Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji
- zombuss
- Rozgrzewający Się
Zależy mi właśnie na pomiarach długości oraz możliwości rejestracji - i tu moje 2 pytania - skąd oprogramowanie wziąć do niego? Czy ciężko jest skalibrować FP?
Która wersja FR 60 lepsza? niebieska czy czarna w zupełności wystarczy? Bo cenowo 60 zł różnicy.
Która wersja FR 60 lepsza? niebieska czy czarna w zupełności wystarczy? Bo cenowo 60 zł różnicy.
- waldekolsztyn
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witaj
FR 60 posiadam od 2 miesiecy. Jak dla mnie jest b.dokładny i wystarczający, nigdy nie zgubił sygnałów pulsometru lub footpada. Bez kalibracji mylił się okolo 20 m na 1000m, po kalibracji, która jest banalnie prosta pokazuje w punkt. Biegam na trasie z różną nawierzchnią na pętli pokazuje od 4.15 do 4.18km. Na zawodach na dystansach kolejno 5, 15, 8 km, pokazał 4.98, 15:00, 8.02 km. Oprogramowanie jest dostępne dla wszystkich na stronie Garmina gratis. Kalibracja polega na przebiegnięciu zmierzonego dystansu np 2km i wprowadzeniu poprawki procentowej .
pozdrawiam
FR 60 posiadam od 2 miesiecy. Jak dla mnie jest b.dokładny i wystarczający, nigdy nie zgubił sygnałów pulsometru lub footpada. Bez kalibracji mylił się okolo 20 m na 1000m, po kalibracji, która jest banalnie prosta pokazuje w punkt. Biegam na trasie z różną nawierzchnią na pętli pokazuje od 4.15 do 4.18km. Na zawodach na dystansach kolejno 5, 15, 8 km, pokazał 4.98, 15:00, 8.02 km. Oprogramowanie jest dostępne dla wszystkich na stronie Garmina gratis. Kalibracja polega na przebiegnięciu zmierzonego dystansu np 2km i wprowadzeniu poprawki procentowej .
pozdrawiam
- barte
- Stary Wyga
ale mozna i prosciej - przebiegasz np 2km i edytujesz wyswietlony dystans wpisujac prawidlowa wartosc (bez zabawy w procenty).waldekolsztyn pisze:Kalibracja polega na przebiegnięciu zmierzonego dystansu np 2km i wprowadzeniu poprawki procentowej .
pozdrawiam
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
-
- Rozgrzewający Się
Po przebrnięciu przez większość postów nt. pulsometrów zdecydowałem się na garmina 60 hr/fp, który właśnie do mnie przyszedł i dlatego zwracam się z gorącą prośbą do kolegów i koleżanek biegaczy: w którymś z wpisów ktoś się oferował że może przesłać zeskanowaną polską instrukcję do tego cudu techniki - jeśli to możliwe to prosiłbym o takową mój mail: witoldchmarzynski@o2.pl z góry bardzo dziękuję.
-
- Zaprawiony W Bojach
Da radę używać garmina bez pulsometru? Szczerze to potrzebuję tylko stoper i FP
Pytanie 1:
Czy FP pokazuje w czasie rzeczywistym naszą prędkość? (min/km? , km/h?)
Pytanie 2:
Czy po skończonym treningu pokaże dystans jaki przebiegliśmy?
Może pytania banalne ale ja się nie znam
Pytanie 1:
Czy FP pokazuje w czasie rzeczywistym naszą prędkość? (min/km? , km/h?)
Pytanie 2:
Czy po skończonym treningu pokaże dystans jaki przebiegliśmy?
Może pytania banalne ale ja się nie znam

-
- Rozgrzewający Się
Jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich.
W zasadzie z FR60 jestem zadowolony, mam tylko jeden mały problem i nie mogę sobie z nim poradzić, a mianowicie nie mogę wykasować historii.
W ustawieniach ANT Agent jest raczej poprawnie

Robiłem konfiguracje FR60, zrobiłem kilka testów i teraz jak przesyłam dane to ten śmietnik idzie za każdym razem.
W menu DELETE są 3 opcje wybieram po kolei:
Oll Activities
Old Activities
Oll Totals
pierwsza i druga po ponownym wejściu wyświetla NO ACTIVITY,
natomiast "Oll Totals" za każdym razem mam do wybory DELETE? NO - YES
Czy coś padło czy może jest jakiś sposób (jakiś reset) ???
ps.
import do SportTracks daje możliwość wyboru co ma być zaimportowane ale do Training Center leci wszystko co jest w historii
Pozdrawiam.
W zasadzie z FR60 jestem zadowolony, mam tylko jeden mały problem i nie mogę sobie z nim poradzić, a mianowicie nie mogę wykasować historii.
W ustawieniach ANT Agent jest raczej poprawnie

Robiłem konfiguracje FR60, zrobiłem kilka testów i teraz jak przesyłam dane to ten śmietnik idzie za każdym razem.
W menu DELETE są 3 opcje wybieram po kolei:
Oll Activities
Old Activities
Oll Totals
pierwsza i druga po ponownym wejściu wyświetla NO ACTIVITY,
natomiast "Oll Totals" za każdym razem mam do wybory DELETE? NO - YES
Czy coś padło czy może jest jakiś sposób (jakiś reset) ???
ps.
import do SportTracks daje możliwość wyboru co ma być zaimportowane ale do Training Center leci wszystko co jest w historii
Pozdrawiam.
-
- Rozgrzewający Się
witam wszystkich,
dzisiaj kupiłem FR60- oczywiście wrażenia jak najlepsze, niestety po 2h zabawy z ustawieniami i krótkim biegu w celu kalibracji foot pada przestał mi działać przycisk przewijania w górę
Czy ktoś z Was miał podobny problem? Reklamować?
pozdrawiam
new_one
dzisiaj kupiłem FR60- oczywiście wrażenia jak najlepsze, niestety po 2h zabawy z ustawieniami i krótkim biegu w celu kalibracji foot pada przestał mi działać przycisk przewijania w górę

pozdrawiam
new_one
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli można wcisnąć, a mimo to nie działa - oczywiście reklamować.
U mnie czasami przycina się przewijanie w dół ( praw dolny ), ale kilkukrotne przyciśnięcie, skutecznie go rozrusza i później jest ok. Niemniej jednak, ten jeden przycisk, chodzi ciężej od pozostałych.
U mnie czasami przycina się przewijanie w dół ( praw dolny ), ale kilkukrotne przyciśnięcie, skutecznie go rozrusza i później jest ok. Niemniej jednak, ten jeden przycisk, chodzi ciężej od pozostałych.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Dobra! a teraz zagadka 
jak sie uda, a pewno sie uda to za 2tyg z reklamacji będę miła nowego garmina..
i teraz pytanie.. FP będe musiał kalibrować czy nie? (bo niby ustawienia zapisują sie w fp??)

jak sie uda, a pewno sie uda to za 2tyg z reklamacji będę miła nowego garmina..
i teraz pytanie.. FP będe musiał kalibrować czy nie? (bo niby ustawienia zapisują sie w fp??)