Komentarz do artykułu ABC Biegania - Zimowa Garderoba

stoor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:
PATATAJEC pisze: Dzięki! A te cholery ze stoor'a widać przeglądają to forum, bo podnieśli cenę tego zestawu o 5 zł! Co za cholery, no!
Niedobrze, niedobrze, my to wszystko widzimy. Milej widziane byłoby zrobić jaką promocję, a nie walić cenami w górę :echech:

Witam wszystkich!

Tak, tak czytamy to forum też :oczko: i - po Państwa uwagach - zdecydowaliśmy sie wrócić do poprzedniej ceny kompletu termoaktywnego 55 zł do końca listopada.

pozdrawiamy stoor.pl
PKO
Awatar użytkownika
q-bas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witaj Stoor.pl,
Bardzo dobry ruch. Gratuluję PR-owca !!!
stoor pisze:
ArturS pisze:
PATATAJEC pisze: Dzięki! A te cholery ze stoor'a widać przeglądają to forum, bo podnieśli cenę tego zestawu o 5 zł! Co za cholery, no!
Niedobrze, niedobrze, my to wszystko widzimy. Milej widziane byłoby zrobić jaką promocję, a nie walić cenami w górę :echech:

Witam wszystkich!

Tak, tak czytamy to forum też :oczko: i - po Państwa uwagach - zdecydowaliśmy sie wrócić do poprzedniej ceny kompletu termoaktywnego 55 zł do końca listopada.

pozdrawiamy stoor.pl
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

stoor pisze:
ArturS pisze:

Witam wszystkich!

pozdrawiamy stoor.pl
Osz! Teraz to się wkurzyłem :D ... No ja zapłaciłem 60 zł! Ale pewnie za te "cholery" mi się należało... ehhh
asiox3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kupiłem ze Stoora, bokserki, zestaw getry+longsleeve i golf (jako drugą warstwę na większe chłody). Dziś nad ranem temperatura 2 stopnie C (odczuwalna ze względu na wiatr -1). Ubrałem wszystko co kupiłem na siebie + lekki dres (tak jak zwykle), bojąc się, że może być nieco za ciepło. I było - biegnąc z wiatrem porozpinałem dres i w sumie było ok. Pod wiatr chłodzenie już było lepsze ;)

Ogólne wrażenia pozytywne - na dystansie 7,5 km nie obtarło mi sutków, z odprowadzaniem potu jest podobnie jak z innymi syntetycznymi tkaninami - na tyle obficie sie pocę ze na plecach i tak mam kałużę ;). Lekkie i trzymające ciepło - komfortowo (no może jednak trochę było za ciepło ale to już moja wina) było do końca. Wykręciłem też niezłe jak na mnie tempo dzisiaj, ale ciężko stwierdzić jaki udział ma w tym dyspozycja dnia a jaki lżejszy ubiór

Rozmiarowo jest w sumie na styk (200 cm wzrostu przy 108 kg) - materiał elastyczny to się dopasował, więc wciąż było wygodnie. Opinanie odczuwałem na brzuchu (jak go zgubie to przestanie być to problemem :) ) i o dziwo na łydkach.

Mam pytanie do pana ze sklepu Stoor, nie dałoby się zrobić przyszłościowo nieco większego rozmiaru dla większych zawodników - 3XL? Są lpany poszerzenia oferty o nowe ubrania?

Ogólnie duży pozytyw - dobry stosunek jakości do ceny :) Pozdrawiam :) Chyba polubię tą markę :)
methoes
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

też postanowiłem zakupić sobie komplet STOOR i jestem z niego naprawdę zadowolony. Sprawdzałem przy mżawce w temperaturze +3 stopnie ubrany byłem w komplet z Merylu i na górę bluza też ze STOOR'a. Idealnie przylegał komplecik do ciała, może ciut za gorąco było z bluzą ale to wyłącznie moja wina bo nie dopasowałem sobie ubrania do warunków.
Nie zauważyłem póki co po 4 dniach użytkowania żadnych mankamentów - nawet więcej, wydaje mi się, że to porządny produkt...a już na pewno przy zestawieniu z ceną jest MEGA !
Hehe rzeczywiście ludzie ze STOORa chyba przeglądają stronkę bo teraz cena poszła znowu w dół ;)
Wie ktoś jak te ubrania z Tchibo się sprawują?
Sport to nie tylko moje hobby
To mój styl zycia !
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Leginsy Tchibo użyte 3 razy: na razie wszystko ok. Dobrze przylegają, nie przesuwają się, cały czas jest ciepło, ale nie za ciepło. Nie ma też denerwującego uczucia swędzenia-drapania, które zdarza się przy zakładaniu obcisłych rzeczy na owłosione nogi :-)

Nie mam porównania z innymi (to moje pierwsze legginsy), ale póki co jestem bardzo zadowolony - komfort użytkowania w porównaniu ze zwykłymi spodniami dresowymi nieporównywalny... Hihi, ale mi dziwoląg językowy wyszedł :hejhej:
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki uprzejmości Pana ze stoor.pl za swój komplet bielizny zapłaciłem jednak 55 zł :) - dokupiłem sobie jeszcze boxerki. Za taki zestaw, wraz z przesyłką zapłaciłem 80 zł. Dzięki za uwzględnienie mojego jęczenia :)
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Dzięki uprzejmości Pana ze stoor.pl za swój komplet bielizny zapłaciłem jednak 55 zł :) - dokupiłem sobie jeszcze boxerki. Za taki zestaw, wraz z przesyłką zapłaciłem 80 zł. Dzięki za uwzględnienie mojego jęczenia :)
Jak dojdzie przesyłka to powiedz czy bokserki masz ok, czy też się trafiły za małe.
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:
PATATAJEC pisze:Dzięki uprzejmości Pana ze stoor.pl za swój komplet bielizny zapłaciłem jednak 55 zł :) - dokupiłem sobie jeszcze boxerki. Za taki zestaw, wraz z przesyłką zapłaciłem 80 zł. Dzięki za uwzględnienie mojego jęczenia :)
Jak dojdzie przesyłka to powiedz czy bokserki masz ok, czy też się trafiły za małe.
Tak zrobię. W pasie się mierzyłem i L-ki powinny być okej, a Twoje to wiem, że do połowy ud Ci wchodzą :D
Foo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam ogromną prośbę do osób, które kupiły zestaw bielizny (longsleeve i leginsy/getry) termoaktywnej. Napiszcie prosze dlugosc nogi od pachwiny do konca piety i obwod klatki piersiowej i rozmiar jaki wybraliscie w stoor + komentarz czy pasuje . Jak bardzo dopasowane maja byc te zestawy ? Jestem na granicy M i L jesli chodzi o obwod klatki - ok 96 cm i nie wiem co wybrac
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja wybrałem L i wchodzę ciasno, ale moim zdaniem tak jak powinienem. W klatce mam pomiędzy 120 a 130cm, ręka też mi wchodzi bez problemów i nie krępuje ruchów (ok 43-44cm w bicepsie). Materiał się dobrze dopasowuje. Getry zmierzę w domu, ale przy moich 172cm nogawka prawie sięga pięty (w każdym razie dobrze zasłania kostkę).
Foo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kawał klatki :) to ja w takim razie chyba strzele sobie Mke ? Co myslisz ? wzrost 180 cm
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiesz, kolega co ma ok 180-185cm kupił też L i twierdzi, że leży cacy. W klatce będzie miał zapewne podobnie jak Ty. Wątpię żeby L-ka była luźna, a lepiej żeby nie była za krótka.
Awatar użytkownika
Trusio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie - ten zestaw getry + longsleeve mnie też zainteresował, jednak z rozmiarówką mam wątpliwość. Chudym, a wysokim - 192 cm wzrostu przy jakichś 100-110 w klatce (coś w ten deseń). Nie chciałbym kupić ciucha za krótkiego, ale niedobrze też, żeby był za luźny. "L-ka" jak u kolegów powinna pasować, czy może XL raczej, ze względu na długość? Ktoś z podobnymi wymiarami mógłby się wypowiedzieć?

I jak wygląda sprawa z bokserkami ze stoora - komentarzy było zaledwie kilka i w większości dość mylących...?
Foo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja jednak wybiore Mke i sprobuje sie wcisnac ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ