Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

jaroslavo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja jutro testuje na Beskidzka160 na raty :hejhej:

Dodatkowo w opcjach altimetru mam wyłączony tryb automatyczny i tym samym gps nie uruchamia się w celu dokonania korekt wysokości tylko ręcznie kalibruję alti w punkcie startu.
PKO
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na ta chwile mam nowe przemyslenia. Po 1h40min zjadlo. Około 18% następnie twardy reset ale bez kasowania danych i po 1h40min około 8%
Teraz badam czy to wylaczenie i włącznie coś psuje czy kontakt z ładowarką ale to sprawdze popołudniu.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze a propos baterii.
Dziś: ~1h tryb bike (zapis smart/GPS normal) + HRM-Run + rowerowy czujnik prędkości/kadencji. Baterii zeżarło ledwie 4%.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak właśnie powinno być i tak jest u mnie po resecie. Wgralem na nowo soft, testuje. Jutro zawody ale tylko 10km.
Hansek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

U mnie reset pomógł na dziwne wskazania gpsu :D
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jaroslavo pisze:
Najgorsze, że tak naprawdę to na chwilę obecna nie ma dużego a właściwie żadnego wyboru bo Suunto ma kiepski serwis a Ambit2 to konstrukcja z zeszłego roku,
czytam co piszecie i nie skomentuje, bo nie kopie się leżących, ale:
Ambit przestarzały ? po nowej aktualizacji ma wszystko czego mu brakowało do garmina
New features:
* New startup wizard
* Support for planned moves
* View button long press as menu shortcut
* Language setting in the watch
* Power off in service menu
* Running cadence measured from wrist
* Automatic foot POD calibration
* Fastest km/mi in log summary
* Browse lap information in the watch
* Transitions included in default triathlon sport mode
* Predefined multisport log stop & save after last sport
* Quick navigation
* Storm alarm
* Weather trend indicators
* New Zealand map grid (NZTM2000)
* Compass bearing tracking
* New waypoint navigation
* Navigation menu simplifications
* New compass calibration

do tego, korzystając z tej strony, można programować wszelakie treningi
TUTAJ

serwis suunto kiepski ?
miałem problemu ze skokami tętna w pasku, zgłoszenie na stronie suunto, za minutę mail z linkiem do listu przewozowego UPS na ich koszt (poczta lotnicza) tel do UPS w celu zamówienia kuriera na drugi dzień pasek w norwegi na kolejny wysyłka nowego do mnie. całość operacji trwała 4 dni.
Nie widziałem Fenixa nie bawiłem się nim, ale to co czytam tutaj, jeży włos nawet na mojej głowie.
pozdrówka
r.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robert... ta nowa aktualizacja jakoś specjalnie nie robi na mnie wrażenia bo Ambit w sumie już i tak był mocno rozbudowanym zegarkiem ale ta stronka, na której można wreszcie programować konkretne treningi (chociaż do możliwości garmina nadal dużo brakuje) to jest coś co mi się podoba! W końcu A2 stał się narzędziem treningowym, fajno :) Jeśli Garmin nie usunie chyżo tych wszystkich błędów i niedoróbek to mocno zastanowię się nad przejściem na A2 ewentualnie v800 (chociaż on brzydki jak noc).
Suunto ma serwis w Norwegii? Nie w Finlandii?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Patryk, mea kulka, pewnie, że w Finlandii, ale nie chciałem alkoholizmu tu promować :-)
tak czułem, że ta stronka z treningami Ci się spodoba, nic nie brakuje w niej do garmina, zaprogramijesz dowolny trening ;-)
basog
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dobra, od razu powiem, że nie jestem takim PRO jak większość z obecnych tutaj i F2 to mój pierwszy zegarek biegowy... Natomiast jedną z funkcji dla których go wybrałem, była możliwość bezprzewodowego przesyłania treningów po BT bez zabawy w kabelki. I teraz pytanie - czy ktoś używa aplikacji na iOS Garmin Connect Mobile? Bo u mnie wszystko pięknie zadziałało za pierwszym razem:) Zegarek połączył się z telefonem, zgrał aktywności, są widoczne w Garmin Connect Mobile (i przez stronkę GC oczywiście też). Ale tak było tylko za pierwszym razem, teraz za każdym razem gdy wybieram opcję "Sync" zegarek nawiązuje połączenie (BT jest aktywny w obu urządzeniach, i po obu jest status Connected), natomiast przy wysyłaniu plików w aplikacji jest komunikat: "Synchronizacja nieudana Błąd połączenia z urządzeniem". I dupa, nie zgrywa. Po kabelku oczywiście działa ok. Usunięcie urządzenia i ponowne parowanie nic nie zmienia, podobnie jak reinstalacja aplikacji...
Działa to komuś prawidłowo?
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

basog pisze:Dobra, od razu powiem, że nie jestem takim PRO jak większość z obecnych tutaj i F2 to mój pierwszy zegarek biegowy... Natomiast jedną z funkcji dla których go wybrałem, była możliwość bezprzewodowego przesyłania treningów po BT bez zabawy w kabelki. I teraz pytanie - czy ktoś używa aplikacji na iOS Garmin Connect Mobile? Bo u mnie wszystko pięknie zadziałało za pierwszym razem:) Zegarek połączył się z telefonem, zgrał aktywności, są widoczne w Garmin Connect Mobile (i przez stronkę GC oczywiście też). Ale tak było tylko za pierwszym razem, teraz za każdym razem gdy wybieram opcję "Sync" zegarek nawiązuje połączenie (BT jest aktywny w obu urządzeniach, i po obu jest status Connected), natomiast przy wysyłaniu plików w aplikacji jest komunikat: "Synchronizacja nieudana Błąd połączenia z urządzeniem". I dupa, nie zgrywa. Po kabelku oczywiście działa ok. Usunięcie urządzenia i ponowne parowanie nic nie zmienia, podobnie jak reinstalacja aplikacji...
Tez tak mialem, pomaga reset zegarka wyciecie go z connect mobile i ponowne sparowanie.
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś po zawodach dobry news. Podłączone 2 czujniki gps normal zapis tryb smart i po zawodach trwających 5:31 ubyło mi 34% baterii. To dobry wynik biorąc pod uwagę że lało i niebo było zachmurzone więz z gps kiepsko.
basog
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jaroslavo pisze:
basog pisze:Dobra, od razu powiem, że nie jestem takim PRO jak większość z obecnych tutaj i F2 to mój pierwszy zegarek biegowy... Natomiast jedną z funkcji dla których go wybrałem, była możliwość bezprzewodowego przesyłania treningów po BT bez zabawy w kabelki. I teraz pytanie - czy ktoś używa aplikacji na iOS Garmin Connect Mobile? Bo u mnie wszystko pięknie zadziałało za pierwszym razem:) Zegarek połączył się z telefonem, zgrał aktywności, są widoczne w Garmin Connect Mobile (i przez stronkę GC oczywiście też). Ale tak było tylko za pierwszym razem, teraz za każdym razem gdy wybieram opcję "Sync" zegarek nawiązuje połączenie (BT jest aktywny w obu urządzeniach, i po obu jest status Connected), natomiast przy wysyłaniu plików w aplikacji jest komunikat: "Synchronizacja nieudana Błąd połączenia z urządzeniem". I dupa, nie zgrywa. Po kabelku oczywiście działa ok. Usunięcie urządzenia i ponowne parowanie nic nie zmienia, podobnie jak reinstalacja aplikacji...
Tez tak mialem, pomaga reset zegarka wyciecie go z connect mobile i ponowne sparowanie.
O! dzięki Jaroslavo, przez reset zegarka rozumiesz przywrócenie do ustawień fabrycznych?
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

basog pisze:
jaroslavo pisze:
O! dzięki Jaroslavo, przez reset zegarka rozumiesz przywrócenie do ustawień fabrycznych?
Nie, wystarczylo go wylaczyc i wlaczyc ponownie.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@cichy70
Nie no, Robert, sam przecież chyba używałeś garmina i wiesz, że tam w ramach jednego treningu można mieszać segmenty oparte o tetno z tymi opartymi o tempo poza tym wyznacznikiem długości trwania segmentu może być liczba zużytych kalorii, spadek tętna, dystans, czas etc. Pod tym względem Suunto jest jeszcze daleko z tyłu. Inną kwestią jest to czy takie mieszanie w ramach jednego treningu ma jakiś sens... wg. mnie nie ;) Ale wracając do podlinkowanej przez Ciebie strony z generatorem treningu 99% biegaczy dzięki temu narzędziu zostanie zaspokojone i wydaje mi się, że popularność Ambita wśród gawiedzi pójdzie w górę a to cieszy :)
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

@Piechu
tylko ta strona z generatorem to prywatna strona, a ile ona jeszcze będzie w sieci :-) ? Dziwne że ludzie z Sunnto nie wymyślili tego sami :-)
mały minus w tym generatorze że nie ma opcji "do naciśnięcia lap" i nie wiem czy jak skończy się jakiś interwał co robi zegarek zatrzymuje czas , czy leci dalej z odhaczeniem lapu ? za dużo nie wiadomych . Jak szukałem zegarka znalazłem tą stronę , ale mimo to garimonowski GC jest lepiej rozbudowany , pod kontem analizy i treningów i dlatego zostałem przy Garminie tylko teraz 910 :-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ