Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

jaroslavo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

MaGrabo pisze:Witam

Od jakiegoś czasu biegam z F2 i śledzę ten wątek, powiem szczerze że byłem trochę zawiedziony waszymi problemami. Parę problemów się potwierdziło w moim egzemplarzu (np. czas wyszukiwania pasa, satelit). Dla mnie jednak żywotność baterii to był powód zakupu tego Garmina. Pierwszy prawdziwy test był w Szczawnicy na Niepokornym. Działając zachowawczo, ustawiony na ultratrack z zapisem co 10s, 3D, wibracją co 1km bez urządzeń zewnętrznych. Czas biegu 14:50:51 po biegu zostało jeszcze 27% baterii, ani razu się nie zawiesił, nie zgubił trasy, porównując z innymi biegaczami bardzo zbliżony dystans (notabene zaniżony przez organizatorów).
Co to za wynik bez używania czujników zewnętrznych? Sens w tym aby osiągnąć taki czas monitorując czujniki ANT+ bo po to one są.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A propos FW 2.90 - dziady z garmina nic nie wspomniały w liście poprawek o wprowadzeniu funkcji autoscrolla, a dodali ;)
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2014, 08:47 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

A co to :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

automatyczne przewijanie ekranów z danymi w trakcie aktywności :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to trzeba pogrzebać w funkcjach, może więcej nowości jest :) zobaczymy jak się to będzie miało teraz do baterii :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

niby coś w kwestii baterii poprawili, pożyjemy zobaczymy
MaGrabo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wynik bez rewelacji, przy tym zużyciu powinno starczyć na około 19-20 godzin, czyli jeszcze sporo brakuje do reklamowych deklaracji Garmina
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Dostałem decyzję o zwrocie pieniędzy za zegarek.
Na jakiś czas kończę z Garminem.

Zobaczę co pokaże Suunto 2, ew. Polar V800 ( o ile doczekamy się wiadomości o dokładnej dacie sprzedaży ;)))
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kto decydował? Krzysztof K.?
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Kto decydował? Krzysztof K.?
Tak szczerze mało mnie to interesowało kto podejmował decyzję. Serwis czy eazymut zadziałał jak zwykle profesjonalnie, ale jak już wyżej wspomniałem, wolałbym porządne, solidne, wolne od wad oprogramowanie (przynajmniej nie w takim stopniu jak F2) urządzenie.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja zaczynam być zadowolony. Dzisiejsza aktywność biegowa 3h, podłączone 2 czujniki, tryb every second i Fenix zużył tylko 18% baterii. To dobry wynik. Jedyną niedoskonałością, która wciąż pozostaje do załatwienie jest funkcja ultratrack i odłączanie czujników ANT.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w sobotę sprawdzę czy się menda zawiesi :) będzie aktywność z 6-7 godzin więc upodle go :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, dezaktywacja czujników w trybie ultratrac to dziwne posunięcie i będą musieli to poprawić tym bardziej, że jeszcze w wersji 2.40 nie było z tym problemu. Ale kolejną dziwną rzeczą jest tworzenie profili custom. Otóż wczoraj custom 1 przerobiłem sobie na Nordic Walking no i wszystko fajnie ale gdy zacząłem aktywność nie zliczał mi dystansu. Dziś po chwili główkowania doszedłem do tego, że Fenix w każdym trybie custom próbuje się połączyć z rowerowym czujnikiem prędkości/kadencji (nie ma możliwości wyboru obsługiwanych czujników dla customa) a w opcjach czujnika mam zaznaczone, że zegarek w każdych warunkach (nie tylko indoor) ma pobierać prędkość i dystans właśnie z niego. Summa summarum żeby korzystać w pełni z customa muszę za każdym razem w opcjach czujnika wyłączać pobieranie danych co jest bez sensu dla kogoś takigo jak ja, kto często jeździ rowerem.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szybkie pytane, jadę rowerem i np. chcę sobie nawigować do jakiegoś punktu który mam zapisany w zegarku. Jak włączyć tryb nawigacji nie wyłączając rejestrowania trwającej aktywności? W F1 szło to zrobić z poziomu menu, nie wiem jak w F2.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w F2 też tak robisz, przynajmniej na sofcie 2.50 tak szło to zrobić
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ