Garmin f305
- Maciej_J
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 0:38:25
- Życiówka w maratonie: 3:19:07
Witam,
kupiłem niedawno footpoda do Forerunnera 305 i mam problem z importem do Sporttracka. Biegłem fragment trasy na GPS a potem przełączyłem się na footpoda. Import do Garmin Training Center jest poprawny, natomiast import do Sporttracka pokazuje tylko dystans zmierzony przez GPS, ignoruje dystans footpadowy.
Wyczytałem gdzieś na stronie Sporttracka, że "śmieciowy" zapis GPS blokuje dane z footpada i żeby po imporcie skasować trasę GPS-ową. Tu jest link do całego artykułu:
http://www.zonefivesoftware.com/sporttr ... r-workouts
Wszystko pięknie, ale czy nie da się jakoś mimo wszystko zaimportować i części z GPS i częsci z footpada??? Skoro Training Center sobie radzi to może jest jakiś sposób żeby Sportrack sobie też poradził???
Chodzi mi o to, że jeżeli mam w planie powiedzmy długie wybieganie, i pierwsza część to 10km po plaży, gdzie chciałbym korzystac z GPS, natomiast drugie 10km to powrót lasem (gdzie GPS mi szaleje i chciałbym korzystać z tempa podawanego przez footpada), to czy mogę zrobić taki mieszany zapis, czy nie mam szans?
Proszę wszytskich którzy korzystają z zestawu "Garmin + footpad + Soprtrack" o jakiekolwiek rady i sugestie. Dzięki!
kupiłem niedawno footpoda do Forerunnera 305 i mam problem z importem do Sporttracka. Biegłem fragment trasy na GPS a potem przełączyłem się na footpoda. Import do Garmin Training Center jest poprawny, natomiast import do Sporttracka pokazuje tylko dystans zmierzony przez GPS, ignoruje dystans footpadowy.
Wyczytałem gdzieś na stronie Sporttracka, że "śmieciowy" zapis GPS blokuje dane z footpada i żeby po imporcie skasować trasę GPS-ową. Tu jest link do całego artykułu:
http://www.zonefivesoftware.com/sporttr ... r-workouts
Wszystko pięknie, ale czy nie da się jakoś mimo wszystko zaimportować i części z GPS i częsci z footpada??? Skoro Training Center sobie radzi to może jest jakiś sposób żeby Sportrack sobie też poradził???
Chodzi mi o to, że jeżeli mam w planie powiedzmy długie wybieganie, i pierwsza część to 10km po plaży, gdzie chciałbym korzystac z GPS, natomiast drugie 10km to powrót lasem (gdzie GPS mi szaleje i chciałbym korzystać z tempa podawanego przez footpada), to czy mogę zrobić taki mieszany zapis, czy nie mam szans?
Proszę wszytskich którzy korzystają z zestawu "Garmin + footpad + Soprtrack" o jakiekolwiek rady i sugestie. Dzięki!
- bartorz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: kiepska
Właśnie odpakowałem 305 - po pobieżnej lekturze wątku rozumiem, że jedynym i właściwym wyborem jest sport tracks (zamiast softu garmina), TAK? 
Jeśli tak - to czy warto, czy opłaca się i na ile opłaca się płacić za pełną wersję za 35 dolarów?

Jeśli tak - to czy warto, czy opłaca się i na ile opłaca się płacić za pełną wersję za 35 dolarów?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3.08
Czołembartorz pisze:Właśnie odpakowałem 305 - po pobieżnej lekturze wątku rozumiem, że jedynym i właściwym wyborem jest sport tracks (zamiast softu garmina), TAK?
"stary" darmowy sprtracks jest wystarczający do prowadzenia dziennika treningowego, analiz itp . Jest to świetne i na prawdę przydatne narzędzie. Tym lepsze że darmowe. 35 dolców za nowa wersje? Nie warto. Chyba że po to aby docenić chłopaka, który je wymyślił - to warto. Pozdrowienia
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
stara wersja sporttracka i tylko stara jeden gościu na www.forumszosowe.org zebrał z kilkanaście darmpowych nakładek do starego sportacka które robią fajne rzeczy cuda na kiju w biały dzień jak znajdę to tu wrzycę.
Tompoz
Tompoz
Tompoz
-
- Zaprawiony W Bojach
http://leszek.guru.strefa.pl/Programy/s ... 1-2011.rar
login forumszosowe
hasło forumszosowe2011
korzystajcie chłopaki korzystajcie kilkanaście nakł
login forumszosowe
hasło forumszosowe2011
Tompoz
login forumszosowe
hasło forumszosowe2011
korzystajcie chłopaki korzystajcie kilkanaście nakł
login forumszosowe
hasło forumszosowe2011
Tompoz
Tompoz
-
- Zaprawiony W Bojach
albo zainstaluj sporttracksa bez czytania 

-
- Stary Wyga
- tosiek
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 04:23:58
Biegałem w deszczu, wprawdzie nie w ulewie, ale jednak Garmin był mokry. Dodatkowo na każdym treningu zalewany jest potem i nic z nim się nie dzieje.feelipe pisze:Własnie stalem sie szczesliwym posiadaczem Garmina 305i mam pytania. Jak z jego wodoszczelnoscia, mozna z nim biegac w deszczu? Czy mozna zgrac dane z nike+ na garmin connect? wyzej ktos zamiescil conwertet importu danych z garmina na nike+, a w druga strone sie da?
Producent gwarantuje wodoszczelność zgodnie z normami. O ile dobrze pamiętam do metra zanurzenia powinien wytrzymać.
- ja_arek
- Wyga
Ja, niestety właśnie się rozczarowałem bo głośniczek ledwie brzęczy, a jak wyczytałem to nie przypadek.
Jak się nie poprawi to chyba po jesiennych maratonach będę reklamował. Czy ktoś ma doświadczenia z reklamowaniem305-ki w Azymucie W-wa?
Jak się nie poprawi to chyba po jesiennych maratonach będę reklamował. Czy ktoś ma doświadczenia z reklamowaniem305-ki w Azymucie W-wa?
-
- Rozgrzewający Się
Witam Was serdecznie,
jestem niemal zdecydowany po dłuższej lekturze na zakup Garmina 305 i pozwole sie zapytać użytkowników o definiowanie profilu użytkownika.
Chodzi mi o to czy można zdefiniowac więcej profili (moja żona również biega) i prowadzic dwie niezależne historie biegowe.
Niestety nigdzie nie znalazłem takiej informacji.
A przy okazji gdzie najlepiej obejrzeć i kupic 305 w Poznaniu?
Z góry dzięki na pomoc
jestem niemal zdecydowany po dłuższej lekturze na zakup Garmina 305 i pozwole sie zapytać użytkowników o definiowanie profilu użytkownika.
Chodzi mi o to czy można zdefiniowac więcej profili (moja żona również biega) i prowadzic dwie niezależne historie biegowe.
Niestety nigdzie nie znalazłem takiej informacji.
A przy okazji gdzie najlepiej obejrzeć i kupic 305 w Poznaniu?
Z góry dzięki na pomoc
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
http://www.garmin.com/pl/sklep
Próbowałem kiedyś zrobić dwa profile, ale poddałem się. Według mnie nie można

-
- Dyskutant
Z tego co wiem to można ale nie w zegarku ale w programie do którego zrzucasz treningi. Np. w Garmin Training Center, możesz mieć kilka profili.wolf1971 pisze:http://www.garmin.com/pl/sklep
MJ
-
- Stary Wyga
Nie poprawi sięja_arek pisze:Ja, niestety właśnie się rozczarowałem bo głośniczek ledwie brzęczy, a jak wyczytałem to nie przypadek.

Wysłałem kurierem w czwartek a w poniedziałek miałem nowy sprzęcik

Azymut sobie podaruj, wszystko załatwiasz w serwisie garmina - no chyba że od zakupu minęło 2 lata - wtedy gwarancja producenta już się skończyła. o ile pamiętam Azymut daje dodatkowy rok gwarancji - wtedy reklamację załatwiasz u nich.