maciejl pisze:Ejdem pisze:Szukam pulsometru, który da mi możliwość doklejenia wykresu tętna do Endomondo. Myślałem nad takim cudem jak Garmin 310XT ale nie wyobrażam sobie treningu bez telefonu (biegania po lesie bez łączności w razie gdyby coś).
Jeśli masz telefon obsługujący ANT+, to dobrym rozwiązaniem jest FR60 lub FR70 + foodpod (może być adidasa). Parametry treningu widzisz na zegarku, a Twoje tętno i trasa są rejestrowane przez endomondo w telefonie.
Ejdem, ja biegałem, tak jak proponuje
maciejl: FR60+telefon z ANT+, ale dlatego, że pod kątem endo korzystałem z gps-a smartfonu. Kupisz dowolnego Garmina z HR i GPS, będziesz miał wszystkie dane na nadgarstku, a telefon może sobie spokojnie siedzieć w kieszonce na pasku, czy w plecaku i bez odpalonego endo służyć jedynie jako kontakt. Po powrocie z treningu nie musisz zrzucać nic do .gpx-a, a potem zasysać do endo, tylko w serwisie endo klikasz "Nowy trening" i "Wgraj z Garmina". Za pierwszym razem bodaj zainstaluje się wtyczka do przeglądarki, potem już tylko wskazujesz model zegarka i hula. Wszystko. Jedyna zmiana w porównaniu z telefonem - nie będziesz w trakcie treningu "on-line" w serwisie, znajomi nie zobaczą że "O, Ejdem właśnie biega"

, nie wyślą "pepki" . Dowiedzą się po fakcie.