Czołówka dla biegacza

Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co prawda to prawda. Idąc tym tokiem rozumowania, nie będąc mistrzem ani nawet zawodowcem, do latania po lesie powinna w zupełności wystarczyć czołówka z biedronki lub ręczna latarka :usmiech: .
Coś w tym jest, chyba coraz częściej zapominam, że ten sport to proste, nieskomplikowane wprawianie ciała w ruch, które sami sobie komplikujemy.
Kupię epica do którego i tak się skłaniałem z uwagi na rodzimą produkcję.
PKO
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Herson dla mnie zasada jest prosta- masz budżet bierz super hiper najdroższego kozaka , ale jak ktoś próbuje znaleźć kompromis jakość/możliwości/cena to bez sensu kupować sprzęty za kilka stów lub drożej-a to tylko latarka , czy ma 500 czy 100 lumenów wcale nie ma takiego skoku widoczności w lesie czy jakiś krzakach.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poszedłem po taniości i nabyłem http://www.decathlon.pl/czoowka-onnight ... 02506.html
Trzy tryby: mocny, słaby i stroboskop, niska waga, dowolność w ustawieniu kąta świecenia, akumulator ładowalny przez USB, no i jak ważna dla niektórych, stabilizacja.
Jeżeli ktoś zadowala się maksymalną prostotą i sensownym wykonaniem - polecam.
W końcu nastała światłość w lesie :usmiech:, tak mi się spodobało, że olałem oznaki przeciążenia kolana i spieprzyłem je na dobre kilka dni :grr: oby tylko kilka...
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

herson pisze:Poszedłem po taniości i nabyłem http://www.decathlon.pl/czoowka-onnight ... 02506.html
A wiesz, że całkiem sympatycznie wygląda... 120 lumenów wystarczy w zupełności...Miło, jeśli byłyby sensownie rozproszone, nie skupione, mam nadzieję, że tak jest...Stabilizacja + 7h, zakładając, że nie celujesz w ultra ;) , też jest OK. Wracasz, podpinasz pod USB i gotowa na następny trening. Cena też jest bardzo w porządku. Miłego użytkowania i nie przesadzaj z tą "radością nocną" ;) , o kolanka trzeba dbać ;) ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Herson a jak wygląda snop światła? Jest chociaż odrobinę rozproszony? Bo dyfuzora tutaj chyba niet, prawda?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dyfuzora nie ma. Trudno mi się odnieść do innych, bo nie miałem okazji porównania, ale widoczny jest główny snop światła ( punktowo ), a przy okazji myślę, że 1m - 1,5m na boki.
P@weł pisze:Miłego użytkowania i nie przesadzaj z tą "radością nocną" ;) , o kolanka trzeba dbać ;) ;)
Dzięki. NADambicja i ślepa chęć realizacji założenia treningowego, inaczej zwana głupotą, sprawiła, że teraz muszę szczególnie o nie zadbać. Czuję, że idzie ku dobremu, dzisiaj rowerem do pracy, a przy schodzeniu po schodach, nie było bólu ciągłego...

Człowiek to głupie bydlę, które nie dość, że nie uczy się na błędach innych to czasami nawet swoich mu mało :taktak:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na holenderskiej stronie decathlonu, zamieszczone jest zdjęcie poglądowe przy różnych mocach, ale nie wydaje mi się, żeby dotyczyło bezpośrednio tej czołówki.
http://nl.decathlon.be/hoofdlamp-onnigh ... 02506.html
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sprawdzałeś juz w praktyce ile pociągnie naładowana na max mocy?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

herson pisze:Dyfuzora nie ma. Trudno mi się odnieść do innych, bo nie miałem okazji porównania, ale widoczny jest główny snop światła ( punktowo ), a przy okazji myślę, że 1m - 1,5m na boki.
ueee to odpada ale ze zdjęć na .nl wychodzi, że ma jakiś zoom czy cuś
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:ueee to odpada ale ze zdjęć na .nl wychodzi, że ma jakiś zoom czy cuś
Ze zdjęć to wynika, jakby całkiem wystarczająco rozpraszała ;) ...To nie jest punktowy snop światła, taki jaki dają nasze Mactronic'i na zoomie :spoczko: ...Bliżej temu do Magdowego Petzl'a, z którego miałeś okazję korzystać, który moim zdaniem (przy lekkim braku mocy) może być wzorcowy, jeśli chodzi o nasze potrzeby....
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sęk w tym, że nie korzystałem z magdowego petzla, a po drugie konstrukcja lampki (przynajmniej z oględzin internetowych) nei wskazuje na takie jej działanie jak to jest przestawione na zdjęciach. Dodatkowo opis działania Hersona także nie pokrywa się z tym co widac na zdjęciach.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuczlaw pisze:Sprawdzałeś juz w praktyce ile pociągnie naładowana na max mocy?
jutro zostawię ją włączoną, zmierzę czas działania
Piechu pisze:
herson pisze:Dyfuzora nie ma. Trudno mi się odnieść do innych, bo nie miałem okazji porównania, ale widoczny jest główny snop światła ( punktowo ), a przy okazji myślę, że 1m - 1,5m na boki.
ueee to odpada ale ze zdjęć na .nl wychodzi, że ma jakiś zoom czy cuś
aleś się czepił tego dyfuzora :usmiech:
jak pisałem, trudno odnieść się nie mając porównania do innych w tym samym momencie, ale osobiście jestem mile zaskoczony

nie jest to snop światła jak w klasycznej latarce ( jest widoczny główny ), ale na boki również daje
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no czepiłem się i czepiać będę ;)
no to jak to jest z tym zoomem? ma czy nie ma?
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu, ma trzy tryby: mocny, eko i stroboskop, zoomu nie ma. To Geonaute, nie Petzl czy Silva :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czyli zdjęcia na .nl to takie "małe" oszukaństwo ;) Dzięki Herson :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ