kupno skarpetek kompresyjnych
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Skoro są owieczki/baranki dające się strzyc po 150-200 PLN za parę skarpet, to po co psuć sobie rynek? Jeszcze, nie daj Boże, produkt stanie się zbyt popularny i się wyda, że te wszystkie cudowne właściwości to nic więcej niż marketingowa ściema...szymar pisze:Też czekam na wyprzedaż i coś się doczekać nie mogę.

"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Wyga
Jak się dobrze zagada przedstawiciela Compressport to można otrzymać upust nawet 25% (jednak cena i tak nadal jest kosmiczna)
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45
Ale czy poza ceną ten sprzęt czymś się wyróżnia? Poważnie zastanawiam się nad opaskami mizuno, jednak są ponad dwa razy tańsze ale czy spełniają swoją rolę? A może jakieś inne propozycje?
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
-
- Stary Wyga
no to jestem juz po spotkaniu ze specjalista od zylaków i..
PRAWA NOGA \
zyla odpiszczelowa, odstrzalkowa, peroforatory- ok
zyla głeboka- nie stwierdzam skrzeplin w zylach, udowej wspolnej, udowej i podkolanowej. przeplyw w zyle udowej dogłowowy, fazowy, spontaniczny, 7cm/s. zastawki w zyle udowej i podkolanowej wydolne. na podudziu nie stweirdzam skrzeplin w zylach piszczelowych tylnich, przednich strzalkowych i srodmiesniowych
LEWA NOGA \
zyla głeboka- nie stwierdzam skrzeplin w zylach, udowej wspolnej, udowej i podkolanowej. przeplyw w zyle udowej dogłowowy, fazowy, spontaniczny, 7cm/s. zastawki w zyle udowej i podkolanowej wydolne. na podudziu nie stweirdzam skrzeplin w zylach piszczelowych tylnich, przednich strzalkowych i srodmiesniowych
Na tylnej pow.uda widoczne drobne niewydolne perforatory 0 refluks do zylakow dolu podkolanowego. zylaki biegna po przysrodkowej pow. podudzia- do przecciazonego perfotatora Coketta dolnego
Kupilem skarpetki kompresyjne ( Skarpety kompresyjne COMPRESSPORT Full Socks) wie ktos jak najlatwiej sie zaklada..bo ja sie mecze..i bialej goraczki dostaje i musze zayzwac dosminex.. jak na razie operacji nie musze miec.. jak bede mial operacje noga dochodzi do siebie okolo 3 tyghodnie wiec nie jest tak zle... ( wysokie prawdopodobienstwo ze po operacji moga mi tez wychodzic.. )
PODSMAROWUJĄC genetycznie przejalem to po mamie
i zyly mam slabe..skarpetki powinny mi pomoc.. zobaczymy..
PRAWA NOGA \

LEWA NOGA \

Na tylnej pow.uda widoczne drobne niewydolne perforatory 0 refluks do zylakow dolu podkolanowego. zylaki biegna po przysrodkowej pow. podudzia- do przecciazonego perfotatora Coketta dolnego
Kupilem skarpetki kompresyjne ( Skarpety kompresyjne COMPRESSPORT Full Socks) wie ktos jak najlatwiej sie zaklada..bo ja sie mecze..i bialej goraczki dostaje i musze zayzwac dosminex.. jak na razie operacji nie musze miec.. jak bede mial operacje noga dochodzi do siebie okolo 3 tyghodnie wiec nie jest tak zle... ( wysokie prawdopodobienstwo ze po operacji moga mi tez wychodzic.. )
PODSMAROWUJĄC genetycznie przejalem to po mamie

- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
jarekwronki zakładaj jak pończochę, stopniowo ją naciągaj-rozwijaj. Dobrze jest jak stopa jest sucha. Jest łatwiej. I nie ciągnij na siłę. Z czasem temat "ogarniesz" na 100% 

-
- Wyga
popatrz tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=wdgT6-bc9Zk
http://www.youtube.com/watch?v=wdgT6-bc9Zk
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
wolf1971 pisze:jarekwronki zakładaj jak pończochę, stopniowo ją naciągaj-rozwijaj. Dobrze jest jak stopa jest sucha. Jest łatwiej. I nie ciągnij na siłę. Z czasem temat "ogarniesz" na 100%
Dokładnie. Dla mnie największa mordęga to założyć je po zawodach, po wyjściu z kąpieli. Chyba nigdy tak dokładnie nie wycieram stóp :P
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przecież to się zakłada tak samo jak getry piłkarskieprorok pisze:A skąd facet ma wiedzieć jak się zakłada pończochy?

-
- Stary Wyga
no to minęło 5 dni od zakupu skarpetek wiec o to moja analiza
po przeczytaniu wielu postów i innych stron postanowiłem kupić..ze względu także na moje żylaki.. założyłem pierwszy raz nie na biegi tylko do pracy ( praca stojąca 12godzin przez 4dni) i od razu poczułem ulgę na nogach tzw ciężkość nóg minęły w 90% odczuwałem ze nogi bolą ale to trochę a nie jak było przedtem ze nie moglem ustać , po 12h mialem nawet zamiar pobiegać. Nogi suche.. ( 36 stopni na hali) wiec przewiewne.
Później bylem na zawodach na dyche..na początku czułem mały nie komfort uciskało mi pod zgięciem kolana z tylu po pewnym czasie minelo...po zawodach zero zmęczenia..nogi mozna powiedzieć ze byly gotowe na kolejne zawody
zobaczymy jak się spiszą na półmaratonie 4 sierpnia..mam nadzieje ze zdadzą test.
Czy warto bylo wydać 170zl..pewne ze warto i polecam kupno tych skarpet sa rewelacja..
moje pytanie..ile muszę mieć czasu skarpetki po polmaratonie?!?!tzn na mecie
po przeczytaniu wielu postów i innych stron postanowiłem kupić..ze względu także na moje żylaki.. założyłem pierwszy raz nie na biegi tylko do pracy ( praca stojąca 12godzin przez 4dni) i od razu poczułem ulgę na nogach tzw ciężkość nóg minęły w 90% odczuwałem ze nogi bolą ale to trochę a nie jak było przedtem ze nie moglem ustać , po 12h mialem nawet zamiar pobiegać. Nogi suche.. ( 36 stopni na hali) wiec przewiewne.
Później bylem na zawodach na dyche..na początku czułem mały nie komfort uciskało mi pod zgięciem kolana z tylu po pewnym czasie minelo...po zawodach zero zmęczenia..nogi mozna powiedzieć ze byly gotowe na kolejne zawody

Czy warto bylo wydać 170zl..pewne ze warto i polecam kupno tych skarpet sa rewelacja..
moje pytanie..ile muszę mieć czasu skarpetki po polmaratonie?!?!tzn na mecie
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ile chcesz - skarpetki to nie opaski, żeby trzeba było je zdejmować po paru godzinach
Ja po zawodach zakładam je po prysznicu i przeważnie noszę przez resztę dnia. Zdejmuję dopiero przed snem

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53
CEP-y polecam, Compressport opaski tez
nawet moja wątpiąca w moc gadżetów lepsza połowa odczuwa zbawienny wpływ CEP-ów na regenerację. Przekonuje mnie w Cepach dokładnie podana i kierunkiem kompresja, nie wiem jak to jest w skarpetach K.

run for fun
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013
Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013
Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021