Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

GC lepszy ok Movescount pod kątem analizy treningu? Tutaj jako posiadacz garmina niestety nie mogę się z Tobą zgodzić :) To co oferuje Movescount wzbudza we mnie lekką zazdrość ;) Natomiast zgadzam się, że GC oferuje znacznie więcej jeśli chodzi o samo programowanie treningów a GTC to już w ogóle cud, miód i orzeszki ;)
Co do tej strony treningowej suunto to faktycznie dziwne, że właśnie samo Suunto nie uruchomiło czegoś takiego w ramach Movescounta, ich filozofia jest co najmniej dziwna ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
vincec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

zawsze możesz sobie eksportować pliki z GC do Movescount :-) , a atak z ciekawości co wzbudza twoją zazdrość w Movoescount ?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

eksportowałem ale mi się odechciało. Co mi się podoba? Wszystko - szata graficzna, sposób przedstawienia danych, ich zestawienie, mnogość i możliwość analizowania. Tyle :) GC jest biedny i gdy oglądam screeny z nowej wersji (która mnie jeszcze nie dopadła) to wnioskuję, że wcale nie będzie lepiej bo ten serwis zmierza bardziej ku opcjom społecznościowym niż treningowym, bliżej mu pewnie będzie Endomondo niż np. takiemu ST.... chociaż może się mylę i będę musiał to co przed chwilą napisałem o nowej odsłonie GC odszczekać.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

@cichy70
mam pytanie czy robiłeś już jakiś trening z tego generatora ? jeśli tak czy możesz podesłać link aktywności
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Maraton (błotny) Szczawnica, po 25 km F2 pokazywał że pasek hrm nie jest podłączony, czujnik temperatury zewnętrznej także, zapis trasy i tempo pokazywał itd. ale tylko do 29,5 km. potem zwisł i nie reagował na nic..... dłuuugie przytrzymanie przycisku Light i ponowne włączenie zegarka.... na szczęście pojawiły się wybór czy chcę kontynuować wcześniejszą aktywność więc nie straciłem w sumie nic. Na szczęście słuchając waszych przypadków po 20 km obserwowałem często ekran czy nie wywinie numeru :) i wywinął, potem działał już do końca normalnie. Po 6 godzinach 37 minutach aktywności, pozostało mi 37% baterii, hmm mało.
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Lipa, pisz do garmina niech kurna szybko aktualuzacje robia
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O to to się nie martw :) mail do garmina to u mnie nr.1
Hansek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy to normalne że biegając wzdłuż ulic f2 przesuwa mi trasę w niektórych miejscach o jakieś +/- 20 metrów? :|

\\Edit
Niebieski trasa to ta którą biegnę, czerwona to ta wyznaczona przez F2
Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2014, 22:44 przez Hansek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli akurat dokładność GPS pływa z różnych przyczyn, budynki, drzewa, ciężkie chmury, to jest to możliwe i normalne w GPS-ach.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z innej beczułki.
Udało się komuś zmierzyć powierzchnię za pomocą narzędzia "area calc."? Próbowałem na każdym FW po kilka razy ale za każdym razem się pyszczy, że potrzeba co najmniej dwóch punktów do skalkulowania pomiaru. Ktoś, coś?
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Maraton (błotny) Szczawnica, po 25 km F2 pokazywał że pasek hrm nie jest podłączony, czujnik temperatury zewnętrznej także, zapis trasy i tempo pokazywał itd. ale tylko do 29,5 km. potem zwisł i nie reagował na nic..... dłuuugie przytrzymanie przycisku Light i ponowne włączenie zegarka.... na szczęście pojawiły się wybór czy chcę kontynuować wcześniejszą aktywność więc nie straciłem w sumie nic. Na szczęście słuchając waszych przypadków po 20 km obserwowałem często ekran czy nie wywinie numeru :) i wywinął, potem działał już do końca normalnie. Po 6 godzinach 37 minutach aktywności, pozostało mi 37% baterii, hmm mało.
To Ci szalenie współczuję, ja podczas Beskidzka160 nie miałem żadnych problemów z Fenixem, sprawował się wzorowo. Dwa czujniki podpięte i przez 5:30 zużył tylko 34% baterii, wskazania wysokości również realizował wzorowo.
mucher
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:00
Życiówka w maratonie: 3:46:00

Nieprzeczytany post

Hansek pisze:Czy to normalne że biegając wzdłuż ulic f2 przesuwa mi trasę w niektórych miejscach o jakieś +/- 20 metrów? :|

\\Edit
Niebieski trasa to ta którą biegnę, czerwona to ta wyznaczona przez F2
Nie wiem czy to nie kwestia google maps - zobacz jak to wygląda na podkładzie z OpenStreetMap (jest choćby w GC) - miałem coś takiego z Garminami od mojej starej poczciwej Visty lata temu - cały track przesunięty o naście metrów w bok
Hansek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mucher pisze:Nie wiem czy to nie kwestia google maps - zobacz jak to wygląda na podkładzie z OpenStreetMap (jest choćby w GC) - miałem coś takiego z Garminami od mojej starej poczciwej Visty lata temu - cały track przesunięty o naście metrów w bok
Już sprawdzałem, na wszystkich mapach takie samo przesunięcie.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aktualizacja 2.9, testujemy :)
MaGrabo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Od jakiegoś czasu biegam z F2 i śledzę ten wątek, powiem szczerze że byłem trochę zawiedziony waszymi problemami. Parę problemów się potwierdziło w moim egzemplarzu (np. czas wyszukiwania pasa, satelit). Dla mnie jednak żywotność baterii to był powód zakupu tego Garmina. Pierwszy prawdziwy test był w Szczawnicy na Niepokornym. Działając zachowawczo, ustawiony na ultratrack z zapisem co 10s, 3D, wibracją co 1km bez urządzeń zewnętrznych. Czas biegu 14:50:51 po biegu zostało jeszcze 27% baterii, ani razu się nie zawiesił, nie zgubił trasy, porównując z innymi biegaczami bardzo zbliżony dystans (notabene zaniżony przez organizatorów).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ