Garmin Fenix 3/3HR
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50:01
- Życiówka w maratonie: brak
A jak mam takie pytanie. Jeśli biegnę sobie według jakiegoś treningu to nie dostaje alertów co jeden kilometr natomiast jeśli po prostu włączę bieg to wtedy mam alerty co jeden kilometr czy można to też jakoś włączyć dla treningów?? Co do sporów na temat rysowania tras przez Fenix3 to odbyłem już trzy biegi jeden w mieście a 2 w puszczy bolimowskiej i trasa rysuje się bardzo dokładnie nie widziałem żadnych dziwnych ucieczek od trasy.
-
- Zaprawiony W Bojach

Myślę, że w tym przypadku winna była momentami, wysoka, zwarta zabudowa. Nie zmienia to postaci rzeczy, że bardziej nas to bawi niż jest dla nas użyteczne. Rozumiem, że zawodowi biegacze czują tempo lepiej niż użytkownicy GPS. I w tą stronę należy iść. Ja już nie zdążę dojść do tego momentu ale Ty jesteś młodym biegaczem tak więc wszystko przed tobą,...
Myślę też, jak stały użytkownik Garmina ( w rodzinie troje biega z tymi urządzeniami ), że po jeszcze dwóch, góra trzech modelach, Garmin powinien zmienić nazewnictwo. Tak pod triathlon,...może Tarzan 2050, pod bieganie Tomahawk 950,... Zmiana nazewnictwa może sprawiać wrażenie, że,...idziemy nową, super drogą, tego jeszcze nie było.
Na obecną chwilę, producent ustawił się sprytnie. Nie sprawdzałem czy w nowych modelach jest podany dopuszczalny poziom błędu ale w 305-tkach było, że 3%,...i wszystko się zgadza,...
-
- Zaprawiony W Bojach
Ryszard, rozumiem
ja sam podczas maratonu nie kierowałem się wskazaniami zegarka co do dystansu, tylko oznaczeniami trasy, samopoczuciem i rozpisanymi międzyczasami 
z ciekawości sprawdziłem, ile pokazał mi mój ambit1 na maratonie - ale ja odpaliłem w chwili wystrzału, czyli kilkadziesiąt metrów przed linią startu. w każdym razie na mecie wskazał 42,490 m. błąd około dwustu metrów, czyli minuta. gdybym walczył o złamanie trójki i kierował się tylko gpsem, byłbym chyba zły...

z ciekawości sprawdziłem, ile pokazał mi mój ambit1 na maratonie - ale ja odpaliłem w chwili wystrzału, czyli kilkadziesiąt metrów przed linią startu. w każdym razie na mecie wskazał 42,490 m. błąd około dwustu metrów, czyli minuta. gdybym walczył o złamanie trójki i kierował się tylko gpsem, byłbym chyba zły...

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Bazując na doświadczeniu z innych Garminów mogę na 99% powiedzieć że się nie da. Chyba że inaczej ustawisz trening. Musiałbyś zamiast ustawiać etap typu 5km czy 25min dodać kilkukrotne powtórzenie odcinka 1km. I po każdym z nich zobaczysz podsumowanie i każdy z nich zobaczysz osobno w GC.zaslonka pisze:A jak mam takie pytanie. Jeśli biegnę sobie według jakiegoś treningu to nie dostaje alertów co jeden kilometr natomiast jeśli po prostu włączę bieg to wtedy mam alerty co jeden kilometr czy można to też jakoś włączyć dla treningów?? Co do sporów na temat rysowania tras przez Fenix3 to odbyłem już trzy biegi jeden w mieście a 2 w puszczy bolimowskiej i trasa rysuje się bardzo dokładnie nie widziałem żadnych dziwnych ucieczek od trasy.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
o kuchnia, multipla wśród zegarków :D
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
oj tam, f.lamer już chyba pisał, że liczy się wnętrze 
a to epix ma bardzo bogate

a to epix ma bardzo bogate

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Dziękuję :D Juz mowilem ze wyglada jak montana ktora gdizes mam

Jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala. Szukalem progsa ktory by mi zrobil heatmap offline moich biegow i wpadlem na takie cos:
https://vimeo.com/114889257
https://github.com/dal/RunParticles
http://renderfast.com/RunParticles/
Polecam, bardzo fajny programik

Ostatnio zmieniony 19 mar 2015, 14:01 przez MikeSpy, łącznie zmieniany 1 raz.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
epix ze swoim 8gb powinien mieć jakiś player mp3 wbudowanyMikeSpy pisze:
Dziękuję :D Juz mowilem ze wyglada jak montana ktora gdizes mamale montana miala melodyjki a garmin nie ma! ::lol::
-
- Zaprawiony W Bojach
jak to po co?
kolega ser_andrzej z wątku obok by się ucieszył.
kolega ser_andrzej z wątku obok by się ucieszył.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
czyżby to był jakiś kolejny wątek z cyklu: "Problemy ludzi pierwszego świata!" ? 

-
- Zaprawiony W Bojach
dokładnie.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
ja wolałbym przeglądarkę internetową, skoro sprzęt i tak ma wi-fi 
przydałoby się na okoliczność pójścia do toalety bez telefonu

przydałoby się na okoliczność pójścia do toalety bez telefonu
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…