Garmin Fenix 2
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
a czy w garmin express podpiąłeś Fenixa pod konto na Garmin Connect?
rozumiem, że z zegarka na GC możesz bezproblemowo zrzucać aktywności tylko w druga stronę nie hula?
rozumiem, że z zegarka na GC możesz bezproblemowo zrzucać aktywności tylko w druga stronę nie hula?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
no ale czy przy pierwszym podłączeniu fenixa i w trakcie parowania go z Garmin Express połączyłeś zegarek z istniejącym kontem Garmin Connect?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- apeok
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 3:42
podłaczyłem go kablem, ustawiłem tryb pracy usb na Garmin i z automatu wykrył go w GE natomiast jak odpaliłem GC i chciałem wysłać trening do zegarka to go nie widzi. Zainstalowałem najnowszą wtyczkę USB 2.3.1 oraz plugin 4.1.0.0 i nie za bardzo wiem co jeszcze miałbym zrobić ? 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Odinstaluj wszystko. Zainstaluj Harmonia Express i powiąż fenixa z kontem garmin conect. Druga sprawa to że w nowej wersji GC faktycznie trening się nie przesylają. W momencie proby wyslania conect nie widzi urzadzenia.
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
Napiszcie proszę jak działa ta funkcja wylanczajaca Bluetooth w czasie aktywności. Jeżeli dobrze rozumiem to Bluetooth jest włączony zakładam czujnik RUN, włączam stoper - i w tym momencie telefon przełącza sie na ANT+, kończę trening włączam STOP i zegarek włącza Bluetooth i łączy sie z telefonem, który mam ze sobą, i przesyła aktywność. Czy tak to działa, dobrze rozumiem?
-
- Rozgrzewający Się
Kolejny problem to UltraTrac włączając tę funkcję wyłącza się ANT+ co jest totalną głupotą, nie można czytać tętna oraz kadencji. Pisał ktoś na support i dostał jakąś odpowiedź czy zmienią to czy nie?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
na razie są inne ważniejsze problemy
potem się pokręcimy przy ultratrac 

- wug
- Rozgrzewający Się
No to dołączę do dyskusji. Od piątku jestem posiadaczem fenix2. Do tej pory używałem 305'ki.
Pierwsze problemy:
Ślad GPS "poszarpany", podobnie jak to się dzieje w aplikacjach smarfonowych. Biegałem podczas deszczu, niemniej 305 radzi sobie z takimi warunkami.
W trybie zegarka, podczas przełączania ekranów przyciskiem "menu" czasami zawiesza się na temperaturze.
Poza tym, jestem zadowolony i nie żałuję
Pierwsze problemy:
Ślad GPS "poszarpany", podobnie jak to się dzieje w aplikacjach smarfonowych. Biegałem podczas deszczu, niemniej 305 radzi sobie z takimi warunkami.
W trybie zegarka, podczas przełączania ekranów przyciskiem "menu" czasami zawiesza się na temperaturze.
Poza tym, jestem zadowolony i nie żałuję