Czołówka dla biegacza

Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:A taka? Ciekawe rozwiazanie.
http://www.decathlon.be/run-light-id_8283426.html
Dobrze by mocno świeciła gdy biegnę. XD.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
PKO
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

yahoo - a oczki w porzadku? Na szczescie juz dzien coraz dluzszy!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
Adam Klein pisze:A taka? Ciekawe rozwiazanie.
http://www.decathlon.be/run-light-id_8283426.html
Dobrze by mocno świeciła gdy biegnę. XD.
250 lumenów.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

widzę, że moderacja z fantazją temat "lampa frontalna...."
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

herson pisze:widzę, że moderacja z fantazją temat "lampa frontalna...."
No właśnie. Czy ten wątek nie nazywał się kiedyś "czołówka dla biegacza" albo jakoś tak? Kto to zmienił? Jakiś robot-tłumacz? Długo mi zajęło zanim go znalazłem i się połapałem, że to jest właśnie ten.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście dziwne. Nie wiem jak to się stało.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Były dwa wątki - jeden w "różne" i nowy, założony przez yahoo w "techno". Zapewne było łączone i wyszło jak wyszło. :)
piotrek0424
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:55
Życiówka w maratonie: 4:08:55

Nieprzeczytany post

nie mam czołówki ale uzywam latarkę Nathan zephyr 100 i jak dla mnie jest idealna i mogę ją szczerze polecić
5km-22:59
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do użytkowników petzl nao2: czy w trybie reactive lighting będzie działała przynajmniej tak długo, jak ją zaprogramuję, nawet jeśli przez cały przewidziany czas spodziewam się, że będzie bardzo ciemno i najpewniej będzie emitowała maksymalną ilość zadanych lumenów?

Zależy mi na poziomie 5 trybu reactive:
petzl.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Najpewniej nie będzie emitowała maksymalnej ilości lumenów, bo światło będzie się odbijało od różnych powierzchni. Emitowała by maksymalną, gdybyś cały czas świecił w niebo albo na coś bardzo czarnego. Wtedy akumulator wyczerpał by się dużo szybciej niż na max. constant.
A ile będzie świeciła? Tego nikt nie wie. Zależy od kondycji akumulatora, temperatury powietrza, albedo otoczenia, jak dużo będziesz się rozglądał i takich tam. Nie zakładał bym też świecenia cały czas na max. Mnie przy podejściach nie trzeba tyle światła, a nawet czasem mnie razi gdy jest włączona na max reactive.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To ma być cała noc, dosyć ciepła, las, trochę skał. Będę biegła z kolegą więc pewnie dzięki jego czołówce też trochę "zaoszczędzę" na akumulatorku - czujnik wychwyci jego światło. Akumulator myślę że sprawny - zaledwie kilka ładowań ma za sobą. Dzięki.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Reactive lichting Technology ma za zadanie "automatycznie" dostosowac jasnosc
swiatla tak aby bateria wytrzymala jaknajdluzej-brzmi to pieknie, ale ma to zastosowanie
w codziennym treningu nocnym biegacza?
Podstawowy Problem to switla z naprzeciwka np. swiatlo rowerzysty albo refrektoru
samochodowago - jak tu dzila wynalazek. Poprostu zainstalowany procesor impretuje
sytulacje jako nagle zwiekszenie oswietlenia i zmniejsza moc czolowki.
Efekt - jestesmy kompletnie oslepienii i szukamy najblizszej drogi do domu :smutek:
Niestety czytalem tu opinie , ze to lapka ktora nie oslepii innych - cudo , ale czy napewno?
Jaka masz szanse z reflektorem xenonowym 100W, kto kogo ma tu miec na uwadze.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak z nadjeżdżającymi rowerami i samochodami, bo lampki używam raczej w terenie. To, że czujnik wychwytuje obce światło i dostosowuje pracę akumulatora do sytuacji - wiem. Chodzi mi o to, że spodziewam się długiej czarnej nocy na nierównych trudnych ścieżkach, z dala od infrastruktury, raczej nic mnie nie będzie oślepiać z naprzeciwka. I dlatego zależy mi na maksymalnie mocnym oświetleniu na ten czas.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rubin, naprawdę trudno powiedzieć na ile wystarczy akumulator. Jeśli latarka kolegi nie ma porównywalnej mocy, to nie liczyłbym na zaoszczędzenie. W takiej sytuacji strumień światła z Nao "zaleje" światło z jego czołówki. Na twoim miejscu zabrałbym jakąś lekką latarkę zapasową i tyle. Czy akumulator wystarczy na całą noc? Wyjdzie w praniu. Napisz jak będzie, bo trochę mnie to zaciekawiło.
adam1adam pisze:Reactive lichting Technology ma za zadanie "automatycznie" dostosowac jasnosc
swiatla tak aby bateria wytrzymala jaknajdluzej-brzmi to pieknie, ale ma to zastosowanie
w codziennym treningu nocnym biegacza?
Podstawowy Problem to switla z naprzeciwka np. swiatlo rowerzysty albo refrektoru
samochodowago - jak tu dzila wynalazek. Poprostu zainstalowany procesor impretuje
sytulacje jako nagle zwiekszenie oswietlenia i zmniejsza moc czolowki.
Efekt - jestesmy kompletnie oslepienii i szukamy najblizszej drogi do domu :smutek:
Niestety czytalem tu opinie , ze to lapka ktora nie oslepii innych - cudo , ale czy napewno?
Ta.. bo najważniejsze w treningu biegacza jest oślepienie wszystkich mijanych kierowców i rowerzystów. To już chyba lepiej "kompletnie oślepionym szukać najbliższej drogi do domu", niż oślepić jakiegoś kierowcę i nie wrócić wcale? Poza tym, droga jest przeznaczona do przemieszczania się, a nie do oślepiania innych uczestników ruchu.
adam1adam pisze:Jaka masz szanse z reflektorem xenonowym 100W, kto kogo ma tu miec na uwadze.
Że co?
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No więc 8 godzin na szlaku - lampka głównie na poziomie 3, czasami 5. Z w pełni naładowanych akumulatorków na koniec zostało 25%. Faktycznie - odbijanie się światła od powierzchni skał, ścieżek, nawet liści powodowało zmniejszoną pracę akumulatorków. Z lekko denerwujących rzeczy - drganie światła gdy jego strumień pada na odblaski osoby przede mną. Generalnie - świetne mocne światło, na największej mocy można było sięgać wzrokiem głęboko w las w poszukiwaniu oznaczeń.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ