Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Podłączenie do kompa bez efektu.
ale masz z nim łączność? widzisz katalogi? bo jeśli tak to próbowałbym zrobić kopię pamięci, skasować plik map i wtedy zapisać aktywność.
potem mapy mógłbyś z powrotem zrzucić do zegarka
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

poszedłbym drogą wskazaną przez f.lamer'a
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
jaroslavo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

basog pisze:Ok, Fenix2 był testowany na dystansie 110km, niecałe 12h zapisu, gps standardowo, bez czujników, zapis smart. Cała trasę wszystko ok. Ale po przebiegnięciu przy próbie zapisu aktywności dookoła tarczy lecą kreseczki zapisu, gdy dochodzą do końca zegarek się restartuje - nie zapisując aktywności. Po ponownym uruchomieniu ma opcję kontynuowania aktywności oraz jej zapisu... z tym samym efektem - restartu zegarka gdy dochodzi do końca.
Ma ktoś pomysł? Może plik jest za duży, żeby zapisać?
Podłączenie do kompa bez efektu.... ewentualnie jaki jest kontakt na support? Nie chcę go twardo resetować, bo chciałbym mieć zapis tej aktywności i szukam rozwiązania jak to zapisać....
Z ciekawości spytam ile skonsumował baterii?
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Suunto 2 z zapisem co 5 sek z paskiem HR na tych 110 pokazał zużycie 60% mi w sumie na 114 bo dołożyłem sobie 4 w bonusie :-)
I zapisałe trening w 3 sekundy :-)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:Suunto 2 z zapisem co 5 sek z paskiem HR na tych 110 pokazał zużycie 60% mi w sumie na 114 bo dołożyłem sobie 4 w bonusie :-)
I zapisałe trening w 3 sekundy :-)
Z wibracjami, podświetleniem i sygnałami dźwiękowym?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A2 nie ma wibracji :spoczko:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:A2 nie ma wibracji :spoczko:
Wiem. To było zaczepnie:) nie można porównywać podobnych parametrów na innych ustawieniach itd. Ja mogę mieć ustawione ze co kilometr zegarek mi zawibruje, przy czym wyda sygnał dźwiękowy i podświetli wyświetlacz na 15 sekund, a kolega może nie mieć nic z tych dodatków i jemu prawdopodobnie zegarek przy tej samej trasie pociągnie o 30% dłużej.
basog
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kontynuowanie aktywności i ponowny zapis nadal reset... to samo po zwolnieniu miejsca map, w tej chwili jest wolnego 18MB, to powinno zmieścić plik nie?
No trudno, szukam namiaru na support garmina...
Zjadło 50% baterii.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miałeś jakieś czujniki zewnętrzne podpięte?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

basog
Jeśli podepniesz zegarek pod kompa to czy plik aktywności, która trwa i nie możesz jej zapisać jest w jakiejś formie w pamięci zegarka? teoretycznie powinien być jakiś plik, niekoniecznie w formacie .fit. Sprawdź to. Jeśli jest to spróbuj go wyciągnąć z zegarka.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jaka to była aktywność? Run? Trail run? Czy coś innego?

Ja bym sugerował olać support telefoniczny i napisać do wujka sama, bodajże fenix@garmin.com czy jakoś tak, tam prędzej Ci pomogą i w miarę szybko.

Przy okazji: chcę nawigować z zapisem aktywności, chodzi mi o opcję wyznaczania azymutu.
Naciskam Start--->Navigate--->Sight`N Go, następnie obieram sobie zegarkiem kierunek jakiegoś punktu orientacyjnego i wciskam Start. Od tej pory zapisuje mi się aktywność oraz mam wgląd w kompas który kieruje mnie prosto w wyznaczonym kierunku zapisując aktywność... OK. Ale ja chcę np. biec spory dystans, obierając co jakiś czas inny azymut bez przerywania aktywności. Jak mam to zrobić? Jakieś sugestie?
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Suunto nie wibruje, podswietlalem tylko chwile, sygnały dźwiękowe co kilometr
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Ale ja chcę np. biec spory dystans, obierając co jakiś czas inny azymut bez przerywania aktywności. Jak mam to zrobić? Jakieś sugestie?
Utworzyć Kurs w Garmin Connect, wgrać do Fenixa. Będziesz miał mapkę, która Cię pokieruje. A jak zejdziesz z kursu to wyświetli komunikat.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no właśnie że tak nie mogę, np. wybieram się na kierat, chcę się wspomóc wyznaczaniem azymutów jednocześnie mając jeden ciągły zapis całej 100 km trasy. Kiedy wyznaczę jeden azymut automatycznie włącza się zapis aktywności, natomiast gdy po jakimś czasie będę chciał obrać inny punkt orientacyjny nie da się go wybrać jako kolejny, tylko muszę na nowo włączyć wyznaczanie azymutu co wiąże się z zapisem poprzedniej aktywności i rozpoczęciem nowej aktywności. Zatem tracę na tym zapis w jednym kawałku co mnie boli nad czym ubolewam. Rozmawiałem z p.Adrianem z supportu garmina, może do czasu kieratu technicy zrobią aktualizację softu i będę mógł spokojnie obierać nowe azymuty nie wyłączając aktywności, albo korzystając z profilu trail running będę mógł wybrać funkcje wyznaczania kolejnych azymutów. Wiem że marudzę i jestem upierdliwy, przynajmniej dla supportu garmina ale dużo elementów w F2 wymaga udoskonalenia i wspólnego rozwijania. A chyba tylko tym sposobem jesteśmy w stanie się wspólnie rozwijać.

PS: Czy zauważył ktoś w swoim F2 że np. zapis śladu na mapie znowu robi się obok drogi? W jedną stronę biegnę jest ok, wracając tą samą drogą ślad już jest mocno spaczony w bok.... Oglądałem trasy u kolegi w A1 i jest czasem podobnie, może to wina zalesienia i mokrych drzew, bo taki problem pojawia się sporadycznie i tylko podczas aktywności związanej z bieganiem, rowerowe są idealne.
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

basog pisze:Kontynuowanie aktywności i ponowny zapis nadal reset... to samo po zwolnieniu miejsca map, w tej chwili jest wolnego 18MB, to powinno zmieścić plik nie?
No trudno, szukam namiaru na support garmina...
Zjadło 50% baterii.
Tylko 50% w ciągu 12h?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ