Garmin f305

Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:38:25
Życiówka w maratonie: 3:19:07

Nieprzeczytany post

Witam,
kupiłem niedawno footpoda do Forerunnera 305 i mam problem z importem do Sporttracka. Biegłem fragment trasy na GPS a potem przełączyłem się na footpoda. Import do Garmin Training Center jest poprawny, natomiast import do Sporttracka pokazuje tylko dystans zmierzony przez GPS, ignoruje dystans footpadowy.

Wyczytałem gdzieś na stronie Sporttracka, że "śmieciowy" zapis GPS blokuje dane z footpada i żeby po imporcie skasować trasę GPS-ową. Tu jest link do całego artykułu:

http://www.zonefivesoftware.com/sporttr ... r-workouts

Wszystko pięknie, ale czy nie da się jakoś mimo wszystko zaimportować i części z GPS i częsci z footpada??? Skoro Training Center sobie radzi to może jest jakiś sposób żeby Sportrack sobie też poradził???

Chodzi mi o to, że jeżeli mam w planie powiedzmy długie wybieganie, i pierwsza część to 10km po plaży, gdzie chciałbym korzystac z GPS, natomiast drugie 10km to powrót lasem (gdzie GPS mi szaleje i chciałbym korzystać z tempa podawanego przez footpada), to czy mogę zrobić taki mieszany zapis, czy nie mam szans?

Proszę wszytskich którzy korzystają z zestawu "Garmin + footpad + Soprtrack" o jakiekolwiek rady i sugestie. Dzięki!
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

Właśnie odpakowałem 305 - po pobieżnej lekturze wątku rozumiem, że jedynym i właściwym wyborem jest sport tracks (zamiast softu garmina), TAK? ;)

Jeśli tak - to czy warto, czy opłaca się i na ile opłaca się płacić za pełną wersję za 35 dolarów?
mcube
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3.08

Nieprzeczytany post

bartorz pisze:Właśnie odpakowałem 305 - po pobieżnej lekturze wątku rozumiem, że jedynym i właściwym wyborem jest sport tracks (zamiast softu garmina), TAK? ;)

Jeśli tak - to czy warto, czy opłaca się i na ile opłaca się płacić za pełną wersję za 35 dolarów?
Czołem
"stary" darmowy sprtracks jest wystarczający do prowadzenia dziennika treningowego, analiz itp . Jest to świetne i na prawdę przydatne narzędzie. Tym lepsze że darmowe. 35 dolców za nowa wersje? Nie warto. Chyba że po to aby docenić chłopaka, który je wymyślił - to warto. Pozdrowienia
Obrazek
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

mcube pisze:"stary" darmowy sportracks jest wystarczający do prowadzenia dziennika treningowego
Stary? Tj. którą wersję rekomendujesz - najnowsza jest 3.0?
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

stara wersja sporttracka i tylko stara jeden gościu na www.forumszosowe.org zebrał z kilkanaście darmpowych nakładek do starego sportacka które robią fajne rzeczy cuda na kiju w biały dzień jak znajdę to tu wrzycę.

Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://leszek.guru.strefa.pl/Programy/s ... 1-2011.rar

login forumszosowe

hasło forumszosowe2011

korzystajcie chłopaki korzystajcie kilkanaście nakł

http://leszek.guru.strefa.pl/Programy/s ... 1-2011.rar

login forumszosowe

hasło forumszosowe2011

Tompoz
Tompoz
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bartorz pisze: po pobieżnej lekturze wątku rozumiem, że jedynym i właściwym wyborem jest sport tracks (zamiast softu garmina), TAK? ;)
NIE. Przeczytaj mniej pobieżnie.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

albo zainstaluj sporttracksa bez czytania :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Własnie stalem sie szczesliwym posiadaczem Garmina 305 :hejhej: i mam pytania. Jak z jego wodoszczelnoscia, mozna z nim biegac w deszczu? Czy mozna zgrac dane z nike+ na garmin connect? wyzej ktos zamiescil conwertet importu danych z garmina na nike+, a w druga strone sie da?
Obrazek
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

feelipe pisze:Własnie stalem sie szczesliwym posiadaczem Garmina 305 :hejhej: i mam pytania. Jak z jego wodoszczelnoscia, mozna z nim biegac w deszczu? Czy mozna zgrac dane z nike+ na garmin connect? wyzej ktos zamiescil conwertet importu danych z garmina na nike+, a w druga strone sie da?
Biegałem w deszczu, wprawdzie nie w ulewie, ale jednak Garmin był mokry. Dodatkowo na każdym treningu zalewany jest potem i nic z nim się nie dzieje.
Producent gwarantuje wodoszczelność zgodnie z normami. O ile dobrze pamiętam do metra zanurzenia powinien wytrzymać.
Obrazek
Awatar użytkownika
ja_arek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja, niestety właśnie się rozczarowałem bo głośniczek ledwie brzęczy, a jak wyczytałem to nie przypadek.
Jak się nie poprawi to chyba po jesiennych maratonach będę reklamował. Czy ktoś ma doświadczenia z reklamowaniem305-ki w Azymucie W-wa?
grossemarian
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam Was serdecznie,

jestem niemal zdecydowany po dłuższej lekturze na zakup Garmina 305 i pozwole sie zapytać użytkowników o definiowanie profilu użytkownika.
Chodzi mi o to czy można zdefiniowac więcej profili (moja żona również biega) i prowadzic dwie niezależne historie biegowe.
Niestety nigdzie nie znalazłem takiej informacji.
A przy okazji gdzie najlepiej obejrzeć i kupic 305 w Poznaniu?

Z góry dzięki na pomoc
Obrazek
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.garmin.com/pl/sklep
Próbowałem kiedyś zrobić dwa profile, ale poddałem się. Według mnie nie można :bum:
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:http://www.garmin.com/pl/sklep
Próbowałem kiedyś zrobić dwa profile, ale poddałem się. Według mnie nie można :bum:
Z tego co wiem to można ale nie w zegarku ale w programie do którego zrzucasz treningi. Np. w Garmin Training Center, możesz mieć kilka profili.

MJ
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja_arek pisze:Ja, niestety właśnie się rozczarowałem bo głośniczek ledwie brzęczy, a jak wyczytałem to nie przypadek.
Jak się nie poprawi to chyba po jesiennych maratonach będę reklamował. Czy ktoś ma doświadczenia z reklamowaniem305-ki w Azymucie W-wa?
Nie poprawi się :ojnie: Miałem dokładnie to samo. Jeśli masz gwarancję producenta (2 lata od zakupu) to załatwiasz w serwisie garmina. Telefon do serwisu (jest na stronie garmina), nadanie numeru zgłoszenia, wysyłasz z numerem zgłoszenia na paczce i dostajesz nowy.
Wysłałem kurierem w czwartek a w poniedziałek miałem nowy sprzęcik :taktak: .
Azymut sobie podaruj, wszystko załatwiasz w serwisie garmina - no chyba że od zakupu minęło 2 lata - wtedy gwarancja producenta już się skończyła. o ile pamiętam Azymut daje dodatkowy rok gwarancji - wtedy reklamację załatwiasz u nich.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ