Timex Ironman Global Trainer

Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzieki Panie Adamie, tempo pokazuje rzeczywiscie jakies wielkie, mam nadzieje ze w bieganiu bedzie ok. Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, no i pobiegalem troche z Timexem i oto pare moich spostrzezen. GPS lapie sygnal w ciagu paru sekund, mimo chmur i sniegu, na 8 km blad byl zerowy, pozniej zaczol wychodzic blad ok 5 m na 1 km ( moze to przez snieg ). ustawilem na zegarku automatyczny pomiar miedzyczasow co 1km ( dziala bez problemu ) i alarm co 1 km, i nie wiem czemu nie zawsze sygnalizuje mi ten 1 km, raz zadziala raz nie, dziwne. Odczytanie miedzyczasow - rzeczywiscie nie jest mozliwe - literki sa tak male ze nawet stojac mam z tym problem.
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

bumbo pisze: Odczytanie miedzyczasow - rzeczywiscie nie jest mozliwe - literki sa tak male ze nawet stojac mam z tym problem.
Nowy firmware ma to załatwiać.

A generalnie zadowolony? Zastanawiam się nad tym zegarkiem bo cena w stanach jest zachęcającą.
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, ja osobiscie jestem z niego bardzo zadowolony, jak na moje potrzeby jest o.k, te miedzyczasy rzeczywisci nie do odczytania - a poza tym jest super. Moze jak ktos cos wie o nowym setupie to dajcie znac.
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupiłem to cacko.
Wgrałem nowy firmware i nie ma problemów z odczytem międzyczasów.
Hobbistycznie napisałem konwerter plików pwx do formatu tcx co by można bez problemów importować do endomondo i run-log'a.
Wymagany jest najnowszy runtime Java.

Program do pobrania z:
http://www.4shared.com/file/Batxgm3P/Pwx2Tcx.html

a Java z:
http://www.java.com/pl/download/manual.jsp

Mile widziane uwagi.
Po co ja biegam?
Sania
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39
Życiówka w maratonie: 3,24

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich. Korzystam z tego cacka już 2 miesiąca i jest super. O niebo leprzy od Garmina 405 i 310, z których korzystałem ostatnie 2 lata. Tylko jedna rzecz - nie podoba mi się portal TrainingPeaks. I tu pytanie do autora poprzedniej wypowiedzi - javai - czy dobrze rozumiem że dzięki napisanemu przez Ciebie konwektorowi mozna teraz korzystać z innego portalu? Jeżeli tak, to jak jak to zrobić? Czy trzeba to instalować w zegarku, czy wystarczy tylko na komputerze? Sorka za primitywne pytania, ale nie znam się na tym i będę bardzo wdzięczy za szczególową odpowiedź. :usmiech:
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W zegarku nie musisz nic zmieniać.
W aplikacji DeviceAgent przestaw w Opcjach aby zapisywać na dysk. Wtedy pliki *.pwx zapisywane są do folderu TrainingPeaks w Dokumentach(lub Moje Dokumenty).
Po zgraniu na dysk uruchamiasz mój konwerter (pamiętaj o zainstalowaniu najnowszego JRE Javy).
Klikasz Choose File, przechodzisz do katalogu z zapisanymi plikami *.pwx
Gdy wybierzesz plik uaktywnia się klawisz Save TCX.
Po kliknięciu i poprawnym zapisie w tym samym katalogu zapisze się plik *.tcx.

Taki plik możesz zaimportować do Endomondo lub Run-Log - to przetestowałem.

Powodzenia
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nowa wersja mojego konwertera do ściągnięcia
http://www.4shared.com/file/Batxgm3P/Pwx2Tcx.html

dodałem obsługę hurtowej konwersji plików .pwx ze wskazanego katalogu.
Po co ja biegam?
pawel_t
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,

Z uwagą przeczytałem cały temat i przyznam, że potwierdził on mój wybór co do Timexa. Jestem świeżo upieczonym pasjonatem biegania (biegam od 3 miesięcy). Moim pierwszym nabytkiem był pulsometr Kalenji CW 300, niestety straciłem go niedawno i po dłuższym namyśle stwierdziłem, że jest mi potrzebny odrobinę lepszy sprzęt. Myślę, że Timex spełni moje oczekiwania co do pomiarów i zapisu trasy. I tu mam prośbę do forumowiczów, otóż w stanach jest takie cacko do nabycia za rozsądną cenę :oczko: (http://www.ebay.de/itm/370645879967?ssP ... 1423.l2649). Będzie to mój pierwszy zakup na zagranicznym portalu. Chciałbym się dowiedzieć, czy oferowany sprzęt zawiera wszystko co powinien mieć ten model (po prostu czy nie spotka mnie jakaś niespodzianka typu: dopłać pan tyle i tyle do doślemy pozostałe akcesoria :hahaha: ), no i ewentualnie jakieś rady co do zakupów ze stanów, jak to wszystko wygląda od strony technicznej (domyślam się, że wszystko jest analogicznie jak u nas przy zakupach internetowych, ale ostrożności nigdy za wiele). Aha no i jak wygląda sprawa z cłem? Zdaję sobie sprawę, że zadaję głupkowate pytania, ale jak już mówiłem nie miałem nigdy wcześniej okazji kupować w stanach, więc z ciekawością dowiem się czegoś więcej.

Pozdrawiam
pabloo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Stałem się szczęśliwym posiadaczem Globala. Pytanie do użytkowników bardziej obeznanych ze sprzętem. Chodzi mi o użycie TIMERÓW.
Można ich ustawić chyba 5.
Ułożyłem sobie w 1 timerze sentencje interwałów - czy jest możliwość włączenia tego timera w czasie treningu. np. Robię sobie dobrą rozgrzewkę a potem chcę wykonać serię interwałów nie przerywając np pomiaru czasu i odległości. Czy jest to możliwe? Może ktoś podpowiedzieć?
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Timerem bawiłem się ostatnio i chyba aby aktywować timer to trzeba zmienić któreś pole na wyświetlaczu aby zawierało dany timer. Timer mam ustawiony na jednym z pięciu ekranów i gdy dziś biegłem to timer mi nie pikał bo go nie ma na ekranie Run.
Może gdybym przełączył na ekran zawierający timer to by się wtedy włączył.
Po co ja biegam?
didek80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46"
Życiówka w maratonie: 4'11"

Nieprzeczytany post

Do Javai.
Witam,
Jestem nowym posiadaczem Timex Ironman Global Trainer i dzisiaj skorzystałem z Twojego konwertera dzięki któremu konwertuję do Endomondo.
Problem w tym, że Endomondo każdy nowe zrzucenie treningu ( nie ważne czy bieganie, czy jazda na rowerze) odczytuje w kalendarzu Endomondo jako "bieganie".
Czy może mi Pan pomóc w kwestii rozwiązania tego problemu?
Dlaczego Endomondo zczytuje z zegarka wszystko jako bieganie, a nie na przykład pływanie lub rower?
Awatar użytkownika
gregorb
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45min 27sek

Nieprzeczytany post

javai pisze:.
Czy ten programik sciaga do Endomondo wszystkie dane? Mam na mysli trase, HR (planuje zakup Timex z HR), wysokosci, tempo.
Pozdrawiam,
Grzegorz

http://www.facebook.com/#!/StraszynBiega
5km - 22:18 (08.02.2014)
10km - 45:27 (08.02.2014)
Godzinny - 12,74km (07.04.2013)
Półmaraton - 1:46:40(07.04.2013)
didek80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46"
Życiówka w maratonie: 4'11"

Nieprzeczytany post

gregorb pisze:
javai pisze:.
Czy ten programik sciaga do Endomondo wszystkie dane? Mam na mysli trase, HR (planuje zakup Timex z HR), wysokosci, tempo.
z tego co zauważyłem to wszystko sciąga... ale u mnie zapisuje jako bieganie a ja np. jeżdziłem na rowerze...
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poprawie w najbliższym czasie
Na TGT dyscypliny to Run, Bike, Swim etc. A w Garminie Running, Biking, Swimming.
Musze dodac trzy linijki kodu.
Po co ja biegam?
ODPOWIEDZ