Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
A jest na rynku drugi taki zegarek jak 620?
Jeśli nie ma, to krok milowy. Na żywo nie widziałem, ale zazwyczaj jak się da to kolory podkolorowują...
Wyświetlacz jest 180x180px vs 70x70 w najnowszym fenixie....
Cena jest względna, więc przy ocenie funkcji nie ma co jej brać pod uwagę. Dla nas jest kosmicznie drogo, a 300km na zachód 4x taniej.
Pojawiła się wersja 4.12 Beta dla fenixa.
Ktoś wie czy łączenie fenixa przez bluetooth do apki androida 4.3 to kwestia tylko softu? (F2 pozwala)
Jeśli nie ma, to krok milowy. Na żywo nie widziałem, ale zazwyczaj jak się da to kolory podkolorowują...
Wyświetlacz jest 180x180px vs 70x70 w najnowszym fenixie....
Cena jest względna, więc przy ocenie funkcji nie ma co jej brać pod uwagę. Dla nas jest kosmicznie drogo, a 300km na zachód 4x taniej.
Pojawiła się wersja 4.12 Beta dla fenixa.
Ktoś wie czy łączenie fenixa przez bluetooth do apki androida 4.3 to kwestia tylko softu? (F2 pozwala)
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: koło 38:30
- Życiówka w maratonie: 3:17:59
Ładuję firmową ładowarką. Ale ładuję też przez USB komputera, korzystając z oryginalnego klipsa. Przecież podłączanie do komputera jest jednym ze sposobów podawanych w instrukcji.
Zresztą jakie to ma znaczenie skoro tam jest podawane tylko napięcie, a układ ładujący, jak w praktycznie we wszystkim obecnie znajduje się nie w zasilaczu, a właśnie w urządzeniu tutaj akurat zegarku.
Ja swojego 305 zgubiłem (bez komentarza). Tak to pewnie hulałbym na nim do dziś.
Co do wyświetlacza... Hmm... Ja tam na tym nie oglądam żadnych cudów tylko cyferki, więc wielkiego znaczenia to nie ma. Ale każdy patrzy na istotne dla siebie rzeczy.
Zresztą jakie to ma znaczenie skoro tam jest podawane tylko napięcie, a układ ładujący, jak w praktycznie we wszystkim obecnie znajduje się nie w zasilaczu, a właśnie w urządzeniu tutaj akurat zegarku.
Ja swojego 305 zgubiłem (bez komentarza). Tak to pewnie hulałbym na nim do dziś.
Co do wyświetlacza... Hmm... Ja tam na tym nie oglądam żadnych cudów tylko cyferki, więc wielkiego znaczenia to nie ma. Ale każdy patrzy na istotne dla siebie rzeczy.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
jedni oglądają cyferki a drudzy w trakcie biegu lubią sobie pooglądać telewizję śniadaniową w HD i kolorzeszczE pisze:Co do wyświetlacza... Hmm... Ja tam na tym nie oglądam żadnych cudów tylko cyferki, więc wielkiego znaczenia to nie ma.

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
tv może nie, bo nie mam telewizora, więc przynajmniej zegarek mógłby mieć więcej px.Piechu pisze:jedni oglądają cyferki a drudzy w trakcie biegu lubią sobie pooglądać telewizję śniadaniową w HD i kolorzeszczE pisze:Co do wyświetlacza... Hmm... Ja tam na tym nie oglądam żadnych cudów tylko cyferki, więc wielkiego znaczenia to nie ma.
Przydatne szczególnie jak szukasz drogi w lesie w karkonoszach a zegarek pokazuje mapę ze szlakami. Która i tak działa świetnie i nie obraziłbym się za 2.5 raza większą powierzchnię.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
@blas
Używasz PL Topo mini od Azymutu? Jeśli tak to jak to faktycznie się sprawuje w terenie? Najbardziej interesuje mnie możliwość jej wykorzystywania na rowerze.
@f.lamer
ta jest
Używasz PL Topo mini od Azymutu? Jeśli tak to jak to faktycznie się sprawuje w terenie? Najbardziej interesuje mnie możliwość jej wykorzystywania na rowerze.
@f.lamer
ta jest
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie od Azymutu. Używam BaseCamp i tych instrukcji i map http://www.gmaptool.eu/en/content/maps-garmin-fenix
Wrzucane mapy pokazują się na zbliżeniach przy skali 20 - 500m.
Trzeba wybrać jeden fragment mapy, który chcemy w zegarku, więc to nie jest tak że wrzucimy na raz trochę Tatr i trochę Karkonoszy.
Wrzucane mapy pokazują się na zbliżeniach przy skali 20 - 500m.
Trzeba wybrać jeden fragment mapy, który chcemy w zegarku, więc to nie jest tak że wrzucimy na raz trochę Tatr i trochę Karkonoszy.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
motoactiv miała kolorowy długo przed 620
pytanie po co to komu ?

pytanie po co to komu ?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
620 jest bardzo fajnym zegarkiem niestety drogim, F1 jest tez fajny ale do szerszego wykorzystania, mi tam nie przeszkadza rozdzielczość, jest ok. Poza tym F1 jest lekki i można sobie go zmodernizować idealnie pod siebie tworząc własne profile czy dodatkowe okienka. Cudo.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a ile w tym motoactiv trzyma bateria? Mówią że 6h max.rockduck pisze:motoactiv miała kolorowy długo przed 620![]()
pytanie po co to komu ?
Nieważne, mnie kolory nie potrzebne, ale to nie znaczy że nie dostrzegam zastosowania. Np strefy treningu zamiast sygnałem ciągłym można pokazywać na kolorkach. Zastosowań sporo, Virtual Partner/Racer też może zmieniać kolory zależnie czy biegnę za wolno/szybko.
Fakt jest taki że nie ma takiego drugiego na rynku zegarka jak F2 i 620. Nawet A2 w tym momencie odstaje.
A czy komuś z forum się dana funkcja przyda czy nie, nie ma znaczenia

- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
F2 jeżeli pozbędzie się bolączek trapiacych F1, którego sam miałem równo z premierą , z którym przeżyłem niedopracowany soft , problemy z baterią i wszystkie inne plagi a i tak go lubiłem okaże się świętym zegarkiem. Pytanie co zaprezentuje Suunto- aczkolwiek wydaje mi się ze oni maja inna filozofię
- harti
- Zaprawiony W Bojach
ja też się powoli skłaniam ku Fenixowi 2, wygląda solidnie i ma dużo bardziej dopracowany niż pierwsza wersja..
w tej chwili używam 610 ale bateria trzyma za krótko, dłuższe wybiegania robię po 60-80 km, więc muszę brać ładowarkę USB na 2 paluszki a to nie jest zbytnio wygodne, no i podczas ładowania może tylko wyświetlać ten pasek procentowy..
czy wiadomo coś kiedy będzie 920xt? bo jeśli dobrze kojarzę to DCrainmaker pisał chyba że jeszcze nie w tym roku..
w tej chwili używam 610 ale bateria trzyma za krótko, dłuższe wybiegania robię po 60-80 km, więc muszę brać ładowarkę USB na 2 paluszki a to nie jest zbytnio wygodne, no i podczas ładowania może tylko wyświetlać ten pasek procentowy..
czy wiadomo coś kiedy będzie 920xt? bo jeśli dobrze kojarzę to DCrainmaker pisał chyba że jeszcze nie w tym roku..
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Najnowsza beta 4.13 do fenixa rozwiązuje problem z uciekającą baterią(problemu nie było w nie-beta). Jest zatem szansa że F2 też nie będzie miał problemu 
Changes made from version 4.12 to 4.13:
Improved BLE transfer speed
Improved speed to load details page
Fixed issue with sensors always on mode not going to low power mode

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
blas pisze:Najnowsza beta 4.13 do fenixa rozwiązuje problem z uciekającą baterią(problemu nie było w nie-beta). Jest zatem szansa że F2 też nie będzie miał problemu
Dziś po 1,5 godzinnym treningu z podłączonymi 3 odbiornikami ant+ zeżarło mi 9% baterii, wróży dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
to podobnie jak u mnie, po 2h biegania z paskiem HR ok 10%