Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

hayamoto
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy ktoś także ma problem podobny do mojego? Mianowicie nie mogę przesłać z 220 żadnych danych poprzez bluetooth do komputera. Nie mogę zegarka nawet sparować z komputerem...
PKO
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zegarek się paruje z telefonem. Nie ma możliwości sprawowania z komputerem.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
hayamoto
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ok, dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc to mnie trochę garmin zawiódł w tej kwestii.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

hayamoto pisze:Ok, dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc to mnie trochę garmin zawiódł w tej kwestii.
nastepnym razem czytaj dokładnie opis przez zakupem albo pisz do http://www8.garmin.com/contactUs/ideas/#container-form na pewno rozwiążą temat na plus dla Ciebie
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Probowalem wszystkiego i nie ma opcji abym zainstalowal uaktualnieni GPSu. Wszystkie wtyczki, wszystkie programy mam w najnowszych wersjach i nic. Juz zaczynam wierzyc ze ta aktualizacja nie istnieje.
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chyba nie jest to normalne, że nie możesz zrobić aktualizacji gps. Może po aktualizacji softu coś pomieszało u Ciebie.
Ja na Twoim miejscu bym zadzwonił do serwisu:
Telefon kontaktowy dla Klientów w Polsce: 00 800 441 24 54
Telefon kontaktowy dla Klientów spoza Polski: +44 23 8066 2915
Godziny pracy: 9:30-18:30 Poniedziałek - Piątek
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Na jakiejs stonie - www8.garmin... - wyczytalem ze aktualizacjaGPSa 2.90 ponoc zostala wycofana. Czy moze to ktos potwierdzc?
Awatar użytkownika
Niecierpek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:30

Nieprzeczytany post

I znowu problem z FR620. Może znowu moja wina... od połowy stycznia odkąd mam zegarek, pułap tlenowy wzrastał co kilka dni od startowego 44 i ostatnio wskoczył mi na zegarku na 51. Jednak po transferze po WiFi pokazał się na krótko na ekranie zegarka komunikat, że przesłano pliki z błędem. Aktywności zostały zapisane na GarminConect, ale na stronie uparcie jest przedostatnia wartość pułapu czyli 50. Po kolejnych biegach nic się nie zmieniło i na zegarku jest 51, a na stronie GC dalej jest 50.
Dzisiaj po biegu pojawił się kolejny problem: na ekranie GC wszystkie wartości dotyczące dynamiki dzisiejszego biegu (średnie i maksymalne) mają wartość: 0,0.
Chyba czas na kontakt z centrum Garmina...
Obrazek
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Możliwe że to wina przygotowania portalu Garmin Connect do nowej wersji, ostatnio grzebali coś i czasem dziwnie się zachowuje.
Proponuję skasować aktywność w GC i jeszcze raz włączyć wysyłanie przez WiFi
Awatar użytkownika
Niecierpek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:30

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Możliwe że to wina przygotowania portalu Garmin Connect do nowej wersji, ostatnio grzebali coś i czasem dziwnie się zachowuje.
Proponuję skasować aktywność w GC i jeszcze raz włączyć wysyłanie przez WiFi
Dziękuję. Pomogło na aktualizację pułapu, ale powtórne wysłanie udało się tylko przewodowo po ręcznym wskazaniu skasowanych aktywności, bo przez WiFi komunikował, że nie ma żadnych nowych aktywności do przesłania. Natomiast wartości zerowe dotyczące dynamiki dalej są zerowe. Może jutro coś zaskoczy, może czujnik się zaciął...
Obrazek
sevrond
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1.15

Nieprzeczytany post

Wczoraj mój FR620 zwariował.
Około godziny 22-23 podłączyłem go do ładowania, było ok. 35-40% naładowania baterii.
Przed pójściem spać odlączam go a zegarek totalnie nieżywy, czarny ekran brak reakcji na jakikolwiek guzik.
Bo jakiś 10 minutach modłów nad garminem o podłaczeniu do laptopa ożył z 1% stanem baterii, ustawieniami zresetowanymi na dzień ostatniego treningu tj. sobota. :echech:
Całe szczęście już żyje i ma się dobrze. Trochę długo łapał pierwszego fixa po tym "resecie"

Dla ciekawostki dodam że inny zegarek satelitarny w domu, tj. budzik nastawiany drogą radiową też w nocy się rozstroił, ale nie jestem w stanie stwierdzić czy w tym samym momencie bo dopiero rano zwróciłem uwagę ze pokazuje 11 zamiast 7 rano.
murena
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mój 620 to dopiero felerny jest-po miesiącu użytkowania , kiedy to zaginał czasoprzestrzeń i pokazywał kilometr po przebiegnięciu ok 500 m z czasem 2.2 min zadzwoniłam do wsparcia i kazali go odesłać.Wszystko pięknie ładnie po tygodniu dotarł nowy, zaktualizowałam oprogramowanie i teraz dla odmiany pokazuje kilometr po 1300 metrów i na trasie mającej 11 km rozmijam się z koleżanką, która biega z FR 10 o ok 550 m.Za każdym razem , biegając po tej samej trasie kilometry wypadają gdzie indziej.Poza tym oczywiście nie ma możliwości sparowania go z I podem przez Bloototh-udało się jeszcze tamten poprzedni egzemplarz sparować i nawet przesłać kilka treningów a potem niestety lipa- Ipod widzi zegarek-zegarek nie widzi Ipoda.Generalnie lipa jak nie wiem co :smutek:
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

murena pisze:Mój 620 to dopiero felerny jest-po miesiącu użytkowania , kiedy to zaginał czasoprzestrzeń i pokazywał kilometr po przebiegnięciu ok 500 m z czasem 2.2 min zadzwoniłam do wsparcia i kazali go odesłać.Wszystko pięknie ładnie po tygodniu dotarł nowy, zaktualizowałam oprogramowanie i teraz dla odmiany pokazuje kilometr po 1300 metrów i na trasie mającej 11 km rozmijam się z koleżanką, która biega z FR 10 o ok 550 m.Za każdym razem , biegając po tej samej trasie kilometry wypadają gdzie indziej.Poza tym oczywiście nie ma możliwości sparowania go z I podem przez Bloototh-udało się jeszcze tamten poprzedni egzemplarz sparować i nawet przesłać kilka treningów a potem niestety lipa- Ipod widzi zegarek-zegarek nie widzi Ipoda.Generalnie lipa jak nie wiem co :smutek:
oddaj i poproś o zwrot gotówki, co za problem.
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a ja tam używałem FR10 14 miesięcy a teraz kupiłem FR220 i zrobiłem nim 2 aktywności. Jak dla mnie - bateria dłużej trzyma, szybciej łapie satelity, idzie programować treningi, softa mam 2.50 i gps 2.90 i patrząc jak maluje trasę na GC to powiem że dobrze. Myślę że do 620 i 220 jeszcze garmin wyda min. 3 aktu żeby zegarek dostał kopa. to nowe produkty wiec trzeba je dopracować. Myślałem jeszcze nad Suunto Ambit 2S lub 2 lecz bawiąc się jego menu pozostałem przy garminie i nie żałuję :) polecam garmina 220

p.s jak zrobiłem aktu. menu do v2.50 to pliczek v2.90 do GPS skopiowałem ręcznie i zegarek zrobił aktu GPS. następnie sformatowałem zegarek pod windowsem jak pendrive (ma 5mb) i odłączyłem go od PC, potem wyłączyłem FR i zrobiłem hard reset (na zimno) 3 guzikami, W FR220 miałem tylko język Eng po sformatowaniu, następnie zegarek sam odbudował całe drzewo plików i folderów i dograłem webupdaterem 18 języków i od tego czasu hula FR220 super :)
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Z kad pobrales GPS 2.90 ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ