Szklarskiej) pierwszy raz miałem go na nogach, robiliśmy nietypowy test mam nadzieję, że uda się nam pokazać to na filmie. :)
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Zanabyłem ostatnio te Pumy (w wersji 500). Ładne (mój pierwszy but biegowy w którym nie wstyd chodzić w "cywilu), bardzo lekkie, sprężyste, miękkie (uczucie potęguje niezbyt sztywny zapiętek). Chce się w nich biegać szybko:) Udał się im ten but. Z minusów - cena i przewiewność.
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Miło mi poinformować, że super szybkie PUMA FAAS 500 są już we wszystkich sklepach PUMA.

W Warszawie w Złotych Tarasach i w Arkadii w bardzo fajnej kolorystyce:) od czarnych po żółte.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zabiłbym za zielone. albo wycałował. przepiękne są.

a na moich faasach pojawiają sie pierwsze znaki użytkowania, lekkie przetarcia materiału.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

chyba się przejdę po nie :)
flashfire
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:09
Życiówka w maratonie: 3:24:33

Nieprzeczytany post

prał ktoś faas 500 w pralce?
powinno się coś stać z nimi (oprócz tego, że będą czyste :) )?
21.097 1:22:57
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ech, odradzam. Nie, żeby akurat z nimi coś się miało stać ale odradzam pranie jakichkolwiek butów.
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś pod wpływem tego wątku :) postanowiłem wybrac się do Złotych Tarasów i na własne oczy przekonać się co to za buty. W ciągu ostatnich dwóch lat eksperymentowałem z różnymi butami, pobiegałem sobie w butach róznych marek (w sumie chyba z 15 róznych). A ponieważ nie jestem już najmłodszy, ale bogaty w życiowe doświadczenia, pozwolę sobie na dość szczerą wypypowiedż. Zejdźmy na ziemię.
Za butem przemawia (według mnie):
- bardzo ładny i estetyczny wygląd (chociaż to kwestia gustu)
- faktycznie wygodne i przyjemnie się je odczuwa na nodze (chociaż mam na codzień przyjaźniejsze buty) i te mnie nie powaliły
- trochę odmian kolorystycznych (każdy coś znajdzie), jak dla jednego modelu to wazne, bo oczywiste jest (chociaż nikt głośno o tym nie mówi, nawet faceci) że zwraca się uwagę na to

Przeciw (wegług mnie):
- nic nowego, but jak każdy inny, czym się tu podniecać, że but ma być wybodny, to podstawa
- sprzedaż w galerii, fatalna obsługa, sorrry - ale ten punkt mi się kojarzy nie ze sklepem biegowym ale ogólną "ciucharnią" gdzie moge kupić coś aby się wylansować
- Puma - poza paroma znanymi nazwiskami, nie widziałem entuzjazmu kupujących i tych butów i wcześniejszych (a to rynek jest najlepszą oceną) - ostatnio biegałem w "cywilizowanym" świecie, gdzie o 7.20 mijałem co 20 sek. biegacza, specjalnie zwracałem uwagę na to w czym biegają - ani jenej Pumy
- nie chcę robić wycieczek osobistych bo to nieładne, ale znana nam koleżanka (faktycznie to skandal, że kobiety uciekają tak szybko) osiągałaby wyniki w prawie każdym bucie, nie jestem jakimś mistrzem biegowym, ale jedno wiem - nie od buta zależą wyniki (zrozumiałem to jak wyfdałem pare tysi na te 15 par :))

Ale zakończę optymistycznie. Świat jest piękny, bo każdy ma możliwość wyboru, a im większa konkurencja tym ponoć lepsza jakość. Cieszmy się biegacze. Ja dalej pozostanę wierny japońskiej myśli twórczej, robionej gdzieś w Chinach czy Wietnamie.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomi pisze:- nic nowego, but jak każdy inny, czym się tu podniecać, że but ma być wybodny, to podstawa
- sprzedaż w galerii, fatalna obsługa, sorrry - ale ten punkt mi się kojarzy nie ze sklepem biegowym ale ogólną "ciucharnią" gdzie moge kupić coś aby się wylansować
- Puma - poza paroma znanymi nazwiskami, nie widziałem entuzjazmu kupujących i tych butów i wcześniejszych (a to rynek jest najlepszą oceną) - ostatnio biegałem w "cywilizowanym" świecie, gdzie o 7.20 mijałem co 20 sek. biegacza, specjalnie zwracałem uwagę na to w czym biegają - ani jenej Pumy
- nie chcę robić wycieczek osobistych bo to nieładne, ale znana nam koleżanka (faktycznie to skandal, że kobiety uciekają tak szybko) osiągałaby wyniki w prawie każdym bucie, nie jestem jakimś mistrzem biegowym, ale jedno wiem - nie od buta zależą wyniki (zrozumiałem to jak wyfdałem pare tysi na te 15 par )
- nowe jest to, że to but z miękkim zapiętkiem, bez stabilizacji w podeszwie, z małą różnicą grubości podeszwy między piętą a palcami, dynamiczny, ładny, a jednocześnie dający pewną amrtyzację - dobre skomponowanie wielu czynników, które bardz dobrze działa. To banał powiedzieć, że to nic nowego - żaden but nie będzie czymś "nowym", bo każdy ma te same elementy. Dopasowanie tych elementów i efekt synergii określają, czy but jest dobry czy zły. Ten jest bardzo dobry.
- no to mało wiesz i mało widziałeś, niech potwierdzeniem entuzjazmu będzie opinia chociażby Marcina Nagórka, który spośród firm biegowych buty Pumy stawia najwyżej,
- z jednej strony chciałbyś mijając biegaczy widzieć Pumy na nogach z drugiej krzywisz się na sklep w galerii - to marketing, komercja, sięganie do masowego odbiorcy jest ok czy nie ok bo nie rozumiem...
- nie wiem, w którym miejscu "znana nam koleżanka" (po co robić takie zasłony, przecież wszyscy wiemy o kogo chodzi?) stwierdza, że dzięki Pumom osiąga swoje wyniki? Bardzo krzywdzące stwierdzenie... Z drugiej strony, jeżeli komuś się dobrze biega w butach, które sprzedaje, to ma to kryć?

W Twoich "za" nie pojawiają się żadne z tych cech, które stanowią o wartości tego buta, argumenty "przeciw" są MOIM ZDANIEM bardzo anciągane, bo jakie znaczenie dla obiektywnej wartości buta ma jakośc obsługi w sklepie?
Jeżeli Pani w spożywczym pod blokiem nie powie mi dzień dobry to czereśnie tam kupione będą gorzej smakowały?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:- nowe jest to, że to but z miękkim zapiętkiem, bez stabilizacji w podeszwie, z małą różnicą grubości podeszwy między piętą a palcami, dynamiczny, ładny, a jednocześnie dający pewną amrtyzację - dobre skomponowanie wielu czynników, które bardz dobrze działa. To banał powiedzieć, że to nic nowego - żaden but nie będzie czymś "nowym", bo każdy ma te same elementy. Dopasowanie tych elementów i efekt synergii określają, czy but jest dobry czy zły. Ten jest bardzo dobry.
Nie napisałem, że ten but jest zły. Nie uwazam, go również za super technologiczny przełom, i podkreśliłem, że to moja ocena. Ocena opiera się na porównaniu z innymi butami, które używam, i powiedziałm, że obecnie biegam w bucie, który jesli chodzi o wykonanie, jakość i wiele innych czynników nie ustępuje Puma Fass 500. Wg. mnie nawet go przewyższa. Aby było jase ten but to Asisc DS Trainer 16.
Qba Krause pisze:- no to mało wiesz i mało widziałeś, niech potwierdzeniem entuzjazmu będzie opinia chociażby Marcina Nagórka, który spośród firm biegowych buty Pumy stawia najwyżej,
To raczej nietrafny argument. Odsyłam do goracej dyskusji: http://800m.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?607796 ,
Qba Krause pisze:- z jednej strony chciałbyś mijając biegaczy widzieć Pumy na nogach z drugiej krzywisz się na sklep w galerii - to marketing, komercja, sięganie do masowego odbiorcy jest ok czy nie ok bo nie rozumiem...
Ja się na sklep nie krzywię, tylko to pokazuje podejście producenta do tematu, w Złotych Tarasach w sklepie 90% to butik, 10% do część biegowa, dwie zagubione panie, które o butach biegowych mogą powiedzieć niewiele (kolor, rozmiar). jak na 2 milionowe miasto to mało. Przez kilka lat nie byłem w stanie znaleź w żadnym sklepie Pumy w stolicy dużego państwa rozsądnej propozycji dla biegaczy, rozumiem, że teraz kiedy jest bum dla na bieganie zwietrzyli zyski. Tylko ja chce jako klient być traktowany poważnie, nie jak krowa dojna. Niedawno była już taka firma, która chciała nam wmówić, że o bieganiu i butach biegowych wie wszystko (Ecco), tylko jakoś rynek nie chciał się nabrac na te teorie.
Qba Krause pisze:- nie wiem, w którym miejscu "znana nam koleżanka" (po co robić takie zasłony, przecież wszyscy wiemy o kogo chodzi?) stwierdza, że dzięki Pumom osiąga swoje wyniki? Bardzo krzywdzące stwierdzenie... Z drugiej strony, jeżeli komuś się dobrze biega w butach, które sprzedaje, to ma to kryć?
ODPOWIEDZ