Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 10
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Producent mówi o 5 godzinach na włączonym gpsie. Nigdy nie zerowałem baterii w moim egzemplarzu, ale pi razy drzwi jest to prawda. Po kilku latach na pewno bateria trochę siądzie ale wątpię że do poziomu nieużytkowalności. Samemu raczej nie wymienisz, chyba że chcesz gwarancję stracić.
-
- Rozgrzewający Się
dzięki za info, bo właśnie się zastanawiam co jak po 2 latach bateria siądzie, a jest niewymienialna..., a polecacie jakiś sklep gdzie w dobrej cenie serwują taki sprzęt ?
pozdrawiam
pozdrawiam
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
sprawdź czy w azymucie mają go w ofercie. mają swój serwis i dodatkowo u nich na sprzęt garmina dostajesz kolejny rok gwarancji, razem 3 lata.
edit:
mają http://allegro.pl/garmin-forerunner-10- ... 33296.html
edit:
mają http://allegro.pl/garmin-forerunner-10- ... 33296.html
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
Kupiłem ten sprzęcik w sklepie internetowym AZYMUT ponad 500 zł. dzis pierwszy ras bedę go używał ale już sprawdzałe szybkośc łączenia się z satelitą najdłużej zajeło my to 40 s więc bardzo szybko nawet w domu złapał sygnał ale trwało to dłuzej, w lesie też szybko nawiązał łacznosc zobacze jak bedzie dzis po bieganiu, biegam w lesie także test bedzie ostry. 

-
- Zaprawiony W Bojach
Dla wiekszosci wspolczesnych odbiornikow z nowoczesnymi chipsetami np sirf4, las nie stanowi problemu z zasiegiem. Stare odbiornik owszem gubily sygnal w gestym lesie, ale w nowych to sa w zasadzie sporadyczne pomijalne przypadki ktorych pewnie sie nie zauwazy w czasie biegu. Sygnal bedzie nawet w ciekich warunkach choc dokladnosc moze spasc do ponad 100m.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tutaj trochę wrażeń z testowania F10.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=4546
http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=4546
- Pająk
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Witam,
Bedziecie moze robic test zegarka z GPS i mp3 Motoroli (Motorola Activ), który pojawił się na poklskim rynku ?
Jestem bardzo ciekaw tego urządzenia
Bedziecie moze robic test zegarka z GPS i mp3 Motoroli (Motorola Activ), który pojawił się na poklskim rynku ?
Jestem bardzo ciekaw tego urządzenia

-
- Zaprawiony W Bojach
Tego zegarka motoroli (actv nie active) nie ma na Polskim rynku. Motorla nie wprowadzila go do oferty. Jedynie Play na wlasna reke go zaoferowal, ale byla to bardzo mala ilosc tylko kilkaset sztuk.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli zależy Ci w przyszłości na pasku tętna to 110. Jeśli nie i nie przeszkadza Ci wygląd F10 to wybrałbym chyba pewnie właśnie jego ze względu na odrobinę niższą cenę bo funkcjonalnie oba są do siebie bardzo podobne. Jeżeli wystarczają Ci te funkcje, które posiadają i nie masz wygórowanych oczekiwań oczywiście.
edit: chociaż widzę, że F110 Unisex można dostać taniej niż F10... w tym przypadku brałbym 110
Od siebie dodam, że kręcąc się w okolicach 600 zł osobiście chyba bym wybrał jeszcze coś innego, Nike+ GPS Sportwatch.
edit: chociaż widzę, że F110 Unisex można dostać taniej niż F10... w tym przypadku brałbym 110

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- artur_totalfit
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39.20
- Życiówka w maratonie: 3.20
- Kontakt:
110 to wersja na pewno dla tych którzy będą mierzyć tętno
ale nie mają ambicji interwałowych ...
To prawda, że funkcja chód/ bieganie nie jest idealna ale zawsze można zasymulować to jako interwały :D
A co do Nike TomTom - trzeba do niego dokupić pasek HR za ok 250PLN więc nie jest to jakaś super atrakcyjna cena
Jednakowoż należy powiedzieć że FR10 mnie ujął swoją intuicyjnością i prostotą - to mega duży plus i atut w walce o klienta
ale nie mają ambicji interwałowych ...
To prawda, że funkcja chód/ bieganie nie jest idealna ale zawsze można zasymulować to jako interwały :D
A co do Nike TomTom - trzeba do niego dokupić pasek HR za ok 250PLN więc nie jest to jakaś super atrakcyjna cena

Jednakowoż należy powiedzieć że FR10 mnie ujął swoją intuicyjnością i prostotą - to mega duży plus i atut w walce o klienta
artur
----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
proszę Pana Garmin F110 w cenie okolo 550 zł też jest bez paska wiec porównanie do Nike z paskiem jest bez sensu. Nike bez paska i footpoda jest za 599 zł.
F110 z paskiem to około 675 zł i w tym porownaniu Nike + pasek wypada zdecydowanie gorzej jeśli chodzi o cenę.
Co do intuicyjności to Nike w tym względzie nie ustępuje Garminowi a jednak jest troszkę bardziej rozbudowanym zegarkiem.
F110 z paskiem to około 675 zł i w tym porownaniu Nike + pasek wypada zdecydowanie gorzej jeśli chodzi o cenę.
Co do intuicyjności to Nike w tym względzie nie ustępuje Garminowi a jednak jest troszkę bardziej rozbudowanym zegarkiem.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 18:05 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.