Garmin f305

MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:Czyli AutoLap zadziala tylko wtedy gdy bez zadnego ustawionego z gory dystansu i tempa przycisne po prostu Start ?
Z powyższego cytatu z instrukcji wynika, że tak.

Jednak przypomniało mi się, że kiedyś miałem zwyczaj biegania na zawodach z wirtualnym partnerem i jednocześnie włączonym Auto Lap. Zerknąłem na swój V Carrefour Półmaraton i wygląda na to, że działało.

Na moja logikę, to trening interwałowy lub zaawansowany sam robi Lapy więc Auto Lap tam nie działa, a w przypadku treningu Szybkiego (dystans i czas itp.) powinien działać.

Pozdr.,

MJ
PKO
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No wlasnie dziwie sie ze przy treningu szybkim nie dziala, no ale trudno. W interwalach to akurat normalne ze nie dziala.
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:No wlasnie dziwie sie ze przy treningu szybkim nie dziala, no ale trudno. W interwalach to akurat normalne ze nie dziala.
Jaką masz wersję softu w zegarku?

http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=1421
...
Changes made from version 2.20 to 2.30:
...
Allow autopause during courses and quick workouts
Added support for autolap during quick workouts
...
Polska instrukcja pisze: UWAGA: Funkcja Auto Lap nie działa przy treningach typu Szybki, Interwał i Zaawansowany.
Hamerykańska instrukcja pisze: NOTE: Auto Lap does not work during interval or advanced workouts.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 12:55 przez MJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dlatego zadalem pytanie na forum bo wlasnie dziwilem sie ze w sofcie 2.90 ktory posiadam jest opcja AutoLap w szybkich treningach a mi ona nie dziala :/
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:Dlatego zadalem pytanie na forum bo wlasnie dziwilem sie ze w sofcie 2.90 ktory posiadam jest opcja AutoLap w szybkich treningach a mi ona nie dziala :/
Może napisz jak to robisz, że Ci nie działa? Step by step.

Jak nie zapomnę to wieczorem sprawdzę u siebie jak działa Auto Lap w "szybkim" treningu.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. Odpalam zegarek
2. Czekam na odnalezienie satelity
3. Wchodze w trening-> treningi-> szybki->dist & pace -> ustawiam powedzmy 8 km w tempie 5'10" i daje start

Jakos przezyje bez tej opcji :p bo juz 4 miesiac tak biegam ale po prsotu chcialbym potem w analizach widziec jakie tempo wykrecilem na podbiegu a jakie na zbiegu. Ogolnie i tak wazne jest to ze pokaze mi 8km w calosciowym tempie 5'10" ale z czystej ciekawosci chcialbym miec AutoLap

Edit

Po wlaczeniu opcji Virtual Partner auto lap zaczal dzialac. Nie wiem czy to jest z tym zwiazane ale poki co jest dobrze :p
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rockduck pisze: Po wlaczeniu opcji Virtual Partner auto lap zaczal dzialac. Nie wiem czy to jest z tym zwiazane ale poki co jest dobrze :p
Wygląda na to, że działanie Auto Lap jest związane z Virtual Partner.
Zrobiłem dwa "szybkie" treningi (dystans i czas) pierwszy z włączonym Virtualnym - Auto Lap zadziałał, drugi z wyłączonym - nie zadziałał.

Pozdr,

MJ
dobrzan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:52

Nieprzeczytany post

...i chyba w ST można sobie ustawić w oknie międzyczasy żeby pokazywał konkretne lapki, wg dowolnego dystansu. Tak z pamięci mówię, bo w pracy siedzę ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
kszor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:24
Życiówka w maratonie: 03:28:44

Nieprzeczytany post

Witam
Może ktoś poradzić co zrobić.Zegarek rejestruje bieg z prawidłową datą i godziną,a przy transferze do Garmin Center,wychodzą jakieś kompletnie inne godziny,a i czasami nawet dni.O co kaman??
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kszor pisze:Witam
Może ktoś poradzić co zrobić.Zegarek rejestruje bieg z prawidłową datą i godziną,a przy transferze do Garmin Center,wychodzą jakieś kompletnie inne godziny,a i czasami nawet dni.O co kaman??
Strefa czasowa w zegarku ???
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

...i ustawienia w garminconnect.
Awatar użytkownika
kszor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:24
Życiówka w maratonie: 03:28:44

Nieprzeczytany post

Strefa czasowa jest ok.A jak sprawdzić ustawienia w garminconnect?
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kszor pisze:Strefa czasowa jest ok.A jak sprawdzić ustawienia w garminconnect?
Ustawienia-»Preferencje wyświetlania
Matt.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, od kilku dni też jestem szczęśliwym użytkownikiem tego modelu. Instrukcja przeczytana, forum również i nie znalazłem odpowiedzi. Chciałbym zabrać garmina na mój pierwszy maraton, żeby dokładnie określał moje tempo. Chciałbym ustawić mniej więcej coś takiego:
PATATAJEC pisze:
td0 pisze:A gdzie i jak w Garminie 305 wpisać taki bieg:
0-3 km - 5:53 min/km
3-14 - 5:46
14-28 - 5:41
28-42,2 - 5:34

ale tak, żeby VP mnie pilnował.
Takie rzeczy to tylko w ... modelu 310XT niestety
I w istocie, udało się stworzyć taki trening zaawansowany, ale:
-nie było sygnałów dźwiękowych w momencie 'wypadania' z założonego tempa, za każdym razem trza by patrzeć na ekran;
-nie działa wtedy funkcja auto lap i to wyświetlane tempo średnie, którego mam się trzymać dotyczy całego dystansu danego etapu (np. 3-14km; potem 14-28 itd.)
Celem jest przebiegnięcie poszczególnych etapów wyścigu w określonym tempie (różnym dla każdego etapu).
Jakieś pomysły na stworzenie programu:
1. z dźwiękiem w momencie wypadania z założonego przedziału tempa
2. wielkością tempa średniego dla odcinka krótszego niż ww etapy, np. co 1 km.?
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Matt. pisze:Witam wszystkich, od kilku dni też jestem szczęśliwym użytkownikiem tego modelu. Instrukcja przeczytana, forum również i nie znalazłem odpowiedzi. Chciałbym zabrać garmina na mój pierwszy maraton, żeby dokładnie określał moje tempo. Chciałbym ustawić mniej więcej coś takiego:
PATATAJEC pisze:
td0 pisze:A gdzie i jak w Garminie 305 wpisać taki bieg:
0-3 km - 5:53 min/km
3-14 - 5:46
14-28 - 5:41
28-42,2 - 5:34

ale tak, żeby VP mnie pilnował.
Takie rzeczy to tylko w ... modelu 310XT niestety
I w istocie, udało się stworzyć taki trening zaawansowany, ale:
-nie było sygnałów dźwiękowych w momencie 'wypadania' z założonego tempa, za każdym razem trza by patrzeć na ekran;
-nie działa wtedy funkcja auto lap i to wyświetlane tempo średnie, którego mam się trzymać dotyczy całego dystansu danego etapu (np. 3-14km; potem 14-28 itd.)
Celem jest przebiegnięcie poszczególnych etapów wyścigu w określonym tempie (różnym dla każdego etapu).
Jakieś pomysły na stworzenie programu:
1. z dźwiękiem w momencie wypadania z założonego przedziału tempa
2. wielkością tempa średniego dla odcinka krótszego niż ww etapy, np. co 1 km.?
dzisiaj robilem podobny trening tempowy, calość przygotowalem w Garmin trening center i wszystko dzialalo. Jak wychodzilem z danej strefy tempa to mi pipal ze za szybko lub za wolno, pipal takze jak sie mial zaraz zmienic zakres tempa na wyzsze. Juz wczesniej byly posty ze auto lap nie dziala przy trening zaawansowanych, wiec to raczej norma.
Tempo bedzie ci pokazywal bieżace, nawet jak masz ustawione na 5:30-5:32 a bedziesz biegal w tempie 5:00 na klimoter to ci takie pokaze
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ