Porównanie GPSów w telefonach z endomondo

Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ejdem pisze:navime ma :) ale brak opcji wyłączenia autopauzy zniechęciło mnie do tej apki. Wychodzą kosmiczne czasy. Zawsze można wpisać własny czas (z zegarka) ale to psuje zabawę :)
Możesz chyba wpisać jako graniczny czas autopauzy 0.1km/h czy też 40:00min/km, jakoś tak. Wówczas minimalizujesz ryzyko autopauzy. Ale fakt, przydałaby się możliwość całkowitego wyłączenia.
Dlatego, mimo, że fajnie mi się z RunKeeperem czy navime biegało, nie wyobrażam sobie teraz treningów bez zegarka. Tani, bo tani (OnMove 500), ale ma wsio czego trzeba :)
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ejdem pisze:ale widzę, że też ma coś na wzór autopauzy.
Ma, ale nie trzeba używać. Ja mam wyłaczone.

Tak BTW to co wy z tą autopauzą? W większości znanych mi aplikacji da się ją wyłaczyć.
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48m15s

Nieprzeczytany post

kojer pisze:

Tak BTW to co wy z tą autopauzą? W większości znanych mi aplikacji da się ją wyłaczyć.
Jak wyłączyć? Ja mam opcje, że minimum 2km/h do określenia średniego tema.

W navime jest to samo. 2km/h. niestety czasowo nie da się ustawić (np. 5min bez ruchu).

Nie lubię autopauzy, skoro mam pauze to odpoczywam a wtedy uzyskany przeze mnie wynik jest "niepoprawny". Kolega sobie ustawił autopauzę i każde światła to czas stop, później zdziwienie że tak wolno biega jak nie ma świateł po drodze :D A poza tym chodzi też o późnienie reakcji.
Lubie jak jej nie ma i tyle :) Dlatego, póki co, zostanę przy Endomondo ale navime oraz SportsTracker będę obserwować :)
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Ejdem pisze:
kojer pisze:

Jak wyłączyć? Ja mam opcje, że minimum 2km/h do określenia średniego tema.

W navime jest to samo. 2km/h. niestety czasowo nie da się ustawić (np. 5min bez ruchu).

Nie lubię autopauzy, skoro mam pauze to odpoczywam a wtedy uzyskany przeze mnie wynik jest "niepoprawny". Kolega sobie ustawił autopauzę i każde światła to czas stop, później zdziwienie że tak wolno biega jak nie ma świateł po drodze :D A poza tym chodzi też o późnienie reakcji.
Lubie jak jej nie ma i tyle :) Dlatego, póki co, zostanę przy Endomondo ale navime oraz SportsTracker będę obserwować :)
Hmm nie zwróciłem uwagi, dałbym głowę, że było :). Teraz jak patrzę to opcji autopauzy nie ma. W helpie jest:

What does pause do?
If you select to pause then the app stops recording track points until you resume your track. When you resume your track will continue with your total elapsed time. If you have moved while the app was paused this distance and speed will still be included in the track. If you were moving less than 2kph (on average) during the pause then the pause will not have affected your moving time and average moving speed.

Z Navime zrezygnowałem z innego powodu. Nie obsługuje pulsometru Polara na BT (to wina Polara bo nie dzieli się API za darmo).
cichy999
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Używam telefon Sony Xperia J i muszę potwierdzić że ten model raczej kiepsko zlicza trasę. Szczególnie problem jest bardzo widoczny przy chodzeniu, przykładowo trasa ok 3 km a on pokazuje że jest 5km, z bieganiem jest troszkę lepiej tz dzisiaj zrobiłem wedle telefonu 10,67km ale jak wgrałem do programu GPS Track Edytor i po poprawieniu trasy (dziwne odskoki) wyszło już 10,04km . Nie ukrywam że różnica jest dosyć duża. Narazie radzę sobie właśnie tym programem, a może jest jakiś sposób aby poprawić antenę w telefonie?? Chodź nie wiem czy to coś da.
Testowałem jeszcze Xperie X8 i też nadpisuje odległość, Xperia LIVE i Samsung Galaxy ACE 2 - całkiem przyzwoicie.
Endriu91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:05

Nieprzeczytany post

A ja mogę tylko potwierdzić bardzo dobrą jakość GPS-u w SGS 2. Ślad jest bardzo ładnie wyrysowany na mapie i to bardzo mile mnie zaskoczyło bo nie myślałem że to będzie tak dokładnie, to w końcu telefon a nie zegarek z GPS :) Moge podesłać zainteresowanym linki z Endomondo :)
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Widzę że już jakiś czas nikt tu nie pisał , ale jakby ktoś tu zaglądał to powiem od siebie ze istotne jest to jak, gdzie i w czym macie( np. etui ) telefon / smartfon i nawet to czy dolega on do ciała ma znaczenie co w niektórych modelach smartfonów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ