Zakupy na zimowe trening

harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Kolejny bełkot, kolejna kompromitacja szkoda czasu na czytanie Twoich wpisów, ale jak już straciłem czas to Ci odpisze. Tak w ogóle to jest wątek "Zakupy na zimowy trening" więc daruj sobie już kolejne wypociny.
ansz pisze: Nie wmowicie mi ze w Polsce wszyscy kochaja sport. Biegaja bo lubia!
w Polsce sport amatorski nie jest popularny i nie uprawia go az tylu zeby wmawiac komus ze robimy to dla samego sportu.
nie sport amatorski w Polsce musi bys reprezentacyjny ! a markowych ciuchach i na super stadionie - albo wcale
To Cie zaskocze bo ja biegam i jeżdzę na rowerze bo akurat lubię sport. Lubię biegać i trenować nie dlatego, że mam akurat koszulkę adidasa czy buty Nike i jestem "reprezentacyjny" (hehe dramat, jaki masz mały móżdżek) Czasem zdarza mi się trenować też w koszulkach z pakietów startowych czy ciuchach "no name". Aha i nie trenuje na super stadionie. Myślę, że większość osób na tym forum ma podobne podejście do biegania jak ja.
ansz pisze:Prawdziwych biegaczy jest niewielu. ja nie jestem :) jeszcze !
Nie mowilam w rzadnym miejscu ze wszyscy uprawiajacy sport amatorsko sa snobami... ale wiekszosc jest !
Takie jest moje zdanie. I niesa to bzdury i brednie bo akurat WY sie z tym niezgadzacie!
Tutaj się z Tobą zgodzę tylko w jednej kwestii, tak jesteś snobem.
PKO
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Są tacy, którym nie sposób przetłumaczyć, że nieładnie jest pluć na podłogę. A potem się dziwią, dlaczego nikt ich nie rozumie... :ojnie:
Obrazek
ansz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polacy sa Aktywni sportowo w 98% spoleczenstwa. a 2 % to inwalidzi kt. nie moga juz sportu uprawiac.

Temat dotyczy ciuchow! i wpisy tez byly na ten temat.
wY nadal niezalapaliscie ze nie o WAS mowa? To powodzenia....

z jednym sie zgadzam KONCZMY BO NIEDOGADAMY SIE / za glupia jestem zeby zrozumiec POLAKA ;) ;) ;)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to w takim razie dobrze, ze wyemigrowalas ;)
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ansz pisze:wY nadal niezalapaliscie ze nie o WAS mowa? To powodzenia....
:lalala:
A o kim wobec tego były te słowa:
ansz pisze:nawet to forum w wiekszosci to korporuchy, biurwy i inni " wysoko cywilizowani ludzie" [...]
Jest tu jakas 40 letnia matka [...] biegajaca 5 km dziennie w trykotowej bluzce?
watpie...
??
Obrazek
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam wrażenie, że nie tylko Polaka...
Przeczytaj (6 krótkich linijek), może zrozumiesz: https://wolnelektury.pl/katalog/lektura ... glupi.html
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
kasia41
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42.23

Nieprzeczytany post

ansz skąd u Ciebie tyle jadu?????
Mała dygresja,mam 40 lat skończone już jakiś czas temu,jestem matką samotną,pracuje fizycznie ( sprzedawca) i biegam tadam tadam.I powiem Ci więcej mam mnóstwo znajomych biegaczy od piekarza,przez strażaka,do lekarza i nikt na nikogo nie patrzy wilkiem jeśli ktoś ma lepszy sprzęt tak,że coś Ci się pokręciło z tymi opiniami o biegaczach.
Pozdrawiam i więcej uśmiechu!!!!
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

"ledwie 6 proc. Polaków deklaruje, że uprawia sport regularnie, a tylko 2-4 proc. potwierdza członkostwo w klubach sportowych i klubach fitness – wynika z raportu przeprowadzonego przez Social Issues Research Centre (SIRC) na zlecenie Procter & Gamble.
To najniższy wynik spośród wszystkich europejskich państw. Pod tym względem przodują Dania i Holandia. Blisko połowa Polaków (49 proc.) twierdzi, że sportu nie uprawia w ogóle, a 17 proc. nie wykonuje żadnych czynności wymagających ruchu fizycznego. 26 proc. deklaruje zaangażowanie w pozasportową aktywność fizyczną, taką jak jazda na rowerze, prace w ogrodzie, taniec, spacer.

Zainteresowanie aktywnością spada z wiekiem. W grupie osób poniżej 30. roku życia uprawianie sportu deklaruje 40,3 proc. respondentów. Odsetek aktywnych ruchowo osób spada o połowę w grupie powyżej 50. roku życia (20 proc.)." Wprost"

W Polsce zyja ludzie szczesliwi,usmiechnieci, niezazdrosni, snobow tez nie ma?
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

"W grupie nastolatków 15-19 lat więcej niż połowa w ogóle nie uprawia sportu i poświęca blisko 15 godzin tygodniowo na inne czynności niewymagające żadnego ruchu. Wśród 13-latków prawie 3/4 poświęca na oglądanie telewizji średnio dwie godziny dziennie. Brak aktywności fizycznej i powszechne spędzanie czasu wolnego przed telewizorem skutkuje w Polsce coraz częstszym problemem otyłości u dzieci. Jak pokazują wyniki raportu, z nadwagą częściej borykają się chłopcy niż dziewczynki. O otyłości można już mówić w przypadku 6-10 proc. nastolatek (11-15 lat) oraz u 12 proc. nastolatków."

Kraina wiecznej szczesliwosci? ;)
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

?? Co ma piernik do wiatraka?
Potrafisz to jakoś powiązać z tym, kto w jakich ciuchach biega, czy może po prostu próbujesz mieć ostatnie słowo w dyskusji, która z każdym Twoim postem coraz bardziej Cię obnaża?
Obrazek
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mysl! Moze sie uda uruchomic ta pusta glowe i powiazac fakty !
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest taki termin w psychologii - projekcja – to taki narcystyczny mechanizm obronny, polegający na tym, że własne niemożliwe do zaakceptowania wady, myśli i impulsy przypisujemy światu zewnętrznemu. Mechanizm działa nieświadomie i pozwala zredukować lęk oraz chronić zagrożoną samoocenę.
Proces przeniesienia własnych wad na inną osobę powoduje, że można te wady bezkarnie krytykować (mało kto lubi krytykować siebie). Mechanizm projekcji przyczynia się do fałszywego pojmowania rzeczywistości. Człowiek, który ma skłonności do depresji, postrzega świat jako szary i pełen ludzi równie nieszczęśliwych jak on.
Projekcja często uzasadnia agresywne zachowania poprzez podbudowywanie wiary w agresywne nastawienie całego świata i konieczność samoobrony. Staje się to wówczas typowym symptomem paranoi.

Przykłady:
1. ktoś, kto jest pełen wrogości, a ma obraz siebie jako osoby łagodnej i przyjaznej, nieświadomie rzutuje wrogość i dostrzega ją wokół, u innych ludzi.
albo 2. matka krzycząca na dziecko. Sądzi, że dziecko jest wyjątkowo agresywne, zaś w rzeczywistości sama jest agresywna.
albo może 3. forumowicz zarzucający innym snobizm i pustogłowie
Obrazek
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O to, to. Właśnie pisałem mniej więcej to samo, skupiając się jednak na widocznym tu przypadku.
Nie chce mi się już tego odtwarzać ale konstatacja jest taka, że jeśli nie zrozumie swoich rzeczywistych emocji i intencji, to skończy jako niegroźny dziwak i wariat. Ktoś taki, komu w rewanżu dzieci z sąsiedztwa dzwonią do drzwi i uciekają.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ansz, jest takie stare powiedzenie, że jeśli jedna osoba woła, żeś jest koniem, to ją wysmiej, ale jeśli 5, idź dać się podkuć.

aha- jeszcze jedna wycieczka osobista i polecisz. dość jadu, nie trzeba nim pluć ludziom w twarz.

reszcie radzę nie karmić trolla, naprawdę, bo tu nic nie wytłumaczysz i nie przekonasz.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A co chcesz tlumaczyc?
Dontej pory niezauwazajac ,sami przekonujac mnie do swoich racji,rozwineliscie moje tezy i udowodniliscie je za pomoca innych slow. Nawet sami niewidzicie jak piszecie dokladnie to co ja ,lepsza polszczyzna i pelniejszymi zadaniami.....

Cel osiagnelam,sposob malo wazny ;)

Na tym koncze :)

Poprosimy moderatora o zamkniecie tematu :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ