Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie ma za co. a co do brzeczenia to byc moze lata jakis odlamek cyny bo cos tam chyba kiedys lutowalem. w kazdym razie dobrze ze dziala - powodzenia w roszczeniach gwarancyjnych do swojego FP.
pozdro
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
New Balance but biegowy
aqualo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, po ostatniej aktualizacji Garmin Training Center albo ANT agent i zsynchronizowaniu profilu z FR60 w FR60 pojawiły się następujące problemy: Włączyła się funkcja autopause i autoscroll(slow). Najgorsze jest to że nie da się tego wyłączyć bo po ręcznej zmianie w urządzeniu i wyściu z settings znowu automatycznie włącza się autopause i autoscroll. Pomaga jedynie Hard Reset urządzenia, ale problem w tym że jeżeli znowu zsynchronizuje mój profil z Garmin Training Center problem pojawia się znowu. Na forum Garmina ktoś również poruszył ten problem
https://forums.garmin.com/showthread.ph ... post119527

https://forums.garmin.com/showthread.php?t=24844

Czy u was też coś takiego występuje po aktualizacji Ant agent i Garmin training center i jak ewentualnie temu zaradzić ? Pozdrawiam

PS
Posiadam:
Ant Agent 2.3.2
Garmin Training Center 3.6.5
88Kubson
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak jest z awaryjnością tego Garmina? Czytając tego posta widzę, że ciągle pojawiają się problemy. Raz z baterią innym razem z komunikacją pomiędzy zegarkiem a footpodem. Sam chciałem się zaopatrzyć w taki sprzęt.. Teraz nie wiem czy nie lepiej coś w stylu 305.. Jednak cena się istotnie różni.
witol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

aqualo pisze:Czy u was też coś takiego występuje po aktualizacji Ant agent i Garmin training center
Dokładnie to samo :grr:

EDIT:
Pomógł hardreset zegarka, co niestety spowodowało konieczność wprowadzenia wszystkich ustawień od początku, włącznie z ekranami wyświetlanymi podczas treningu. Korzystając jednak z okazji zaktualizowałem soft do najnowszej wersji 2.70, co powinno usprawnić komunikację z footpodem (raz się zdarzyło, że poniżej -10 st. C po półtorejgodzinnym bieganiu zegarek przestał widzieć footpoda) i pojawiła się opcja wyświetlania tętna w %HR (w sofcie 2.50 była tylko wartość liczbowa lub Zone HR).

Komunikacja z Garmin Connect problemów nie powoduje, można przesyłać zakresy tętna i strefy treningowe do zegarka bez żadnych problemów i komplikacji.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2012, 12:16 przez witol, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbyt dużo zbyt szybkiego biegania powoduje nadmierną konsumpcję tlenu przez mięśnie - co w efekcie skutkuje niedotlenieniem mózgu i pisaniem głupot na forum! :hej:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

88Kubson pisze:Jak jest z awaryjnością tego Garmina? Czytając tego posta widzę, że ciągle pojawiają się problemy. Raz z baterią innym razem z komunikacją pomiędzy zegarkiem a footpodem. Sam chciałem się zaopatrzyć w taki sprzęt.. Teraz nie wiem czy nie lepiej coś w stylu 305.. Jednak cena się istotnie różni.
Ciągle problemy?? Na 27 str wątku ile ich wyłapałeś? Bateria hmm, chyba łatwiej i taniej wymienic pastylkę, niż całą 305tkę :usmiech: Z komunikacją zauważyłem, że pojawily się problemy u nielicznych podczas bardzo dużych mrozów, u mnie hulało i hula bez zarzutu, nawet po ty jak fp wyprałem razem z kurtka :hej:
kondzik314
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

WITAM mam pytanie do posiadaczy garmina fr 60 jak właczyć np strefę tentna 4 moje to 170 do 181 i czy da się ustawić podczas biegu że za małe tetno albo że już za duże proszę o pomoc bo jak biegam wieczorami biegam to trochę lipa bo musze włanczać podświetlanie i strasznie to uciążliwe proszę o pomoc :oczko:
kondzik314
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

próbowałem już wszystkiego i nie wiem jak :nienie: :nienie: :nienie: :nienie:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

odpowiedziałem w viewtopic.php?f=40&t=26729
88Kubson
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No tak. Możliwość wymiany baterii to duży atut. Tak samo jak jego wodoszczelność do 50m:) Praktycznie jestem przekonany. Jeszcze tylko chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają wskazania tempa na zbiegach czy podbiegach? Mocno nagina wyniki?
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A kto, jak i w porównaniu do czego, miałby to sposobność sprawdzic?
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

88Kubson pisze:No tak. Możliwość wymiany baterii to duży atut. Tak samo jak jego wodoszczelność do 50m:) ...
to -50m w wodzie to marketing, prysznic mu nie zaszkodzi ale juz nurkowanie moze.
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
witol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Gdzieś na zagranicznej stronie czytałem test, gdzie facet trenujący do triatlonu, zabierał swojego FR60 na basen i pływając łapał lapy co każdy basen - zegarkowi nawet wciskanie guzików pod wodą nie zaszkodziło. Może ktoś odważny na naszym forum też to sprawdzi ;)
Zbyt dużo zbyt szybkiego biegania powoduje nadmierną konsumpcję tlenu przez mięśnie - co w efekcie skutkuje niedotlenieniem mózgu i pisaniem głupot na forum! :hej:
chemicalbro
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja z swoim FR60 pływam spokojnie w basenie i tak jak testował dcrainmaker.com nadaje się do nurkowania w basenie i wciskania lap'ow plywając. Nie wiem jak u innych ale u mnie nigdy z tym nie było problemu.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barte pisze:
88Kubson pisze:No tak. Możliwość wymiany baterii to duży atut. Tak samo jak jego wodoszczelność do 50m:) ...
to -50m w wodzie to marketing, prysznic mu nie zaszkodzi ale juz nurkowanie moze.
....ależ oczywiście, bo powszechnie wiadomo, że tę głębokość i większe, wytrzymują tylko bazarowi twardziele z oznaczeniem 150m :hahaha:
A tak na poważnie, mało kto miałby okazję sprawdzic to na takiej głębokości, a ci którzy faktycznie mogliby to zrobic, mają "swój" adekwatny do tego typu hobby sprzęt.

Co do pływania w basenie, całe ubiegłe wakacje pływałem z nim, oczywiście ciekawośc wzięła górę i przyciski pod wodą również były wciskane :usmiech: - działa do dzisiaj
airbebe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jak u Was z paskiem. Na forach Garmina można przeczytać wiele informacji o pękającym pasku zegarka. Niestety mój także padł w dwóch miejscach, mimo że głównie jest zamontowany na kierownicy roweru. Problem w tym, że w takim przypadku cały zegarek jest do wymiany.
Moim zdaniem to jedna z największych wad tego urządzenia.
ODPOWIEDZ