Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- SportKonsulting
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Z tego co pamiętam sam produkt działał prawidłowo od samego początku na telefonach, które były i są kompatybilne z nadajnikiem. To, że większość telefonów z Androidem nie była i nie jest kompatybilna z tym nadajnikiem faktycznie wyszło "w praniu".kojer pisze:No chyba, że nieSportKonsulting pisze:Polar stara się dopracować produkty na 100% przed wypuszczeniem ich do sprzedaży.. Patrz Wearlink+ Bluetooth
Adamie czy wykonałeś wcześniej przynajmniej kilka treningów? Program Recovery bierze pod uwagę historię treningową z ostatnich 3 miesięcy, więc jeśli nie wykonałeś wcześniej zbyt wielu treningów, a w ustawieniach wybrałeś aktywność np. "low" to zegarek potraktował ten trening jakby był to Twój pierwszy czy drugi trening biegowy (tak przynajmniej działało to do tej pory na polarpersonaltrainer.com). A wiadomo, że przebiegnięcie 13km dla zupełnego nowicjusza to "dość" duży wysiłek.Adam Klein pisze:Testuję ten zegarek od jakiegoś czasu, jest fajny, ale jest trochę spraw do poprawy. Wczoraj np zrobiłem 13 km i pokazał mi, że było to trening: extreme, i że muszę odpoczywać 145 godzin.
Tak, na pewno.vincec pisze:Ciekaw jestem czy będzie można programować tak skomplikowane treningi jak w garminie
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Ja rozumiem, że wypada wam bronić Polara ale akurat ten produkt jest wtopą. Na ten moment kompatybilnych jest 11 telefonów. Słownie jedenaście. Bluetooth jest dość starym protokołem i jakoś nikt inny nie ma z tym problemów. Więc bajeczki o dopracowywaniu na 100% to można opowiadać dzieciom. Kupiłem bo na dany moment to był jedyny który był dostępny w Polsce. Kupując teraz odpuściłbym sobie polski serwis i kupił od konkurencji.SportKonsulting pisze:Z tego co pamiętam sam produkt działał prawidłowo od samego początku na telefonach, które były i są kompatybilne z nadajnikiem. To, że większość telefonów z Androidem nie była i nie jest kompatybilna z tym nadajnikiem faktycznie wyszło "w praniu".kojer pisze:No chyba, że nieSportKonsulting pisze:Polar stara się dopracować produkty na 100% przed wypuszczeniem ich do sprzedaży.. Patrz Wearlink+ Bluetooth
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tak, to nie był pierwszy trening, ale rzeczywiście dotychczasowe były krótsze (mało biegam). I teraz zegarek rzeczywiście się uczy. Wczoraj robiłem podobny i Recovery już "tylko" 51 godzin.SportKonsulting pisze:Adamie czy wykonałeś wcześniej przynajmniej kilka treningów? Program Recovery bierze pod uwagę historię treningową z ostatnich 3 miesięcy, więc jeśli nie wykonałeś wcześniej zbyt wielu treningów, a w ustawieniach wybrałeś aktywność np. "low" to zegarek potraktował ten trening jakby był to Twój pierwszy czy drugi trening biegowy (tak przynajmniej działało to do tej pory na polarpersonaltrainer.com). A wiadomo, że przebiegnięcie 13km dla zupełnego nowicjusza to "dość" duży wysiłek.Adam Klein pisze:Testuję ten zegarek od jakiegoś czasu, jest fajny, ale jest trochę spraw do poprawy. Wczoraj np zrobiłem 13 km i pokazał mi, że było to trening: extreme, i że muszę odpoczywać 145 godzin.
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:39:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:54
Hej Adam, jakiś update w tej kwestiiAdam Klein pisze: Tak, to nie był pierwszy trening, ale rzeczywiście dotychczasowe były krótsze (mało biegam). I teraz zegarek rzeczywiście się uczy. Wczoraj robiłem podobny i Recovery już "tylko" 51 godzin.Przebiegnę się dzisiaj i zobaczymy co pokaże.
![uśmiech :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tak, ale zrobiłem po prostu krótszy trening. Zobaczymy dalej.
-
- Wyga
Witam serdecznie
Wolałem tutaj napisać ponieważ jest to świeży temat.
Na codzień trenuję z Polar RS 300x z sensorem S1. Na zawodach również używam tego modelu. Jednak chciałbym mieć model Polar z wbudowanym GPS. I mam kilka pytań odniośnie Polar RC3 GPS oraz Polar V800, który niebawem pojawi się na polskim rynku. Czy Polar RC3 posiada alarmy dźwiękowe dotyczące przekroczenia limitu prędkości w km/h i czy można ręcznie to ustawić jak w Polar RS 300x. Te same pytanie również kieruję pod Polar V800. Pytam dlatego, że wolę podczas zawodów nie spoglądać co chwilę na zegarek czy biegnę za szybko czy za wolno. Jest alarm to zwalniam lub przyspieszam, nie ma tzn, że biegnę w sam raz. Z góry dziękuję za odpowiedź![hej :hejhej:](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Na codzień trenuję z Polar RS 300x z sensorem S1. Na zawodach również używam tego modelu. Jednak chciałbym mieć model Polar z wbudowanym GPS. I mam kilka pytań odniośnie Polar RC3 GPS oraz Polar V800, który niebawem pojawi się na polskim rynku. Czy Polar RC3 posiada alarmy dźwiękowe dotyczące przekroczenia limitu prędkości w km/h i czy można ręcznie to ustawić jak w Polar RS 300x. Te same pytanie również kieruję pod Polar V800. Pytam dlatego, że wolę podczas zawodów nie spoglądać co chwilę na zegarek czy biegnę za szybko czy za wolno. Jest alarm to zwalniam lub przyspieszam, nie ma tzn, że biegnę w sam raz. Z góry dziękuję za odpowiedź
![hej :hejhej:](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:39:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:54
W RC3 GPS są alarmy dźwiękowe, ale cichsze niż w RS 300x. Limity czy definiowanie własnych treningu ustawia się jednak z poziomu str www (niektórym to przeszkadza)marcin.brynda pisze:Witam serdecznie
Na codzień trenuję z Polar RS 300x z sensorem S1. Na zawodach również używam tego modelu. Jednak chciałbym mieć model Polar z wbudowanym GPS. I mam kilka pytań odniośnie Polar RC3 GPS oraz Polar V800, który niebawem pojawi się na polskim rynku. Czy Polar RC3 posiada alarmy dźwiękowe dotyczące przekroczenia limitu prędkości w km/h i czy można ręcznie to ustawić jak w Polar RS 300x. Te same pytanie również kieruję pod Polar V800. Pytam dlatego, że wolę podczas zawodów nie spoglądać co chwilę na zegarek czy biegnę za szybko czy za wolno. Jest alarm to zwalniam lub przyspieszam, nie ma tzn, że biegnę w sam raz. Z góry dziękuję za odpowiedź
Tak na marginiesie to porównywanie RC3 i V800 jest trochę bez sensu. Nie chodzi nawet, że V800 jest nowszym modelem, ale jest przede wszystkim modelem dużo wyższym. Każdą funkcjonalność którą ma RC3 będzie miał V800, ale odwrotnie już nie. Czyli porównujesz samochódy tej samej marki z segementu powiedzmy średniego i premium
No i cena !!! V800 będzie jakieś 3 razy droższy
-
- Wyga
Dziękuję za tak szybką odpowiedź.
Należę do tych co ustawiane limity z komputera mi przeszkadzają. A zdażało się że dopiero przed startem ustawiałem sobie wszystko
Czyli mam też rozumieć, że z V800 nie ma takich problemów z ustawianiem ręcznie limitów prędkości/tempa? A co do ceny to na ang. stronie Polar kosztuje 399 euro. Jeśli po obecnym kursie w polskich sklepach cena będzie podobna to niecałe 1700 zł nie jest aż tak straszne porównując nowsze modele Garmina czy Suunto. A jak będę grzeczny w tym roku pod choinkę to może zamiast rózgi będzie Polar V 800
I tak będę na bieżąco śledzić temat około pół roku zanim go kupię. A póki co z RS 300 dalej będę trenować ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Należę do tych co ustawiane limity z komputera mi przeszkadzają. A zdażało się że dopiero przed startem ustawiałem sobie wszystko
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Z V800 jest wg mnie za wcześnie mówić, co zegarek będzie miał. Sprzęt jest gotowy. Nawet chyba gotowy do dystrybucji. Ale nadal trwają prace nad oprogramowaniem a tutaj rozpiętość możliwości jest kolosalna. To co niektórzy mają (ja też) to są egzemplarze prototypowe z ograniczonymi możliwościami.
Trochę tak, jak gdyby mieć wypasiony samochód ale móc jeździć tylko po hangarze produkcyjnym.
Trochę tak, jak gdyby mieć wypasiony samochód ale móc jeździć tylko po hangarze produkcyjnym.
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
Zapowiada się niezła obsuwa czasowa
)
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
W sumie cena dupy nie urywa
- div
- Stary Wyga
Chodzi o informację z jednej ze stron (DCR) że premiera będzie bardziej końcem maja a nawet początkiem czerwca? Czy może masz jakieś bardziej "oficjalne" info?zukow2 pisze:Zapowiada się niezła obsuwa czasowa)
36:20 1:19:45 2:53:10