Garmin Epix
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
OMG co zrobiles z tym paskiem? :P jak to nie wytrzymalo to chyba stalową linkę musisz używac :D
Raczej wymienią Ci z całym zegarkiem.
Raczej wymienią Ci z całym zegarkiem.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zegarek wrócił na normalny poziom wysokości samoczynnie, gdy złapał sygnał GPS w innej części kraju.
Dziwne, jest to, że znacznie szybciej złapał sygnał GPS w porównaniu do okolic poznańskiej Malty (wielokrotne łapanie sygnału nad Maltą nie zmieniało ustawień wysokości i barometru). Może problemy nie są z zegarkiem, a z miejscem gdzie zegarek jest aktywowany...
Dziwne, jest to, że znacznie szybciej złapał sygnał GPS w porównaniu do okolic poznańskiej Malty (wielokrotne łapanie sygnału nad Maltą nie zmieniało ustawień wysokości i barometru). Może problemy nie są z zegarkiem, a z miejscem gdzie zegarek jest aktywowany...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
nareszcie watchface pasujacy designem do epixa https://apps.garmin.com/en-US/apps/33bf ... aec084f0bd

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
Kupując teraz Epixa trzeba to zrobić w pełni świadomie, biorąc pod uwagę że Garmin już dawno przestał aktualizować ten zegarek(nawet jeżeli chodzi o poprawę zgłoszonych przez użytkowników błędów).Nie mówię, ze jest to zły zegarek tym bardziej że można często go dostać za bardzo małe pieniądze. Jeżeli faktycznie zależy na mapach a budżet nie pozwala na fenix 5x to jak najbardziej do rozważenia.
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
Używam od 3 miesięcy. Zegarek sprawuje się doskonale.
Nie ma problemów z rysowaniem śladu, robi to bardzo dokładnie.
Bateria trzyma bardzo długo, biegam 5 razy w tygodniu i na codzień noszę jako zegarek - ładuję raz w tygodniu.
Moim zdaniem nie ma co się zastanawiać - zakup fenix 5x to fanaberia w sytuacji gdy Epixa można mieć za 1/4 ceny fenixa. Dodatkowo Epix ma dotykowy wyświetlacz, co jest bardzo wygodne w przewijaniu mapy.
Nie ma problemów z rysowaniem śladu, robi to bardzo dokładnie.
Bateria trzyma bardzo długo, biegam 5 razy w tygodniu i na codzień noszę jako zegarek - ładuję raz w tygodniu.
Moim zdaniem nie ma co się zastanawiać - zakup fenix 5x to fanaberia w sytuacji gdy Epixa można mieć za 1/4 ceny fenixa. Dodatkowo Epix ma dotykowy wyświetlacz, co jest bardzo wygodne w przewijaniu mapy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
Tak chwaliłem ten zegarek,
W sumie to dalej jestem zadowolony z samego zegarka, ale nagle po 4 miesiącach ułamał mi się klips od ładowarki. Ktoś to przerabiał? Mi to wygląda na zużycie materiału, bo używałem zgodnie z przeznaczeniem, po prostu po którymś zaczepieniu do tarczy, plastik się ułamał. Ktoś to przerabiał? Reklamował w Garminie?
Nowy klips kosztuje ok 100 PLN więc nie majątek, ale jednak denerwujące to jest.
W sumie to dalej jestem zadowolony z samego zegarka, ale nagle po 4 miesiącach ułamał mi się klips od ładowarki. Ktoś to przerabiał? Mi to wygląda na zużycie materiału, bo używałem zgodnie z przeznaczeniem, po prostu po którymś zaczepieniu do tarczy, plastik się ułamał. Ktoś to przerabiał? Reklamował w Garminie?
Nowy klips kosztuje ok 100 PLN więc nie majątek, ale jednak denerwujące to jest.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Reklamuj. Co masz do stracenia? 5min na napisanie maila?
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja bym się wsztymał z kupnem, zegarek jest już kilka lat na rynku i daleko mu do (mojego) ideału.tomasir pisze:Panowie - bo poważnie rozważam Epixa - podzielilibyście się wrażęniami po takim okresie użytkowania? To na czym mi najbardziej zależy - czas pracy baterii i nawigowanie w lesie (po zmroku)
Według mnie, Gramin w wersji Epix to taki dawny Windows/Android w najgorszym rozumieniu tych słów - nie-do-ro-bio-ne software'owo według mnie jest to dziadostwo, a patrząc z tej perspektywy, dość drogie.
Niby działa, ale a to się zawiesi z nieznanego powodu (zazwyczaj podczas normalnego noszenia, a nie podczas używania w terenie), a to pasek mu się rozerwie, a to szlufka od paska odpadnie itd.
Przy tej cenie spodziewałbym/spodziewałem się czegoś bardziej dopracowanego.
Mapy awarynie faktycznie działają, zawsze jak padnie ci nawigazcja w telefonie do jest się czym posiłkować - tutaj poza wielkością wyświetlacza nie mam się do czego przyczepić - funkcje związane z mapami i gps, typu wracanie po śladzie, który widać na mapie bardzo pomaga, bo nie tylko widzisz ślad, ale również coś tam widać z topografii terenu również.
Garminowe app-store moim zdaniem to jest jakiś przerost formy nad treścią, no ale coś tam zawsze sobie możesz znaleść i pobawić się przez moment i pocieszyć oko inną tarczą ;-)
Irytuje mnie fakt, że choć technicznie da się ładować zegarek z powerbanku mając go cały czas na ręcę, to jednak zegarek wchodzi w stan uśpienia i nic nie rejestuje, będąc uśpionym, po czym się restartuje po odłączeniu ładowania... mnie to w sumie trochę rozczarowało, bo jak taka opcja, to już powinni byli dopracować ten detal, by można było używać zegarka również podczas ładowania (to się tyczy również sprawdzania godziny - jej po prostu nie ma na wyświetlaczu, są tylko % naładowania baterii).
Żywotność baterii jest ok, po 2 latach nadal spokojnie działa, pewnie coś tam krócej, ale jakoś nie rzuca się to bardzo w oczy (przy moim używaniu).
Z plusów, bardzo pancerny jest i ma mega dobrą szybkę (i konstrukcję okolicy szybki), bo jest to 1 zegarek jaki mam, który nie ma ani jednej rysy na cyferblacie - reszta, a trochę ich było, kapitulowała już po tygodniu/miesiącu, ostatecznie wyglądając jakby ktoś papierem ściernym przejechał zegarek - a w Epix'ie nic, co mnie cieszy