Garmin Fenix 2

maki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przesyla własne i te gotowe.
PKO
Awatar użytkownika
apeok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

jeszcze jedno pytanie :) porównywał ktoś działanie w pomieszczeniu F2 a innego np 910 z food padem? są jakieś różnice? czy jest sens używać food pad to F2?
Awatar użytkownika
apeok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

możesz mi podpowiedzieć jak mam to przesłać ? skoro nie mogę wybrać w garmin connect F2 a z poziomu garmin express nie bardzo widzę taką możliwość ?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a czy w garmin express podpiąłeś Fenixa pod konto na Garmin Connect?
rozumiem, że z zegarka na GC możesz bezproblemowo zrzucać aktywności tylko w druga stronę nie hula?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
apeok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szczerze mówiąc to wczoraj go odebrałem i nie za bardzo mam co zrzucać :-) na razie próbowałem wgrać treningi żeby go zacząć testować dzisiaj :-)
Awatar użytkownika
apeok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A czy w garmin express trzeba coś dodatkowo podłączać? generalnie widzi moje urządzenie i konto na connect
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ale czy przy pierwszym podłączeniu fenixa i w trakcie parowania go z Garmin Express połączyłeś zegarek z istniejącym kontem Garmin Connect?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
apeok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

podłaczyłem go kablem, ustawiłem tryb pracy usb na Garmin i z automatu wykrył go w GE natomiast jak odpaliłem GC i chciałem wysłać trening do zegarka to go nie widzi. Zainstalowałem najnowszą wtyczkę USB 2.3.1 oraz plugin 4.1.0.0 i nie za bardzo wiem co jeszcze miałbym zrobić ? :niewiem:
Awatar użytkownika
apeok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zainstalowałem jeszcze ANT agent, choć ponoć nie obsługuje USB stick, i teraz widzi zegarek ale za to wyskakuje komunikat : urządzenie nie obsługuje treningów :wrrwrr:
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odinstaluj wszystko. Zainstaluj Harmonia Express i powiąż fenixa z kontem garmin conect. Druga sprawa to że w nowej wersji GC faktycznie trening się nie przesylają. W momencie proby wyslania conect nie widzi urzadzenia.
Awatar użytkownika
apeok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

znalazłem przyczynę, trzeba być w trybie USB pamięć masowa, a nie Garmin! wtedy wszystko hula pięknie :hej: Póki co, testów część dalsza :bleble:
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Napiszcie proszę jak działa ta funkcja wylanczajaca Bluetooth w czasie aktywności. Jeżeli dobrze rozumiem to Bluetooth jest włączony zakładam czujnik RUN, włączam stoper - i w tym momencie telefon przełącza sie na ANT+, kończę trening włączam STOP i zegarek włącza Bluetooth i łączy sie z telefonem, który mam ze sobą, i przesyła aktywność. Czy tak to działa, dobrze rozumiem?
apeforyou
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kolejny problem to UltraTrac włączając tę funkcję wyłącza się ANT+ co jest totalną głupotą, nie można czytać tętna oraz kadencji. Pisał ktoś na support i dostał jakąś odpowiedź czy zmienią to czy nie?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

na razie są inne ważniejsze problemy :) potem się pokręcimy przy ultratrac :bum:
Awatar użytkownika
wug
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No to dołączę do dyskusji. Od piątku jestem posiadaczem fenix2. Do tej pory używałem 305'ki.
Pierwsze problemy:

Ślad GPS "poszarpany", podobnie jak to się dzieje w aplikacjach smarfonowych. Biegałem podczas deszczu, niemniej 305 radzi sobie z takimi warunkami.
W trybie zegarka, podczas przełączania ekranów przyciskiem "menu" czasami zawiesza się na temperaturze.

Poza tym, jestem zadowolony i nie żałuję ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ