Suunto Ambit 3

manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po ostatniej aktualizacji nie dział mi apka android 5.1.1 Owszem paruje zegarek jest połączony. Następnie widzę że synchronizacja powiodła się ale pomimo tego tryby sportowe nie są aktualizowane. Pozostaje mi tylko kabel. Czy ktoś ma takie problemy?
PKO
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszystkim działa?
djzj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też wczoraj miałem problem ze zgraniem treningu. Pomógł restart telefonu. Coś nie bardzo to oprogramowanie, ciągle jakieś problemy. Dalej telefon nie widzi paska HR.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi pięknie telefon łączy sie z zegarkiem pokazuje numer oprogramowania ale co z tego jak własnie treningi nie zgrywa i nie zgrywa na zegarek trybów sportowych. Pisałem do suunto to mi kazali zresetować zegarek. Oj oni powinni sie zresetować za taki bubel.
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ogólnie to jestem ciekaw na jakich telefonach z androidem ta aplikacja nie sprawia problemu ?
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

HTC One, Samsung S4-S6 etc... inaczej czytaj topowe z ostatnich dwóch lat.

Ale dużo błędów to nie wina słabych parametrów telefonu a samego androida czy aplikacji suunto. Sama apka ma dużo błędów, gdzie na wersji IOs działa prawidłowo. Tu rzuca się to że mało w Polsce jest telefonów z czystym Android em. Nakładki operatorów, dziwne twory psują samo działanie systemu. A co za tym idzie niestabilność działania aplikacji. (nie wspominam o starych wersjach Andka także)
Triathlon to moje hobby
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie mam topowego telefonu z ostatnich dwóch lat. Mam Nexus 4 z andkiem 5.1. Ogólnie żadna powtarzam żadna aplikacja nie sprawi mi problemów tak jak właśnie od Sunnto. Czemu akurat telefon jest tu winny. Przesył odbywa się blutem tak jak w innych aplikacjach i tam nie ma problemu z łączem. Ja bardziej obstawiam na skopany soft.
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Suunto zdecydowanie nie ogarnia Androida. Do ostatniej aktualizacji Movescount działał dobrze na starym Galaxy Ace 2 z Cyanogenmodem. Po ostatniej aktualizacji zegarek nie łączy się z aplikacją. Na iPhone działa bez problemu.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

Ta krytytykujecie ten zegarek. Ale czy najważniejszą funkcją jest komunikacja z Telefonem. Mam ten zegarek od sierpnia. Wcześniej używałem Garmina 210. Przez dwa miesiące rok temu używałem Garmina 910. Oczywiście 910 to inna klasa. Ale Ambit3 Run bo taki model mam jest bardzo dobry. Programowalne ekrany umożliwiają spersonalizowanie zegarka tak jak się chce. Wbrew pozorom jest multidyscyplinarny. Świetnie sprawdza mi się również w jeździe na rowerze. Danych z zegarka otrzymuje się pewnie więcej niż się by chciało.
Fakt że wszystko trzeba ustawiać przez stronę MOvescount ale... cóż do tego się można przyzwyczaić.
Pasek HR w Ambit3 jest milion razy wygodniejszy niż w Garminach. Obydwa paski w Garminie mnie uwierały. Tu właściwie go nie czuję.
Wspaniały zegarek jak dla mnie. Według mnie idealny dla amatora.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:Ta krytytykujecie ten zegarek.
Kto niby krytykuje zegarek?
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:Ta krytytykujecie ten zegarek.
Źle to odebrałeś i tyle......zresztą jak można było pomyśleć w ogóle o krytykowaniu tak świetnego zegarka, ten kto go ma wie że to kawał solidnego i niezawodnego sprzętu .

A co dolega aplikacji Movescount, że są problemy z synchronizacją....niewiem i nie znam się na tym, więc nie będę gdybał , ale mam nadzieję że kiedyś ten problem rozwiążą :)
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:Ta krytytykujecie ten zegarek. Ale czy najważniejszą funkcją jest komunikacja z Telefonem. Mam ten zegarek od sierpnia. Wcześniej używałem Garmina 210. Przez dwa miesiące rok temu używałem Garmina 910. Oczywiście 910 to inna klasa. Ale Ambit3 Run bo taki model mam jest bardzo dobry. Programowalne ekrany umożliwiają spersonalizowanie zegarka tak jak się chce. Wbrew pozorom jest multidyscyplinarny. Świetnie sprawdza mi się również w jeździe na rowerze. Danych z zegarka otrzymuje się pewnie więcej niż się by chciało.
Fakt że wszystko trzeba ustawiać przez stronę MOvescount ale... cóż do tego się można przyzwyczaić.
Pasek HR w Ambit3 jest milion razy wygodniejszy niż w Garminach. Obydwa paski w Garminie mnie uwierały. Tu właściwie go nie czuję.
Wspaniały zegarek jak dla mnie. Według mnie idealny dla amatora.
Jak koledzy powyżej. Nikt nie krytykuje Ambita tylko aplikację na Androida która działa jak chce, co jest zapewne winą producenta oprogramowania jak i defragmentacji Androida. Na iPhone żadnych problemów nie ma.

Ambit3 Run dla zawodowca też będzie dobry :usmiech:
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

Wybaczcie :). Wątek się odnawia więc wchodzę (w końcu mam taki zegarek) i tylko że zegarek się nie łączy. Ale fakt zegarka nikt nie krytykuje. Sorry wszystkich
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześc wszystkim. Szukam pomocy odnośnie paska HR. W pewnym momencie przestał się łączyć z zegarkiem. Pomyślałem że pewnie padła bateria. Wymieniłem baterię na nową i dalej nie łączy się z zegarkiem. Oczywiście w trybie sportowym mam zaznaczoną pracę z paskiem hr. Bateria poprawnie założona ponieważ pasek połączył się z aplikacją na androida. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak to połączyć?
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sparuj ponownie zegarek z paskiem

Dlugie przytrzymanie next -> pair -> hr belt.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ