Co to za wynik bez używania czujników zewnętrznych? Sens w tym aby osiągnąć taki czas monitorując czujniki ANT+ bo po to one są.MaGrabo pisze:Witam
Od jakiegoś czasu biegam z F2 i śledzę ten wątek, powiem szczerze że byłem trochę zawiedziony waszymi problemami. Parę problemów się potwierdziło w moim egzemplarzu (np. czas wyszukiwania pasa, satelit). Dla mnie jednak żywotność baterii to był powód zakupu tego Garmina. Pierwszy prawdziwy test był w Szczawnicy na Niepokornym. Działając zachowawczo, ustawiony na ultratrack z zapisem co 10s, 3D, wibracją co 1km bez urządzeń zewnętrznych. Czas biegu 14:50:51 po biegu zostało jeszcze 27% baterii, ani razu się nie zawiesił, nie zgubił trasy, porównując z innymi biegaczami bardzo zbliżony dystans (notabene zaniżony przez organizatorów).
Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
A propos FW 2.90 - dziady z garmina nic nie wspomniały w liście poprawek o wprowadzeniu funkcji autoscrolla, a dodali 

Ostatnio zmieniony 30 kwie 2014, 08:47 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
automatyczne przewijanie ekranów z danymi w trakcie aktywności 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
No to trzeba pogrzebać w funkcjach, może więcej nowości jest
zobaczymy jak się to będzie miało teraz do baterii 

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
niby coś w kwestii baterii poprawili, pożyjemy zobaczymy
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
Dostałem decyzję o zwrocie pieniędzy za zegarek.
Na jakiś czas kończę z Garminem.
Zobaczę co pokaże Suunto 2, ew. Polar V800 ( o ile doczekamy się wiadomości o dokładnej dacie sprzedaży
))
Na jakiś czas kończę z Garminem.
Zobaczę co pokaże Suunto 2, ew. Polar V800 ( o ile doczekamy się wiadomości o dokładnej dacie sprzedaży

Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Kto decydował? Krzysztof K.?
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
Tak szczerze mało mnie to interesowało kto podejmował decyzję. Serwis czy eazymut zadziałał jak zwykle profesjonalnie, ale jak już wyżej wspomniałem, wolałbym porządne, solidne, wolne od wad oprogramowanie (przynajmniej nie w takim stopniu jak F2) urządzenie.jedz_budyn pisze:Kto decydował? Krzysztof K.?
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
A ja zaczynam być zadowolony. Dzisiejsza aktywność biegowa 3h, podłączone 2 czujniki, tryb every second i Fenix zużył tylko 18% baterii. To dobry wynik. Jedyną niedoskonałością, która wciąż pozostaje do załatwienie jest funkcja ultratrack i odłączanie czujników ANT.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
w sobotę sprawdzę czy się menda zawiesi
będzie aktywność z 6-7 godzin więc upodle go 

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Tak, dezaktywacja czujników w trybie ultratrac to dziwne posunięcie i będą musieli to poprawić tym bardziej, że jeszcze w wersji 2.40 nie było z tym problemu. Ale kolejną dziwną rzeczą jest tworzenie profili custom. Otóż wczoraj custom 1 przerobiłem sobie na Nordic Walking no i wszystko fajnie ale gdy zacząłem aktywność nie zliczał mi dystansu. Dziś po chwili główkowania doszedłem do tego, że Fenix w każdym trybie custom próbuje się połączyć z rowerowym czujnikiem prędkości/kadencji (nie ma możliwości wyboru obsługiwanych czujników dla customa) a w opcjach czujnika mam zaznaczone, że zegarek w każdych warunkach (nie tylko indoor) ma pobierać prędkość i dystans właśnie z niego. Summa summarum żeby korzystać w pełni z customa muszę za każdym razem w opcjach czujnika wyłączać pobieranie danych co jest bez sensu dla kogoś takigo jak ja, kto często jeździ rowerem.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
szybkie pytane, jadę rowerem i np. chcę sobie nawigować do jakiegoś punktu który mam zapisany w zegarku. Jak włączyć tryb nawigacji nie wyłączając rejestrowania trwającej aktywności? W F1 szło to zrobić z poziomu menu, nie wiem jak w F2.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w F2 też tak robisz, przynajmniej na sofcie 2.50 tak szło to zrobić