Myślę że firma garmĘ nie ma za bardzo konkurencji w tym segmencie i ma wszystkich W serdecznym poważaniu.
Swoją drogą temat mnie nie dotyczy, bo nie lubię zegarów z różowymi frotkami.

Polar? A co to za firma? Ta od ciuchów?iChomik pisze:dodam swoje dwa grosze...
fajna krytyka Garmina czemu to wypuszcza produkt nie w pełni sprawny (częste aktualizacje),
tylko czy u konkurencji jest idealnie???
osobiście posiadałem Polara V800 i to dopiero była kpina,
wypuścili zegarek "triatlonowy", a opcje pływackie dodali po kilku miesiącach![]()
programowanie treningów to całkowita porażka, dopiero niedawno dodali opcję założeń tempowych,
i tak dalej i tak dalej...
od 3 tyg posiadam Fenixa 3 (wcześniej FR 620, przejściowo V800, znowu FR 620), teraz Fenix 3 Szafir,
uważam że zapis trasy jest w zupełności wystarczająco dokładny,
do wglądu, 10 Półmaraton Warszawski:
https://connect.garmin.com/modern/activity/731792344
zapis na samym GPS co 1 sek. (bez GLONAS),
puki co ani razu się nie zawiesił, sygnał łapie pomiędzy 5 s a 10 s,
aby tak dalej, a jeżeli pojawią się aktualizację, a pojawią się![]()
więc będzie tylko lepiej
ktoś pytał o sygnał dźwiękowy,
w porównaniu do FR 620, Fenix 3 jest nieco cichszy, niemniej podczas sesji treningowych np. interwały, biegnąc resztką sił, obok samochodów, dźwięk jest wystarczająco słyszalny,
co na tej samej trasie przy zegarku V 800 było porażką, bo ledwo co słyszałem, musiałem co jakiś czas spoglądać czy aby nie rozpocząć kolejnego etapu... (to całkowicie przekreśliło ten zegarek - opcje programowania treningów w porównaniu z GC i właśnie dźwięk),
nie, ta od lodówek i pralekpiotrek90 pisze:Polar? A co to za firma? Ta od ciuchów?
wypuszczanie na rynek samochodów z niedoróbkami nie jest wcale takie niezwykłepiotrek90 pisze:Zegarek vs. samochód. Kupujesz i jeździ krzywo i czekasz... aż wrzucą nowy soft
Btw, na tym wykresie nurtuje mnie inna kwestia, czemu wszyscy mają tak rozstrzelony wykres rytmu?
Klara1213 pisze:Witam, biegam/pływam/rower od 3.tyg. z Fenix 3. Niestety pokazywane przez zegarek tempo chwilowe(bieganie) jest dalekie od rzeczywistości. Mam aktualną wersję oprogramowania, robiłam twardy reset zegarka- i nic. Garmin nie ma obecnie dostępnych modeli celem reklamacji. W niedzielę biegnę maraton. Więc muszę polegać na tym co mam. Na tempie chwilowym nie mogę się oprzeć . Czy Ktoś Coś mi podpowie ? Może powinnam użyć tempa średniego okrężenia ( lap 1 km..) ? Może włączyć Glonass'a ? Nie mam czasu na eksperymenty