Qba Krause pisze:ok, to tylko pokażę jak to wygląda z innej strony - i to tylko po to, żeby uargumentować moje zdanie, że wcale nie NA PEWNO, a już na pewno nie ZNACZNIE
Zarówno spartan jak i Fenix 5 to zegarki multisportowe, a ty piszesz tylko o bieganiu, w którym to bieganiu Fenix 5 ma ciekawsze funkcje (training effect w garminach jest ciekawą funkcją). Możesz pisać że dla ciebie jakaś funkcja nie jest istotna i dla ciebie brak obsługi czujników ANT+ może nie mieć znaczenia, tak samo jak problemy z czujnikami mocy. Tak samo może dla ciebie nie być istotne brak wi-fi, brak map, czujnika tętna i innych rzeczy, ale wtedy piszesz opinie z perspektywy osoby, której wystarczy Forerunner 230. Mam nadzieję, w imieniu użytkowników Spartanów, że w końcu dodane zostaną interwały, chociaż nie wiem czy już będą to te właściwe interwały, czy może jednak phase 1 (ci którzy używaja spartanów wiedzą o co chodzi)
mapy są w 5X, ale nie w 5 i 5s, a 5X ma kopertę cytuję "wielką jak stodoła"
Spartan Ultra (jak już mu poprawią oprogramowanie) jest konkurentem co najwyżej dla Fenixa 5. Fenix 5x to już półka wyżej. Fenix 5 ma wymiary 47x47x15 mm (grubość z czujnikiem tętna), zaś spartan ultra (bez czujnika tętna) 50x50x17, więc spartan jest zauważalnie większy od swojego bezpośredniego konkurenta z Garmina. Fenix 5x ma wymiary 51x51x17, zaś wersja 5S 42x42x14. W przypadku Garmina możesz wybierać różne rozmiary zegarków, w przypadku Suunto jesteś skazany na jeden rozmiar.