Komentarz do artykułu adidas Ultra boost - TEST
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ale boostxboostowi nierowny, temat jest o Ultra boostach i tego sie trzymajmy.
-
- Wyga
Ok a powiedzcie czy Ultra/Energy Boost nada się dla biegacza z nadwagą 82 kg, który wymaga amortyzacji ze względu na problemy dyskopatyczne?(nie myślcie, że w butach szukam rozwiązania dla pleców, bo tak nie jest - po prostu lepiej się czuję w butach amortyzowanych). Wzrost 174cm. Z katalogu biegowe można wyczytać, że wszystkie buty z serii Boost mocno się uginają pod piętą przy bieganiu, ale to nic nie mówi o amortyzacji - bo przecież podeszwa może się maksymalnie ugiąć a i tak nie wyhamuje uderzenia pięty. 82 kg to nie za dużo na te buty? TAK BIEGAM Z PIĘTY.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ja po 10km obstawiam, ze podeszwy po 1000km nie bedzie 

- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
Tak napisałem po 90km w marcu, i stwierdzam że jest lepiej niż mozna było sądzić - calkiem niezle sie ta podeszwa trzyma.Skoor pisze:Ja po 10km obstawiam, ze podeszwy po 1000km nie bedzie
Nie pamietam teraz przebiegu, biegam zamiennie w czterech parach butów, ale sa trwalsze niż to wygladalo po pierwszych "przytarciach"
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
To mnie ucieszyles. Liczylem sie z szybszym zuzyciem podeszwy, ale nie spodziewalem sie, ze jej slady bedzie widac juz po jednym treningu.
Sam but generalnie bardzo fajny.
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
szczerze mówiąc, od pewnego czasu więcej w nich chodzę niż biegam, zeszły do roli miejskich sneakersówSkoor pisze:

po pierwszych zachwytach, wydają mi się jakoś zbyt miękkie
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja mam co prawda tylko energy boost 2, ale wydaje mi się że but poprzez swoją miękkość, wyłącza mi podczas biegu łydkę. Czyli tak jakbym się z piasku próbował odbijać. Kto nie próbował, niech spróbuje, i będzie wiedział o co mi chodzi.krzysztof jot pisze:szczerze mówiąc, od pewnego czasu więcej w nich chodzę niż biegam, zeszły do roli miejskich sneakersówSkoor pisze:
Sam but generalnie bardzo fajny.,
po pierwszych zachwytach, wydają mi się jakoś zbyt miękkie

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ja w nich dopiero 2 treningi pobiegałem. W sumie niecałe 30km. Ta miękkość mi nie przeszkadza. Nie porównam jej do innych butów bo do tej pory używałem raczej mało amortyzowanych butów. Jedyne co mogę powiedzieć na tą chwilę to to, że są wygodne i dobrze trzymają się na stopie. Wydają też śmieszny dźwięk podczas biegu, a raczej ich podeszwa wydaje 

- Veext
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 56,50
Jestem fanem miękkości boost'a
, przedewszystkim za to że nie niszczy stóp... Choć mam inny model buta, adistar boost z dobrą podeszwą, to prawdopodobnie miękkość podobna jest do tej z ultra boost...
Co bardzo martwi w tym modelu obuwia to podeszwa... Z tego co widać to 1000km może być nie wykonalne dlatego buta

Co bardzo martwi w tym modelu obuwia to podeszwa... Z tego co widać to 1000km może być nie wykonalne dlatego buta

- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Ja wylatałem tak około 550 - 600 w tych butach od kwietnia (nie mogę precyzyjnie określić bo biegam tez dodatkowe kaemy w innych). Wydaje mi się ze do 1000 dojadę spokojnie ale na jesieni (1200-1300) to bedą już chyba trupami przez podeszwę i chyba jesienny maraton polecę w innych.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Misiu, to wtedy pozostaje zabawa w dr. Zenona i mamy najdrozsze zenki na forum 

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Dobry pomysł, można by zimowy bieżnik zrobić i by były Ultra Boosty M+S 
Fakt buty fajne, jedne z fajniejszych jakie miałem

Fakt buty fajne, jedne z fajniejszych jakie miałem