kruczek79 pisze:.... Natomiast w 610 brak akcelerometru nie jest dużym problemem, bo bezproblemowo współpracuje on ze stosunkowo niedrogimi footpodami ANT+, których precyzja jest o wiele większa niż w przypadku tego, co w standardzie dają nowe Garminy...
Możesz coś zaproponować konkretnego ? jestem laikiem foodpadowym
każdy footpod ma te same bebechy. Footpod adidasa, jest produkowany przez tego samego producenta co w przypadku Garmina czyli de facto to ten sam sprzęt co oryginał SDM4 tylko inaczej brandowany. Używałem z 310XT i działał bezproblemowo. NIedawno zamówiłem do Fenixa2. Jedyna różnica między adidasem a garminem jest taka, że w Adidasie ze względu na wbudowaną pamięć bateria trzyma krócej.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Piechu pisze:każdy footpod ma te same bebechy. Footpod adidasa, jest produkowany przez tego samego producenta co w przypadku Garmina czyli de facto to ten sam sprzęt co oryginał SDM4 tylko inaczej brandowany. Używałem z 310XT i działał bezproblemowo. NIedawno zamówiłem do Fenixa2. Jedyna różnica między adidasem a garminem jest taka, że w Adidasie ze względu na wbudowaną pamięć bateria trzyma krócej.
czyli wziąłeś adidasa again, dobrze rozumuję ? skąd zamawiałeś, podrzucisz namiar ? i Jeszcze % o ile krócej trzyma bateria ?
Szukaj na allegro, jest od groma ofert.
Tak znowu zamówiłem adidasa.
Jeśli chodzi o baterię to garminowski FP potrafi uciągnąć ponad rok na jednej pastylce. Adidas rozładował baterię po około 8-9 miesiącach. jednak nie są to wartości, których trzeba się kurczowo trzymać bo wszystko zależy jakich baterii się używa oraz jak często i długo biega się z FP.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
giggy pisze:czyli wziąłeś adidasa again, dobrze rozumuję ? skąd zamawiałeś, podrzucisz namiar ? i Jeszcze % o ile krócej trzyma bateria ?
Tym się tak bardzo nie przejmuj. Tak czy siak bateria wytrzyma ładnych kilka miesięcy, co przy koszcie na poziomie 5zł raczej nie stanowi problemu. Mi garminowski SDM4 trzymał rok.
Hmmm, I jeszcze jedno ... czym się różni wersja Adidas Speedcell 42038 od 42039 ??? bo cena idzie x2 w przypadku wyższej wersji a sprzedawca milczy ...
wersja xxx38 ma w zestawie dongle po iPada itp., wersja xxx39 ma dongle USB pod PC (lub PC+iPad). Sam footpod jest identyczny a to, z którą końcówką kupisz jest bez znaczenia.