jakie to szczęście, że to tylko Twoje zdaniemaniek669 pisze: bo 310-ka to najmniej wygodny, najgorszy, i do tego najbardziej rzucający się w oczy (bardziej szpanerskiego zegarka nie mogę sobie wyobrazić) MOIM ZDANIEM zegarek garmina. Po prostu pomarańczowa lipa Szczególnie dla nie uprawiających triathlonu biegaczy - przerost formy nad treścią
polar RC3 Gps, czy Garmin 610
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: brak
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
Zatem przy kłopotach z logicznym myśleniem jeszcze z wyobraźnią kiepsko u Ciebie?maniek669 pisze:miałem wszystkie zegarki garmina, łącznie z 620-ką, i nie pieprzę bzdur, bo 310-ka to najmniej wygodny, najgorszy, i do tego najbardziej rzucający się w oczy (bardziej szpanerskiego zegarka nie mogę sobie wyobrazić)
Sorry Winetou
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

- banan85
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
Powiedzcie jeszcze jak dzialaja wibracyjne alerty tempa. Wybierajac sie na dluzszy trening w zakladanym tempie ustawiam widelki np 5.30 - 5.40 a po przekroczeniu ich zegarek wibruje? Informuje tez czy biegniemy za szybko, czy za wolno?
- kruczek79
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Można tak zrobić ale w wirtualnym partnerze tylko, że w nim ustawiasz docelowe tempo jakie cię interesuje np 5:35 i dostajesz informację jeżeli wyjdziesz poza średnią na + lub -. Mam nadzieję, że mnie zrozumiałeś. Treningi z takimi alarmami to nie da rady (albo jeszcze tego nie wiem) nie można ustawić dla zwykłego wybiegania, chyba że ustawisz sobie trening np 15 km jako interwał 15x1km w garmin connect.banan85 pisze:Powiedzcie jeszcze jak dzialaja wibracyjne alerty tempa. Wybierajac sie na dluzszy trening w zakladanym tempie ustawiam widelki np 5.30 - 5.40 a po przekroczeniu ich zegarek wibruje? Informuje tez czy biegniemy za szybko, czy za wolno?
- zapa
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Hola, hola - w garmin connect ustawiasz trening w którym podajesz tempo biegu. Wygrywasz trening w zegarek i idziesz biegac. Jak będziesz biegł poza widełkami założonego tempa, zegarek będzie pikał i wibrował.
Przykład 5 km rozgrzewki gdzie mam zdefioniowane tempo, którego chce się trzymać
Przykład 5 km rozgrzewki gdzie mam zdefioniowane tempo, którego chce się trzymać
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,
- kruczek79
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Ok, chodziło mi o to żeby w podsumowaniu było widać podział na km.zapa pisze:Hola, hola - w garmin connect ustawiasz trening w którym podajesz tempo biegu. Wygrywasz trening w zegarek i idziesz biegac. Jak będziesz biegł poza widełkami założonego tempa, zegarek będzie pikał i wibrował.
- banan85
- Zaprawiony W Bojach

NIe wiem czy dobrze rozumiem. Czyli nie da sie ustawić na długie wybieganie widelek np 5.30 - 5.40 i autlap co 1 km?
Jak to wyglada?
Jak to wyglada?
-
Maario78
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:10
- Życiówka w maratonie: 3:08
Oczywiście że sie da.
W GC tworzysz bieg jako jeden etap, dystans z górna i dolna granica tempa, wrzucasz do zegarka i śmigasz.
Auto lap ustawiasz z poziomu zegarka i to inna bajka, przy takim prostym treningu.
Ustawiasz co 1km to bedzie zaliczać co 1km.
Dopiero tworząc skomplikowany trening z wieloma krótkimi etapami w GC bedzie to wyszczególnione wg założeń treningi a nie wg auto lapa.
W GC tworzysz bieg jako jeden etap, dystans z górna i dolna granica tempa, wrzucasz do zegarka i śmigasz.
Auto lap ustawiasz z poziomu zegarka i to inna bajka, przy takim prostym treningu.
Ustawiasz co 1km to bedzie zaliczać co 1km.
Dopiero tworząc skomplikowany trening z wieloma krótkimi etapami w GC bedzie to wyszczególnione wg założeń treningi a nie wg auto lapa.
- banan85
- Zaprawiony W Bojach

powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa ze zgrywanien treningow na kompa przy windowsie xp?
-
hunting dog
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: 41,20
Ile lat wytrzymują baterie w 610 i czy można je wymienić jakoś? Chodzi mi o możliwość użytkowania zegarka. Nie jestem fanem nowych zakupów i jakbym miał kupić zegarek za 3-5 lat bo bateria padła to bym się wkurzał.
Obecnie biegam i pływam z moim Casio, który ma stoper. Zegarek ma dokładnie 20 lat i wymieniam w nim tylko co parę lat baterie.
Obecnie biegam i pływam z moim Casio, który ma stoper. Zegarek ma dokładnie 20 lat i wymieniam w nim tylko co parę lat baterie.